shorin-ryu z uniwersyteckiego klubu karate - zawody
Napisano Ponad rok temu
"chcialem startować w organizacji shorin-ryu (z
>uniwersyteckiego klubu karate), ale nie posiadając stopnia w tym stylu
>okzazało się, że jest to niemożliwe."
Co jest. Boicie się dopuszczać ludzi z innych styli??
Napisano Ponad rok temu
mimo ze mistrzostwa siata to moze startowac kazdy tylko ze majacy legitymacje PUSK i ten stopien
regulamin jest na stronie zdaje sie ze lodzkiego klubu ale dokladnie nie pamietam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. W stanach pozwalają: Oto cytat ze strony Gosoku -
"Pod koniec lutego Shihan i Michał Piotrkowicz mieli okazję spotkać się z soke Kubotą i gronem shihanów z Głównego Dojo International Karate Association w Los Angeles. Poza treningami Michał startował też w międzynarodowych zawodach karate, kobudo i miecza innych federacji (o randze mistrzostw świata). Zdobył dwa srebrne medale i dwa czwarte miejsca, pomimo że sędziowie go nie rozpieszczali."
Te zawody to właśnie było jakies okinawskie, chyba Shorin Ryu właśnie. Na pewno inna organizacja.
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem to byly seminaria miedzynarodowe otwarte dla ludzi z innych styli czy to do nich nalezy nie wiem
te mistrzostwa swiata tak jak zreszta wszystkie imprezy tej Unii sa otwarte dla ludzi z Okinawa Karate innych styli niz Shorin tez ale wazne zeby z Okinawskich styli. jak jest w stanach to nie wiem ale zasadniczo Polska nalezy do Oshu Kai natomiast w Stanach panuje Shorin-Ryu Shorinkan a w PL Shorin-Ryu Shidokan
Napisano Ponad rok temu
O to co mi kolega napisał
"chcialem startować w organizacji shorin-ryu (z
>uniwersyteckiego klubu karate), ale nie posiadając stopnia w tym stylu
>okzazało się, że jest to niemożliwe."
Co jest. Boicie się dopuszczać ludzi z innych styli??
Myślę, że nie ma co demonizować ani szukać sensacji tam gdzie jej nie ma. Zawody o Puchar Świata w warszawie w Shorin-Ryu nie są "otwarte", dlatego dostępne tylko dla członków Polskiej Unii Shorin-Ryu, i po mojemu też nie jest to spowodowane brakiem chęci pokazania sie światu czy strachem, tylko dużą ilością chętnych.
Dojo Kumite na tych zawodach jest dostępne od niebieskiego paska czyli 3 kyu. Udział w seminarium to min. 16 lat i żółty pas (czyli 8 kyu). Z tego co wiem do tej pory nie było problemów żeby przedstawiciele innych styli nie mogli uczestniczyć chyba że patrz wyżej moja wypowiedź: będzie\jest zbyt wielu chętnych i w pierwszej kolejności będa mogli uczestniczyć członkowie PUSK. Dodatkowo nie wiem czy jest powszechnie wiadomo ale termin nadsyłania zgłoszeń do uczestnictwa w zawodach mijał nieodwołalnie z 01.03.07 więc .. prawie miesiąc temu.
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że nie ma co demonizować ani szukać sensacji tam gdzie jej nie ma. Zawody o Puchar Świata w warszawie w Shorin-Ryu nie są "otwarte", dlatego dostępne tylko dla członków Polskiej Unii Shorin-Ryu, i po mojemu też nie jest to spowodowane brakiem chęci pokazania sie światu czy strachem, tylko dużą ilością chętnych.
No przecież żartowałem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto jest najleprzym zawodnikiem Karate Kyokushin??
- Ponad rok temu
-
Treningi
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Południowej PFKK
- Ponad rok temu
-
12.05.07 - MP. Oyama Karate Kata
- Ponad rok temu
-
Seminarium Karate WKF - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Seido...
- Ponad rok temu
-
SIŁA czy KONTROLA czy SZYBKOŚĆ i DYTSANS ...?
- Ponad rok temu
-
Fred Ettish
- Ponad rok temu
-
Złe nawyki po innych stylach
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Turniej Budokai "Voll Contact" 4.03
- Ponad rok temu