Taekwondo a kickboxing
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na pewno podszkolisz się w rękach oraz w ich używaniu na przemian z kopnięciami.
khem ?
to jakiś żart?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiadomo, że nie lepiej jak w boksie, ale na pewno lepiej jak w tkd.
"na pewno" ?
a skąd ta pewność?
Jakoś rozgrywki tkd ./. kickboxing nie dają takiej pewności
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No proszę cię, wiadomo że w kicku są lepsze ręce niż w tkd,
wiem, że wiadomo.
nie wiem tylko dlaczego klubowe konfrontacja taekwondoków (itf) z kickbokserami - niezależnie od formuły - tego nie potwierdzają.
Wręcz przeciwnie poziom raczej wyrównany i zależny głównie od umiejętności każdego z zawodników.
Napisano Ponad rok temu
No proszę cię, wiadomo że w kicku są lepsze ręce niż w tkd, przeciwnie do kopnięć. Naprawdę muszę sie rozpisywać dlaczego? Nie chce mi się, więc napisz chociaż, że rozumiesz :wink: .
on nie rozumie, ze mną też się o to kłócił..a potem jeszcze dołączyli jacys adepci kickboxingu wykłócając się o to że świetnie kopią tylko ja się nie znam
Napisano Ponad rok temu
Dzikich terii sally'ego ciąg dalszy
nie no kurna ale mnie dobijają tego typu śmieszne teksty, gość który kłóci sie ze mną że w uderzaniu nie wykonuje się ruchu barkiem tylko wyprowadza się sama rekę i to jest zaj...technika albo kickbokser który nie potrafi rozróznić więcej kopnięc niż front, round i side (technike ich wykonania już wogóle pomine bo się jeszcze oburza jak mówie żeby napisał jak to kopie) i myśli że opanowal techniki nozne w wystarczającym stopniu bo jak wierzgnie mocno to kolegę przeciez boli...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiadomo, że w porównaniu z np. tkd, kickboxerzy kopią słabo, ale MAJĄ lepsze ręce i to nie podlega dyskusji - choćby z tego powodu, że poświęcają więcej czasu na boks, niż w tkd. Jeśli jakiś taekwondoka upiera się, że jego styl reprezentuje lepszy boks niż kick no to sorry, ale pokazuje tylko swoją niewiedzę.on nie rozumie, ze mną też się o to kłócił..a potem jeszcze dołączyli jacys adepci kickboxingu wykłócając się o to że świetnie kopią tylko ja się nie znam
Napisano Ponad rok temu
bedzie przeszkadzac bo kb przestawia , pozycja jest stabilniejsza czyli zanika poruszanie tak wazne w tkd
ale zwróć uwagę, że w tkd walczysz na większej powierzchni (wikipedia podpowiada, że ring ma góra 7metrów z kawałkiem) no i są liny. A to wymusza określony sposób i walki i poruszania się.
Napisano Ponad rok temu
ja to nazywam pokracznym poruszaniem się na nogach ale to jest wada metodyki nauczania w kb nie roznica w stylubedzie przeszkadzac bo kb przestawia , pozycja jest stabilniejsza czyli zanika poruszanie tak wazne w tkd
jak możesz pisac że jej bedzie przeszkadzac??? ja uważam że trenowanie tkd i kicka razem jest nawet konieczne
ideałem jest poruszanie się na nogach jak w TKD, siła kopnięc z szybkosci i techniki tkd, siła i poprawna technika uderzeń z kicka... a potem kiedyś można jeszcze MT dołożyć :wink:
na przyklad tak wygląda poprawna technika nóg + ręce: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kurde, sally zlituj się. Znowu to zaczynasz? Daruj sobie takie stwierdzenia wobec sportu, który ma jednak więcej lat niż ty, bo nie masz ku temu kompetencji.ja to nazywam pokracznym poruszaniem się na nogach ale to jest wada metodyki nauczania w kb nie roznica w stylu
Co TY właściwie trenujesz, jeśli można wiedzieć?
Napisano Ponad rok temu
Co TY właściwie trenujesz, jeśli można wiedzieć?
kb,tkd,MT czasem
Napisano Ponad rok temu
Nie znam sie na tkd, ale z mojego punktu widzenia (na tyle ile widziałem walk na zasadach tkd) różnica w pozycji polega na tym, że w tkd stoi się prawie zupełnie bokiem do przeciwnika. W kb pozycja jest bardziej frontalna, co umożliwia stosowanie bardziej złożonych technik bokserskich. Swoją drogą widziałem, jak na zawodach tkd trzyma się gardę - ręce sa bardzo nisko, jakie to ma uzasadnienie? (to nie jest podchwytliwe pytanie :wink: ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Transmisja na żywo z turnieju MuayThai! W tej chwili!
- Ponad rok temu
-
klub boks. dś
- Ponad rok temu
-
ZAPROSZENIE OD Bułgarskiej Federacji Kickboxingu i MuayThai
- Ponad rok temu
-
gdzie najlepszy klub muay thai w 3miescie?
- Ponad rok temu
-
IV Międzynarodowy Obóz Muay Thai
- Ponad rok temu
-
zaglebie wakacje
- Ponad rok temu
-
Poszukuje szkoły Kick boxingu w Bydgoszczy
- Ponad rok temu
-
Wakacje w Szczecinie wielkimi krokami :)
- Ponad rok temu
-
Włodarczyk vs Cunningham uwaga wynik
- Ponad rok temu
-
Klub FENIX w Warszawie
- Ponad rok temu