Obecnie jest tak duza liczba form kreatyny oraz stackow kreatynowych, ze organizm nie ma szans sie przyzwyczaic.Nie straciło sensu zaczynanie od mono (no może lepiej od KA, ale to praktycznie mono). Powinno się stopniować suplementacje by jak najdłużej korzystać z rzeczy nowych dla organizmu bo one najlepiej działają.
Mono a jabłczan i inne wymysły kreatynowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najnowsze staki maja po kilkadziesiat skladnikow i zapewniam cie, ze roznia sie. Sa zwolennicy zaczynania od mono i nie, tych pierwszych jest coraz mniej.A większość z nich opiera się na tych samych składnikach ...
Napisano Ponad rok temu
Najnowsze staki maja po kilkadziesiat skladnikow i zapewniam cie, ze roznia sie. Sa zwolennicy zaczynania od mono i nie, tych pierwszych jest coraz mniej.
No to podaj mi nazwę tego stacka co ma kilkadziesiąt składników
Podaj mi też źródło tej informacji o malejącej ilości zwolenników zaczynania od mono, ja nie zauważyłem takiej tendencji wśród osób mających jakieś pojęcie o treningu siłowym i suplementacji ...
Do tego większość stacków jako substancję aktywną ma kreatynę (w różnych jej formach), a reszta to transportery, witaminy, minerały, pobudzacze itp.
Idąc dalej czy uważasz, że zyskasz więcej biorąc HP czy KO zamiast mono na pierwszy cykl ? Pomińmy tutaj tymczasową pompę bo chodzi o efekty a nie czasowe opuchlizny ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
mono jest i zawsze bedzie no.1 ...chociazby z tego powodu ze jak by nie bylo mono to i nie bylo by jabola i innych wynalazkow
z tym jablczanem i jego przyswajalnoscia jest jak z kreatyna+glukoza...pic na wode
niedawno skonczylem cykl na mono(fitmax) i zdziwilem sie bardzo poniewaz po cyklu na jablku powinien dac niewiele, a jednak okazalo sie ze efekty byly zajebiste...
temat mial byc na temat mono+SW i padly slowa ze mono spowalnia i zalewa woda...ja jadlem mono juz 3 razy i ani razu nie bylo spadku wagi-co oznacza ze raczej mnie nie zalalo...spadek szybkosci to smiech na sali-kreatyna wzmaga produkcje ATP przez co wlokna miesniowe moga sie szybciej kurczyc i maja wiecej energi...
staki to inna bajka jak formy kreatyny...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo źle zrozumiałeśjakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia Rolling Eyes
Ze niby 10-15 kilo mięsa zrobi na mono ? Mam nadzieję, że źle to zrozumiałem, jak nie to zmień lepiej dostawce mono na krajowego ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
jakby nie było, te 10-15kg więcej może zrobić - tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstem, ze siłownia spowalnia :roll:
Ale za to ja się przyczepię
Zbyt wczesne zaczynanie siłowni - w wieku 14-17 lat (szczególnie przed rozpoczęciem SW) rzeczywiście spowalnia. To jest oczywiste
A to czy będzie spowalniała w wieku np. 25 lat. to już jest w pewnym sensie uzależnione od tego jak ćwiczymy na tej siłowni.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mnie tam jak mialem 14-17 lat nie spowalniala silka...trenowalem razem z nia kajakarstwo (kanadyjki i kajak polo), a wlasciwie z kajakarstwem silke
Jak jeszcze chodziłem na kyokushin (dobrych parę lat temu) to mieliśmy tam różnorodnych ludzi. Część jechała kyoka, część kyoka i siłka (siłkę dołożyli dopiero póżniej) a część zaczeła od robienia masy na siłce (i później SW).
I jak robilismy na treningu szybkość to było to szczególnie widoczne. Jak miałeś samą siłke w młodym wieku to nie osiągniesz już raczej konkretnego speeda (a na pewno takiego jaki mógł byś osiągnąć).
Trener opowiedział nam wtedy o japończykach, którzy zaczynają trening w bardzo młodym wieku, ucząc gibkosci, rozciągania, techniki, zawziętości itp. od małego, a konkretne ćwiczenia siłowe dokładają dopiero jak już się skończy "przemiana" kości (ok. 17 lat, spawa indywidualna).
ps. PIT fajny avatar
dzięki
P.S. Dzisiaj o 20.00 (czwartek) na TV4 pierwszy odcinek 2 sezonu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
i silka byla naszym obowiazkiem!! fakt nie byla nastawiona na pakowanie ale bardziej na wytrzymalosc i kondyche ale byla i nikogo nie spowalniala...teraz takze moge smialo powiedziec ze trenujac na silowni nie mam wolniejszych ruchow(nie trenuje nic poza nia)-mozliwe ze wrecz przeciwnie, silniejsze miesnie latwiej poruszaja moim cialkiem o dziwo szybciej biegam 8O !!
rozwoj miesni nie spowalnie do pewnego mometu i tyle, wiadomo ze jak narobimy 100 kilo to moze byc lekki problem lecz w tym wyapdku powaolam sie na zawodnikow K1 gdzie brak dynamiki i ciosu nie wystepuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a teraz pisze się (bodajże ostatni KiF) że mono tryumfalnie powraca.
I to mnie wcale nie dziwi. Wystarczy poobserwować testy różnych suplementów i dochodzi się do wniosku, że na kilkukrotnie tańszym mono ludzie robią podobne postępy co maniacy łączący kilka, kilkukrotnie droższych stacków.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
dziala calkiem niezle
retencja wody nie jest jakas specjalnie duza ( 1 - 1.5 kg )
i do tego ostatnio jest zajebiscie tania :-)
a te nowe wynalazki jakos mnie nie przekonuja
jesli sa nawet lepsze to nie na tyle by stosunek skutecznosc / cena byl pozytywny
Napisano Ponad rok temu
-Universal Nutrition Storm
-Dymatize Xpand 925g
-NO SHOTGUN
Dzięki z góry, pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
XP mimo swojej popularności ma niestety przeciwników (ot dla porównania na nitrobolon treca czesc narzeka, a czesc chwali - przyroda lub równowage), którym on zbytnio nie podszedł, ale przecież zawsze jest jakaś alternatywa (NOZ, Vault i inne Horse Power-y) :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krioterapia- kto może dać skierowanie?
- Ponad rok temu
-
Żółtka w jajkach.
- Ponad rok temu
-
co sie stalo:D
- Ponad rok temu