Mono do sztuk walki? Omg. :roll: A carbo mozna faktycznie dodac.no jak nie brałeś wczesniej kreatyny, to jakies mono (to akurat jest tanie), do tego jakies carbo (tudziez inna glukoza) dla lepszego transportu (no chyba, ze jestes endomorfem, co szybko łapie fat, to z weglami ostroznie)
Mono a jabłczan i inne wymysły kreatynowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"W porównaniu do tradycyjnego monohydratu, jabłczan kreatyny cechuje się wyższą przyswajalnością, stabilnością i anaboliczną efektywnością. Jest także lepiej rozpuszczalny w wodzie, co oznacza dużo szybsze wchłonięcie do krwiobiegu i błyskawiczny transport do komórek mięśni, a w konsekwencji znacznie większy przyrost masy mięśniowej.a dlaczego nie? :twisted:
W przeciwieństwie do monohydratu jabłczan nie ulega szybkiemu rozkładowi, lecz jest gromadzony w organizmie, tworząc pewnego rodzaju magazyn wykorzystywany w momencie zwiększonego zapotrzebowania. Wszystkie te cechy czynią jabłczan kreatyny idealnym suplementem dla entuzjastów każdej dyscypliny sportu." Od siebie dodam, ze mono powoduje retencje wody, ktora nie jest porzadana w sztukach walki (ze wzgledu na spadek szybkosci).
Co do dawkowania kreatyny: w dni treningowe 2 x 5 kapsułek (rano na czczo i po treningu), w dni nietreningowe 5 kapsułek rano na czczo. Acha, kup TCM pro activity.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a swoją drogą, że mono zalewa to mit, fakt że jabcol wypada o wiele lepiej (może śmiało śmigać na jabłczanie, ale mono go nie skrzywdzi)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Efekty beda lepsze, przedewszystkim dlatego, ze jablczan sie kumuluje w miesniach a mono nie. A retencja to nie zaden wymysl sprzedawcow bo mono zalewa (w mniejszym lub wiekszym stopniu) i powie ci to kazdy kto mial stycznosc z tym rodzajem kreatyny.zaprawde powiadam Ci ze nie bedzie lepszych efektow, a ten balast i woda to kolejny wymysl tych ktorzy chandluja suplami i chca opylic swoja "nowosc"
Napisano Ponad rok temu
Wiesz dlaczego powstał mit, ze mono zalewa? Bo to pierwsza kreatyna z jaką młody człowiek ćwiczący na siłowni ma styczność, a dieta u takiego osobnika nie zawsze jest perfecto, bo ledwo z bidą ustuka kase na kreatyne (jeżeli nie ćwiczy u siebie, to siłownie też musi opłacic - koło 100 za siłke, porządna dieta od 250zł w góre, no i suplementacja -cenowo mono to miłe wspomnienie-)
Napisano Ponad rok temu
Czemu nie na miejscu? Meta powoduje retencje wody, mono tez. Napisalem, ze w porownaniu do mety jest ona niewielka, dlatego nie nalezy sie nia przejmowac, chyba ze przyjmuje sie mono w celu poprawieniu sily i wydolnosci organizmu na treningach takich jak sw, a nie tylko nabieraniu masy na silowni. Bo w treningach sw, ten 1 - 2 kg wody nabranych podczas cyklu przeklada sie na szybkosc.Volt, porownanie mono do mety jest nie na miejscu.
To nie jest, mit mono zalewa woda, poniewaz zatrzymuje wode w komorkach, nie kluc sie z faktami. To nie jest zalezne od diety! Pomijam tutaj fakt, ze zabieranie sie za suplementacje bez odpowiedniej diety jest bez sensu, zwlaszcza gdy mamy na celu budowanie masy miesniowej.Wiesz dlaczego powstał mit, ze mono zalewa? Bo to pierwsza kreatyna z jaką młody człowiek ćwiczący na siłowni ma styczność, a dieta u takiego osobnika nie zawsze jest perfecto, bo ledwo z bidą ustuka kase na kreatyne (jeżeli nie ćwiczy u siebie, to siłownie też musi opłacic - koło 100 za siłke, porządna dieta od 250zł w góre, no i suplementacja -cenowo mono to miłe wspomnienie-)
Jablczan ctm activity wyjdzie nie duzo drozej.no i suplementacja -cenowo mono to miłe wspomnienie-)
Ps. Nie jest przypadkiem, ze ludzie uprawiajacy sporty szybkosciowe siegaja prawie zawsze po jablczan, ewentualnie inne wyzsze formy kreatyny.
Napisano Ponad rok temu
jakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia :roll:
Napisano Ponad rok temu
Mozna robic mase i sile na diecie nisko weglowodanowej, co w tym dziwnego?extra - a jak wytłumaczysz robienie SIŁY z dietą wysokobiałkową i węglami na poziomie max. 3,7g/kmc?
Nie zrobi 10 - 15kg. Przedewszystkim dlatego, ze nie chodzi na silownie. A nawet gdyby chodzil, to nie ma diety, zreszta 10 - 15 kg to duzo, jezeli nie bardzo duzo jak na cykl na mono.jakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia :roll:
Ps. Silownia nie spowalnia, ale nabieranie slabej jakosci miesa napewno. Mozna poprawic sile bez straty szybkosci, wszystko wymaga odpowiedniej diety i przedewszytkim odpowiedniego treningu. Sam przygotowywuje sie na silowni do rozpoczecia treningow mma we wrzesniu i troche sie naczytalem o suplementacjii/treningu pod kontem sw, a wczesniej pod katem samej silownii.
Napisano Ponad rok temu
Efekty beda lepsze, przedewszystkim dlatego, ze jablczan sie kumuluje w miesniach a mono nie. A retencja to nie zaden wymysl sprzedawcow bo mono zalewa (w mniejszym lub wiekszym stopniu) i powie ci to kazdy kto mial stycznosc z tym rodzajem kreatyny.zaprawde powiadam Ci ze nie bedzie lepszych efektow, a ten balast i woda to kolejny wymysl tych ktorzy chandluja suplami i chca opylic swoja "nowosc"
a ja zawsze myslalem ze kreatyna sie "kumuluje" w miesniach...ale ze mnie naiwny czlowiek
Napisano Ponad rok temu
Wiesz o co mi chodzilo. :roll:Efekty beda lepsze, przedewszystkim dlatego, ze jablczan sie kumuluje w miesniach a mono nie. A retencja to nie zaden wymysl sprzedawcow bo mono zalewa (w mniejszym lub wiekszym stopniu) i powie ci to kazdy kto mial stycznosc z tym rodzajem kreatyny.zaprawde powiadam Ci ze nie bedzie lepszych efektow, a ten balast i woda to kolejny wymysl tych ktorzy chandluja suplami i chca opylic swoja "nowosc"
a ja zawsze myslalem ze kreatyna sie "kumuluje" w miesniach...ale ze mnie naiwny czlowiek
"Sprzężone wersje kreatyny znacznie lepiej rozpuszczają się w wodzie i mają lepszą przenikalność z układu pokarmowego do tkanek mięśniowych, niż zwykły monohydrat kreatyny. Wykazują również wyższą stabilność w komórkach mięśniowych, co oznacza, że nie ulegają tak szybko rozkładow(dezaktywacji), jak monohydrat tylko są gromadzone - stanowią pewien bufor możliwy do wykorzystania w momencie wzmożonego zapotrzebowania. Co najważniejsze intensyfikują syntezę fosfokreatyny z kreatyny, z tym że jak się okazujejabłczan jest tutaj najaktywniejszy."
A wiecej o wyzszosci jablczanu nad mono tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
swoją drogą - robiłeś juz jakies cykle kreatynowe, bo napisales tylko, ze poczytałeś sobie a nie wiem jak sie przedstawia Twoja praktyka
Napisano Ponad rok temu
Mono, czyste jablko, ostatnio cell pump i teraz zbieram kase na cos mocniejszego.racz z łaski swojej jeszcze moj post z suplementacji przeniesc, bo przeniosles wczesniejsze, a teraz tamten nijak pasuje do reszty tematu
swoją drogą - robiłeś juz jakies cykle kreatynowe, bo napisales tylko, ze poczytałeś sobie a nie wiem jak sie przedstawia Twoja praktyka
Napisano Ponad rok temu
XPanda polecam albo clouta jak chcesz sile/wytrzymalość poprawic, no i definicja na nim tez idzie na plus :wink:
Napisano Ponad rok temu
jakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia Rolling Eyes
Ze niby 10-15 kilo mięsa zrobi na mono ? Mam nadzieję, że źle to zrozumiałem, jak nie to zmień lepiej dostawce mono na krajowego ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Mozna sie domyslic, ze chodzi o wyciskanie na lawce plaskiej.jakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia Rolling Eyes
Ze niby 10-15 kilo mięsa zrobi na mono ? Mam nadzieję, że źle to zrozumiałem, jak nie to zmień lepiej dostawce mono na krajowego ...
Pozdrawiam.
Co do tego, dlaczego zaczynalem od mono. Po pierwsze dlatego, ze mialo wspomagac treningi na silowni i budowanie masy, a nie treningi sw i poprawianie wydolnosci/sily na takich treningach. Po drugie dlatego, ze wyzsze formy kreatyny, stacki kiedys nie byly takie popularne i zalecalo sie zaczynanie od mono. W tym momencie stracilo to sens.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krioterapia- kto może dać skierowanie?
- Ponad rok temu
-
Żółtka w jajkach.
- Ponad rok temu
-