ulica a muay thai - mit!
Napisano Ponad rok temu
-ręce czyli proste sierpy haki- mało jest trenerów którzy potrafią nauczyć poprawnego wykonywania tych technik nie mówiąc już o zejściach,unikach itd A jest to podstawa walki na ulicy w 80% używamy głównie rąk bo sa to najprostsze techniki
-nogi w tym momencie muay thai bardzo się przydaje jeden mocny lowkick i przeciwnik nie może chodzić ale ale czy zdążymy go kopnąć jeśli zaatakuje nas z zaskoczenia i ruszy na nas z całym impetem?
-kolana kombinacja prosty+kolano może okazać się zabójcza... ale czy żeby nauczyć się uderzać kolanem trzeba chodzić na mt? bardzo łatwa technika
-łokcie tak samo jak z kolanami większości osób które często biją sie na ulicy ich używa też nie widze w nich nic trudnego !? kombinacja prosty+łokieć po zmniejszeniu dystansu
-klincz nie wydaje mi się żeby ktoś klinczował na ulicy tak jak to się robi na ringu a jeśli tak to w ruch idą kolana które opisałem wyżej
Warto pochodzić na mt jakieś pół roku dowiedzieć się troche o technice przy uderzeniach kolanami,łokciami(bardzo szybko można to opanować) oraz lowkicków(te są akurat bardziej skomplikowane) później robić to już na worku w domu
Podsumowanie ulica - boks boks i jeszcze raz boks
Napisano Ponad rok temu
dziekujemy za tę cenną opinię.
Otworzyłeś mi oczy na świat
Napisano Ponad rok temu
Skomentowac moznaby kazde Twoje bezmyslne slowo, ale po co - wątek smierdzi mi Trollem.
Zycze z calego serca krotkiego spiecia z kims kto prezentuje chocby przecietny poziom MT i wesolych swiat na OIOMie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
:roll:
A tak z ciekawości to widziałeś kiedyś "soluwę" na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
Ja piernicze - alez Ty chlopcze pier@%$@%# Az zal dupe sciska...
Skomentowac moznaby kazde Twoje bezmyslne slowo, ale po co - wątek smierdzi mi Trollem.
Zycze z calego serca krotkiego spiecia z kims kto prezentuje chocby przecietny poziom MT i wesolych swiat na OIOMie :twisted:
wole krótkie spięcie z kims kto prezentuje choby przecietny poziom mt niz z bokserem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo mówisz o SW albo o trenerach, tak samo mogę powiedzieć, że w boksie nie ma dobrych trenerów, więc bokserzy nie potrafią dobrze uderzać rękami. Bzdura? No bzdura...Coś ode mnie o skuteczności muay thai na ulicy, wiele osób uważa że jest to najskuteczniejszy styl walki na ulicy(wiem wiem walczy człowiek a nie styl) ale chodzi o opanowanie danych uderzeń
-ręce czyli proste sierpy haki- mało jest trenerów którzy potrafią nauczyć poprawnego wykonywania tych technik nie mówiąc już o zejściach,unikach itd A jest to podstawa walki na ulicy w 80% używamy głównie rąk bo sa to najprostsze techniki
A jeśli zaatakuje cie z zaskoczenia i ruszy na ciebie z całymi impetem to zdążysz zadac kilka prostych?-nogi w tym momencie muay thai bardzo się przydaje jeden mocny lowkick i przeciwnik nie może chodzić ale ale czy zdążymy go kopnąć jeśli zaatakuje nas z zaskoczenia i ruszy na nas z całym impetem?
Bzdura. Czy żeby nauczyć się prostych/sierpów/haków, trzeba chodzić na boks? "Bardzo łatwe techniki".-kolana kombinacja prosty+kolano może okazać się zabójcza... ale czy żeby nauczyć się uderzać kolanem trzeba chodzić na mt? bardzo łatwa technika
Najlepiej nic nie trenować, bo to proste i można się samemu nauczyć.
Jak wcześniej: bzdura. Kiedy widziałem jak laik uderza łokciami to mnie zazwyczaj śmiech brał...-łokcie tak samo jak z kolanami większości osób które często biją sie na ulicy ich używa też nie widze w nich nic trudnego !? kombinacja prosty+łokieć po zmniejszeniu dystansu
Klincz/zwarcie jest częste "na ulicy". Do tego w MT są obalenia... A o kolanach już pisałem.-klincz nie wydaje mi się żeby ktoś klinczował na ulicy tak jak to się robi na ringu a jeśli tak to w ruch idą kolana które opisałem wyżej
Warto pochodzić na mt jakieś pół roku dowiedzieć się troche o technice przy uderzeniach kolanami,łokciami(bardzo szybko można to opanować) oraz lowkicków(te są akurat bardziej skomplikowane) później robić to już na worku w domu
Najlepiej siedzieć w domu, przed komputerem, bo wszystkie techniki są banalne to po co chodzić na mt/boks/bjj? Wszystko takie proste... Ewentualnie pójść dwa razy zobaczyć, a później ćwiczyć samemu na worku... A my debile trenujemy po x lat... :roll:
PS. Kiedy się skończy ta walka między trenującymi, który styl jest bardziej skuteczny? :?
Napisano Ponad rok temu
najskuteczniejsze sa koksy z silowni
Napisano Ponad rok temu
-kolana kombinacja prosty+kolano może okazać się zabójcza... ale czy żeby nauczyć się uderzać kolanem trzeba chodzić na mt? bardzo łatwa technika
Tylko jak wykonasz tę "łatwą technikę" nieprawidłowo technicznie, ale za to z odpowiednio dużą siłą, to zamiast mordy oponenta rozwalisz sobie kolana.
Napisano Ponad rok temu
wlanczam sie do walki
najskuteczniejsze sa koksy z silowni
nie, bo czołg.
panowie, ulica to nie SW, ulica to wszechstronnosc, nigdy nie wiadomo czy przyjdzie nam uderzac, szarpac, rzucac, gryźć, kopać czy uciekać...
boks- jest skuteczny, fakt, proste techniki ręczne przydają sie plus umiejetnosc unikow i zejsc.. ale..
..mt- rownież.. i to raczej mit nie jest..destruktywna sila low-kicka, wyczucie walki w zwarciu i umiejetnosc odpowiedniego wyporowadzenia ciosow łokciami i kolanami.. to w gruncie rzeczy takie latwe nie jest..
wszystko tak naprawde zalezy od tego jak trenujemy.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A g...o bo najskuteczniejsze jest te coś co Rysio Murat ćwiczy... Jak się to zwało? Aaaaaaa - tsunaaaami... Człowiek walczący stylem tsunami rozniesie i boksera i thai boksera i mur po drodze i dwa walce rozpirzy! A nawet nie zauważy, bo wcześniej łopatą w oko dostał i mu łzawi!
valq, man... no comments!
Napisano Ponad rok temu
PS.
valq, grasz w rugby? (podpis)
tak gram w rugby pozycja lewy rwacz
ps teraz spadł śnieg zapewniający miękkie lądowanie i można zagrać w kolegami na uproszczonych zasadach polecam! nawet dla osób które nie miały z tym sportem wcześniej doczynienia
Napisano Ponad rok temu
PS.
valq, grasz w rugby? (podpis)
tak gram w rugby pozycja lewy rwacz
ps teraz spadł śnieg zapewniający miękkie lądowanie i można zagrać w kolegami na uproszczonych zasadach polecam! nawet dla osób które nie miały z tym sportem wcześniej doczynienia
naprade swietny sport a śniegowe rugby ,yeah \m/
a tak do tematu, spytałem bo generalnie uważam ,ze gracze rugby nie mają jakiś większych problemów na ulicy, także jesli chodzi o sporty na ulice to raczej rugby rowniez by sie nadawalo, myle się?
Napisano Ponad rok temu
ja znam rugbyste wazacego nie wiecej jak 75 kilo i ze spierdalaniem przed kims by nie mial problemu bo biega naprawde szybko
Napisano Ponad rok temu
Prosty jest wspaniałą techniką stopującą. Nigdy nie nadziałeś się na prostego? Obejż sobie walkę Boba Sappa z Cro Copem :wink: .A jeśli zaatakuje cie z zaskoczenia i ruszy na ciebie z całymi impetem to zdążysz zadac kilka prostych? Laughing
Tak samo, jak piłka nożna, koszykówka, etc... Ja jednak myślę, że lepsze do tego są sporty walki.także jesli chodzi o sporty na ulice to raczej rugby rowniez by sie nadawalo, myle się?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
strach, schowanie dumy, a teraz czuje sie jak ciota...
- Ponad rok temu
-
Profesjonalny nożownik
- Ponad rok temu
-
Nożownicy na studniówce
- Ponad rok temu
-
chwyty unieruchamiajace
- Ponad rok temu
-
Boks czy tkd?