WTF to nie jest Taekwondo?? (wywiad z gen. Choi Hong Hi)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podołasz ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na jakich zawodach TKD masz taki bałagan organizacyjny? Na ITF masz obsługę medyczną, na WTF też, na PUT i PFT standardowo wymagana jest karetka. Zawody bez ochraniaczy? Masz ściśle określone co, gdzie, kto musi mieć. Chyba że mówisz o jakichś zawodach klubowych organizowanych gdzieś na wichurze, ale na miejscu żadnego prezesa jakiejkolwiek organizacji TKD nie dałbym sobie ręki uciąć, że czegoś takiego jakiś klub u niego w organizacji nie robi.
niestety ja sobie tego nie wymyslam, opowiadali ci ktorzy wrocili z jakichś zawodow ITF na słowacji (raczej nie klubowych)
Duży ale o co wogóle pytasz ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..... sory ale jak ktos z wyzszego zarzadu widzi w tym finasowy interes,to nie musze chyba pisac co to jest (stąd te bluzgi). jest takie motto ktore kiedys powiedzial ktos bardzo mądry od zarzadzania. jezeli robisz cos tylko po to zeby osiagnac z tego zyski, padniesz predzej czy pozniej, ale jezeli robisz to dlatego ze widzisz w tym cos wiecej (ponad to) to masz przed soba przyszlosc. Przy czym jemu chodzilo faktycznie o firme (czyli o cos w zalozeniu jednak nastawionego na zysk) a co dopiero jak mowimy o sztuce walki, ktora z zalozenia (jako cos edukacyjnego, posiadajacego fukcje wychowawcze) na zysk w zadnym wypadku nastawiona byc nie powinna.
Pytam: jaki zysk ?Kto tak postępuje ? Napisz konkretnie - w federacji ITF drenują podopiecznych jak tylko się da, w federacji WTF liczy sie tylko kasa nic więcej, w federacji PUT podobnie...itp. Napisz konkreta. Jaka organizacja lub osoby sterujące takową organizacją robią to tylko dla kasy.
Napisano Ponad rok temu
(bo do AWFu nasz klub należy) i dostajemy karte członka AWFu, za co mamy parkingi, zniżki i inne pierdółki i przedewszystki oczywiście ubezpieczenie
Napisano Ponad rok temu
Pytam: jaki zysk ?Kto tak postępuje ? Napisz konkretnie - w federacji ITF drenują podopiecznych jak tylko się da, w federacji WTF liczy sie tylko kasa nic więcej, w federacji PUT podobnie...itp. Napisz konkreta. Jaka organizacja lub osoby sterujące takową organizacją robią to tylko dla kasy.
nie rozumiesz wogole tego co ja pisze, czytaj wolniej i ze zrozumieniem :wink:
dlaczego nie jedna federacja tylko wiele? zastanow się chwile, o co poszło? czym sie rzeczywiscie 'roznia' trzy (i więcej) federacje w obrebie jednego stylu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obiema rękami, Gizmo.... pewne sprawy dotyczące organizacji zajęć, promocji, przyciągnięcia uczniów i ich utrzymania - to normalne procedury rynkowe, popytu i podaży, towaru i klienta. I guzik to ma do zeszmacania czy niezeszmacania czegokolwiek...
Sally, a co więcej Ty widzisz w działalności Twojego klubu/stowarzyszenia?dwa kasa - sory ale jak ktos z wyzszego zarzadu widzi w tym finasowy interes,to nie musze chyba pisac co to jest (stąd te bluzgi). jest takie motto ktore kiedys powiedzial ktos bardzo mądry od zarzadzania. jezeli robisz cos tylko po to zeby osiagnac z tego zyski, padniesz predzej czy pozniej, ale jezeli robisz to dlatego ze widzisz w tym cos wiecej (ponad to) to masz przed soba przyszlosc.
Z mojego podwórka, Raczadam - szkoła Muay Thai prowadzona przez Rafała Szlachtę. Dotyczy zawodników startujących w zawodach.sally, podaj proszę gdzie i kiedy naucza się sztuk walki za darmo. Bo jakoś w historii SW tego nie widać.
Za darmo, rozumiem nie płacących składek, co nie znaczy, że nie mają pewnych obowiązków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sally, a co więcej Ty widzisz w działalności Twojego klubu/stowarzyszenia?dwa kasa - sory ale jak ktos z wyzszego zarzadu widzi w tym finasowy interes,to nie musze chyba pisac co to jest (stąd te bluzgi). jest takie motto ktore kiedys powiedzial ktos bardzo mądry od zarzadzania. jezeli robisz cos tylko po to zeby osiagnac z tego zyski, padniesz predzej czy pozniej, ale jezeli robisz to dlatego ze widzisz w tym cos wiecej (ponad to) to masz przed soba przyszlosc.
.
Cypis...oczywiście że wiecej i to dużo...wiecej
moim celem jest wychowanie najlepszych zawodników
malo tego, ja w tym niewidze wogole dzialnosci dochodowej (jezeli chodzi o dzialke sportowa) natomiast kase zdobywam z innych zrodel (dzialka niesportowa).
i w zyciu mi przez glowe nie przeszlo zeby zarabiac na składkach (zreszta tego się nie da zrobić..jak już zapewne zdązyłes sam zauważyc.. )
Napisano Ponad rok temu
I jak Ci idzie?moim celem jest wychowanie najlepszych zawodników
Czyli pieniądze Ci nie śmierdzą (oczywiście te z innych źródeł).... natomiast kase zdobywam z innych zrodel (dzialka niesportowa).
i w zyciu mi przez glowe nie przeszlo zeby zarabiac na składkach...
Ja nie widzę nic złego z czerpaniu korzyści finansowych z oferowanej „usługi” - nauczanie sportów/sztuk walki. Oczywiście gdy robi się to uczciwie, profesjonalnie... ale to są zasady dotyczące każdego rodzaju działalności.
Napisano Ponad rok temu
I jak Ci idzie?moim celem jest wychowanie najlepszych zawodników
znakomicie
zapraszam na inauguracyjne sparingi z okazji rozpoczecia treningów grupy zaawansowanej na poczatku kwietnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. trenuję TKD ITF.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję, skorzystam.zapraszam na inauguracyjne sparingi z okazji rozpoczecia treningów grupy zaawansowanej na poczatku kwietnia
Czy może do mnie dołączyć zaprzyjaźniony klub z Gladiatora
Sorry za off topa.
Napisano Ponad rok temu
jak najbardziej może, mysle ze to niezly pomysl i jestem za za tym zeby wszyscy instruktorzy tez posparowaliDziękuję, skorzystam.
Czy może do mnie dołączyć zaprzyjaźniony klub z Gladiatora
Sorry za off topa.
ps. nie taki znow off top , powinni z nas przyklad brac :wink:
jak pieknie u nas konkurencja wspolpracuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody w TKD ITF w Oleśnicy na żywo w sieci
- Ponad rok temu
-
Regulamin zawodów ITF