ale jak Ty chcesz miec wszystko nie wkladajac w to choc minimum wysilku to przykro mi bardzo.... :roll:
Ni mówie że nie chce nic robić własnie się o to pytam co mam zrobić cały czas się zastanawiam na co iś o ile starszy pozwoli:/
Napisano Ponad rok temu
ale jak Ty chcesz miec wszystko nie wkladajac w to choc minimum wysilku to przykro mi bardzo.... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Odrazu mówie że nie ma mowy o żadnych sztukach walki czy coś żeby sie gdzieś zapisać odpada
Ni mówie że nie chce nic robić własnie się o to pytam co mam zrobić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w niektórych szkołach kungfu taka jest tradycja, że się do kogoś zwraca właśnie w ten sposób - Mistrz. Co w tym złego?Nie idź nigdzie gdzie prowadzący chcę żeby mówić do niego "mistrzu" Z japońskiego "sensei" nie znaczy mistrz. W Japonii ma znaczenie jako nauczyciel w szkole lub instruktor/trener na treningach. Kwestia zachowania tradycji w danej sztuce walki przez danego instruktora.
Napisano Ponad rok temu
A w niektórych szkołach kungfu taka jest tradycja, że się do kogoś zwraca właśnie w ten sposób - Mistrz. Co w tym złego?
Nie idź nigdzie gdzie prowadzący chcę żeby mówić do niego "mistrzu" Z japońskiego "sensei" nie znaczy mistrz. W Japonii ma znaczenie jako nauczyciel w szkole lub instruktor/trener na treningach. Kwestia zachowania tradycji w danej sztuce walki przez danego instruktora.
Napisano Ponad rok temu
Masz 16 lat i to było twoje pierwsze spięcie? A mówią ,że teraz ponoć w gimnazjach taka agresja jest i chuliganka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spolszczaniu poprostu mówie stanowczo "nie" bo mam na ten temat(nie tylko w sw) ogromniaste uczulenie. Żeby oszczędzić offtopa to zdania nie zmienię
Napisano Ponad rok temu
a za kim jestes ??
Napisano Ponad rok temu
to co kupić gaz czy iść na SW????????
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że znajdzie się kilka osób(w tym i ja), które najpierw zaszły żeby "nauczyć się bronić" a w trakcie nauki stopniowo zaczęło ich to wciągać do tego stopnia, że przekrztałciło się w pasję.Co do tematu, to nie wiem czy jest słuszne takie podejscie, że SW ma się ćwiczyć bardziej z potrzeby - na ulicę niż z pasji lub zadowolenia jakie za tym idzie. Żeby treningi dawały jakieś wymierne efekty, sporo się trzeba namęczyć i to nie jest kwestia paru miesięcy ćwiczeń. Więc w treningach raczej nie szukałbym na miejscu autora tego tematu, rozwiązania problemu
Przejdź się do sekcji sw na trening i przejdź się do sklepu. Sam oceń co lepsze.a wracając do tematu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli efekty potrzebne Ci są już teraz, wybierz gaz. Nauka SW to zajęcie na dłużej. Oczywiście możesz też kupić gaz i jednocześnie zapisać się do jakiegoś klubu - to nie zaszkodzi, a może nauczysz się kilku przydatnych rzeczy albo chociaż poprawisz kondycję. Na dłuższą metę, żaden gaz nie da Ci tego co dobry trening.a wracając do tematu
Napisano Ponad rok temu
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie :wink: . A tak poza tym, czemu nie chcesz trenować SW?A co ???
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu