Wymiana osprzętu w rowerze
Napisano Ponad rok temu
Muszę wymienić połowe gratów w rowerze i wybór padł na Shimano Alivio jako że jeżdżę prawie tylko w mieście - czasami tylko gdzieś wypadnę na jakąs polną ścieżkę. Coś tam poczytałem, coś już wiem ale mam pewne wątpliwości. Jak na razie jestem pewny tych podzespołów:
1. Łancuch: CN-HG50
2. Kaseta: CS-HG50-8I
Support i korba - czy pchać się w OCTALINK (czyli odpowiednio BB-ES25 i FC-M410-8-L) czy zostać przy kwadracie (BB-UN26 i FC-M411-L)
Przerzutka przednia: czym się różni FD-M410 od FD-M411? Którą wziąć bo obecnie wybór para z racji koloru (mam czarny rower (: ) na FD-M410.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już wiem wszystko co chciałem wiedzieć.
Octalinka nie biorę bo choć sztywniejszy, ze względu na grubszą oś, ma mniejsze i słabsze łożyska. Jako że ja nie jestem jakiś wyczynowiec i od "święta" przejadę się gdzieś po jakiś górkowatych wertepach to kwadrat będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem bo dłużej na nim pojeżdzę.
Przerzutkę biorę tą FD-M411 - nie będzie pod kolor, trochę ciężej chodzi ale jest bardziej niezawodna.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Wymienial ktos z was hamulce zwykle na hydrauliczne? Jesli tak to ile kosztuje kompletna wymiana sprzetu ze sredniej poleczki i czy jest sens na taka zmiane?
Ja mam kostki hamulcowe obecnie firmy jaguar i niestety dosc mocno uszkadzaja obrecz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co myslicie.. ???
- Ponad rok temu
-
Ból brzucha podczas biegania.
- Ponad rok temu
-