Kiai w kata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyobraz sobie, ze wchodzisz do dojo w japonii i slyszysz, jak cwiczacy krzycza "okrzyk! okrzyk! okrzyk!"
:wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
W ramach ćwiczeń przed zawodami możecie zrobić coś takiego, że wszyscy ćwiczący w dojo siadają niejako "na widowni", a sensei po kolei wywołuje tych, którzy mają jechać na turniej, aby oswajali się z publiką. Samotne stanie na środku sali naprzeciw tylu ludzi, nie ważne, znanych, czy nie, to zawsze jest przeżycie.
Również życzę powodzenia
Napisano Ponad rok temu
jak robie kata w domu to sie dre ile chce, ale przy sempaju za ciężką cholere nie moge......
i nie wązne co sie każe drzeć nie da rady....
ale moze to wina tego że zawsze sie smieje jak mi każe ten okrzyk wydać i oboje wiemy że nic z tego nie bedzie......co sobote rano jadac na trening nastawiam sie i co sobote porażka, no nie moge otworzyc ust.....
Napisano Ponad rok temu
Kurde, za karatekowych czasów praktykowałem! Z tym, że raczej w qmyte.Ja bym chętnie krzyknąl kiedyś przy robieniu kata " łazaaaaaaa". ciekawe jak by zareagowała komisja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Żółwie ninja krzyczły sobie "Kała bunga" czy jakos tak i też nie przeszkadzało im to dobrze walczyć
To by chwyt ponizej pasa... jeszcze chwile zaczniemy rozwazac co krzycza w anime...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ko-do Ryu pchajce dlonie
- Ponad rok temu
-
Shotokan na śląsku?
- Ponad rok temu
-
Pytanie, sklep
- Ponad rok temu
-
Low kick w kyokushinkai?
- Ponad rok temu
-
Kłopot:-ręka
- Ponad rok temu
-
Bassai Sho - aplikacje
- Ponad rok temu
-
Zado-juku
- Ponad rok temu
-
Teamat dla ludzi z "dłuższym" stażem...
- Ponad rok temu
-
Wasze ulubione Kata
- Ponad rok temu
-
Wygrana PZKF (w organizacji) przed sądem !
- Ponad rok temu