Jaki nóż?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll:
mi ta rękojeść przy mocnym chwycie nie przeszkadzała (zaokrąglenia na krawędziach co najmniej wystarczające), choć trzeba przyznać, że z racji faktu, iż nóż by mi tylko na jakiś czas pożyczony "rąbałem" co najwyżej "konary" o średnicy 15 mm wiec takie raczej jednostrzałowe.
Dlaczego akurat ten?
Zwyczajnie mi się spodobał. Proste rzeczy cieszą prostych ludzi , a to do bólu prosty, solidny sprzęt, w cenie do przyjęcia.
Napisano Ponad rok temu
Co do rękojeści to nóż będzie używany w warunkach ekstremalnych: do rąbania, obrabiania drewna, budowania obozu itp. itd. więc powinien dobrze leżeć w ręku, nawet w zmęczonym. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że walcowate rękojeści są lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w ogóle czemu tak nie lubicie Ka barów??
Napisano Ponad rok temu
spoko, znalazłem nawet combo, tylko ta rękojeść jest jak od kuchennego;P
To nie jest kwestia sympatii. Po prostu - koledzy doradzają Ci najlepiej jak umieją. A znają się na rzeczy. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moze Tracker'a Toma Browna z TOPS? (tyle, ze ostrze krotsze)?
Napisano Ponad rok temu
popatrz na szlif, prawie kazdy ka-bar ma bardzo niski szlif, do ciecia sie to nadaje jak piesc do nosa, zawiodlbys sie i stwierdzil, ze duze noze to kupa. rat-7 nie mam ale mam juz drugiego TAK-1 i mialem RAT-5 - bardzo mi sie te noze podobaja, plaski szlif - tnie super, cieazr spory - da sie rabnac, 1095- ostrzy sie latwo.
P_P
Napisano Ponad rok temu
W kwesti piłki - nie lubie, nie chcę i nie kupuję nozy z piłką. O ile jestem w stanie zrozumieć że niektórzy lubią ostrza combo/serrated (ja nie), o tyle piłka na grzbiecie ostrza nie przydaje się moim zdaniem do niczego a jeszcze psuje estetykę produktu :wink: Jedyny nóż z piłką który mam to muela kupiona do testów i jest to zarazem jedyny nóż który potrafił mnie skrzywdzić podczas otwierania nim browara :?
Tu apel - NIE OTWIERAJCIE PIWA NOŻEM Z ZĘBAMI! Czasem się uda, ale może również zostać pokaźna blizna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanie: czym to ostrzyć? Interesuje mnie jakaś niedroga(powiedzmy do 50 zł) osełka jak najłatwiejsza w obsłudze bo fachowcem niestety nie jestem ale nóż chciałbym utrzymać ostrym. Najlepsza byłaby ze stałym kątem, tylko czy nadaje się taka do tego noża?
Z góry dziękuje za pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ka-Bar
- Ponad rok temu
-
Gerber Mark 2
- Ponad rok temu
-
Ostrzenie noża - Wrocław
- Ponad rok temu
-
praca
- Ponad rok temu
-
Jakie jest zastosowanie tych elementów ?
- Ponad rok temu
-
8Cr14MoV
- Ponad rok temu
-
Problemy z Military
- Ponad rok temu
-
fixed 4.5-6'' z pełnym szlifem - propozycje?
- Ponad rok temu
-
Ten jeden, jedyny!
- Ponad rok temu
-
pytanie o nóż z resoru
- Ponad rok temu