Test Nuwai Q3 po modyfikacji przez mar3
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu macie produkt podstawowy , który miałem około 2 lata i który sprawował się wyśmienicie w różnych warunkach , śnieg ,woda ,silny mróz. Niezaprzeczalną zaletą było zasilanie niezawodna baterią CR123 . Ale postęp idzie i kiedy dowiedziałem się ,że są nowe diody postanowiłem sie skusić. Kolega mar3 zaoferował się dokonać modyfikacji . poniżej podaje linki do zdjęć kolegi mar3 z postępów nad pracami.
Jak można zobaczyć została zamieniona dioda na xre cree oraz nowy reflektor oraz szklana szybka.
Ale to jeszcze nie koniec , po bardzo miłej wymianie zdań , mar3 zaproponował także wstawienie przetwornika którego oryginalnie nie ma w tym modelu.
I co uzyskałem ? CUDO
zmiana jasności i skupienia
nowa dioda i lustro
Efekt osiągnięty został totalny , super silne i bardzo fajnie skupione światło , a ponadto wzrost czasu świecenia o około 100 % . Mar3 robił test i po około 2 godzinach świecenia na ful światło padło , ja poprzednio nie robiłem testów ale latarka świeciła krócej a ponadto natężenie światła spadało schodkowo i szybko .
Po szczegóły techniczne proszę zwracać się do Kolegi mar3 , on najlepiej wam odpowie na szczegółowe pytania .
Chciałbym na tym forum podziękować mar3 za profesjonalne i przekraczające oczekiwanie modyfikacje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Latareczka do roweru :)
- Ponad rok temu
-
Zguba TRASER Classic Chronograph Big Date Pro
- Ponad rok temu
-
Potrzebny szperacz
- Ponad rok temu
-
Streamlight twin task 3c - Jakie zarowki?
- Ponad rok temu
-
Na rowerek: Dioda XR-E Bin Q2 z optyką firmy Ledil CRS-D
- Ponad rok temu
-
US ARMY
- Ponad rok temu
-
SHOT Show 2007 - raport (ENG)
- Ponad rok temu
-
Porównanie SSC - Cree - LuxeonIII