Mnich Shaolin w NY - fajny dokument
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:-)
ps. Wiem, że od witania się jest specjalny wątek, ale kto go tam czyta i co tam ludzie nie wypisują ;-) , a więc:
Witam. Janek, obecnie Warszawa - ćwiczę yiquan.
(Yannan to imię którym uparli się mnie nazywać chińczycy kiedy byłem przez 2 miesiące w Chinach - wiem, że brzmi głupio, ale im się podobało ;-) ).
Napisano Ponad rok temu
jego oficjalna strona, to
rowniez otworzyl sekcje w Wiedniu. Kiedys wymienilem z nim troche korespondencji.
Polecam
pozdro,
Sus
Napisano Ponad rok temu
fajnie sie jego uczniowie o nim wypowiadają - i ćwiczą
Napisano Ponad rok temu
Mam jedno pytanie: czy ktoś miał kontakt z tym panem czy jego uczniami i może coś powiedzieć o jego umiejętnościach praktycznych? Bo na filmie widziałem tylko gimnastykę, formy i chi gong. Ludzi ćwiczących w sekcji rzesza, normalnie jak w sekcjach karate za czasów karateckiego boomu w Polsce
A jak jest tak poza kulisami z umiejętnosciami praktycznymi tego pana, prawdziwy mistrz li to
Napisano Ponad rok temu
A jak jest tak poza kulisami z umiejętnosciami praktycznymi tego pana, prawdziwy mistrz li to
No co ty? Przecież mnisi shaolin nie walczą bo to jest sprzeczne z esencją buddyzmu :-D
A tak poważnie to chyba grupa nie byłaby tak liczna i (i "równouprawniona") gdyby nakładali często ochraniacze i rękawice i tłukli się po łbach.
Jak jest na prawdę - nie wiem. Ale wydaje mi się, że on im daje dokładnie to czego oni oczekują i w tym tkwi jego sukces. Ale wygląda na sympatycznego faceta. :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wing tsun na ulice- co sądzicie?
- Ponad rok temu
-
Kung-fu
- Ponad rok temu
-
Seven Stars Martial Arts Club zaprasza
- Ponad rok temu