Mleko w proszku?
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie do forumowiczow. Nigdzie nie znalazlem podobnego tematu, w razie czego prosze podać link jak już wcześniej podobny temat sie pojawił. Ostatnio (choć niesystematycznie) zacząłem pić mleko z mlekiem w proszku. A mianowicie odmierzałem 50 g mleka w proszku, po czym dawałem to do dużej szklanki i zalewalem dwustoma mililitrami mleka. Co jak co mi to smakuje . Tak patrząc na skład to w tej szklance mleka z mlekiem w proszku jest: na 100 gram mleka w proszku jest 35 g białka,50 węglowodanów i znikome ilości tluszczu, więc z samego mleka w proszku mam około 17 gram białka,25 węglowodanów i tłuszczu nie liczę, z samego mleka to: 6 gram białka, podobna ilość węglowodanów i tłuszczu (mleko 3,2 % ). Czyli w takiej jednej szklance mam około:23 gramy białka, około 33 gramy węglowodanów i 7 gram tłuszczu. Do tego wiadomo w mleku jest wapń itp., ale to w tym momencie nie jest istotne. Mam pytanie, czy można takie coś pić? (kiedyś słyszalem że takie proszkowane produkty są kancerogenne ). Uprawiam sztuki walki, czasami coś pocwiczę na ławeczce ale zależy mi by tak nawet minimalnie na masie przybierać, bądź nie tracić. Siłownie nie traktuje na pierwszym miejscu, wolę pobiegać bądź zmęczyć się na 1,5 godzinnym treningu SW. Ale tak wpadłem na pomysl by jeść to co zawsze (śniadanie,drugie śniadanie,obiad,kolacja) plus to co opisałem powyżej. Jak już brać to kiedy taką "potężną dawkę białka" ??
Z góry dzięki za odpowiedzi i sugestie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepiej kup jakiś sensowny gainer.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po prostu z natury masz odpowiednio dużo laktazy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
pamiętaj, że te węglowodany to laktoza która jest bardzo ciężko strawna, a przez większość osób w ogóle nie trawiona.
ja mam od tego trądzik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pyatniwe do Endrjiu- przybrales cos na masie , przez ten twoj ''drink''??
Hmm na masie w tym czasie nie przybrałem za dużo, gdyż zaprzestałem po tygodniu. Teraz często wypijam nawet po litr mleka dziennie i nic mi nie jest. Może z kilo przytyłem, dokładnie sam niewiem bo nie ważyłem się przed i po. Ale powiem tak: nie każdy może wypijać takie ilości mleka bądź mleka w proszku z mlekiem, ale pijąc to zauważyłem tak jakby więcej siły na siłowni (w tym czasie wycisnąłem rekord), chociaż nie był to taki dopalacz jak jakiś supel Ale mnie jako amatora takie coś cieszy:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trawienie laktozy zależy od enzymu podpuszczki który zanika po okresie niemowlęcym (on katalizuje proces trawienia lakotzy) jeżeli ktoś po tym okresie nie pije mleka. Ale jeżeli pije dużo zawsze, enzym nie zanika i trawienie przebiega bez problemu.
The normal mammalian condition is for the young of a species to lose the ability to digest milk sugar (lactose) effectively after the end of the weaning period (a species-specific length of time often equal to roughly 3% of lifespan). In humans, lactase production usually drops about 90% during the first four years of life, although the exact drop over time varies widely. However, certain human populations have undergone a mutation on chromosome 2 which results in a bypass of the common shutdown in lactase production, allowing members of these populations to continue consumption of fresh milk and other milk products throughout their lives.
Napisano Ponad rok temu
certain human populations
Chyba do nich należę, bo wchodzi mi świetnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening z użyciem ciężaru własnego ciała
- Ponad rok temu
-
Jak przytyć (nabrać trochę masy) bez chemicznych trutek
- Ponad rok temu
-
rozluznienie dolnego odcinka plecow?
- Ponad rok temu