budo_valq napisał
Coś ode mnie o skuteczności muay thai na ulicy, wiele osób uważa że jest to najskuteczniejszy styl walki na ulicy(wiem wiem walczy człowiek a nie styl) ale chodzi o opanowanie danych uderzeń
-ręce czyli proste sierpy haki- mało jest trenerów którzy potrafią nauczyć poprawnego wykonywania tych technik nie mówiąc już o zejściach,unikach itd A jest to podstawa walki na ulicy w 80% używamy głównie rąk bo sa to najprostsze techniki
Albo mówisz o SW albo o trenerach, tak samo mogę powiedzieć, że w boksie nie ma dobrych trenerów, więc bokserzy nie potrafią dobrze uderzać rękami. Bzdura? No bzdura...
Cytat
-nogi w tym momencie muay thai bardzo się przydaje jeden mocny lowkick i przeciwnik nie może chodzić ale ale czy zdążymy go kopnąć jeśli zaatakuje nas z zaskoczenia i ruszy na nas z całym impetem?
A jeśli zaatakuje cie z zaskoczenia i ruszy na ciebie z całymi impetem to zdążysz zadac kilka prostych?
Cytat
-kolana kombinacja prosty+kolano może okazać się zabójcza... ale czy żeby nauczyć się uderzać kolanem trzeba chodzić na mt? bardzo łatwa technika
Bzdura. Czy żeby nauczyć się prostych/sierpów/haków, trzeba chodzić na boks? "Bardzo łatwe techniki".
Najlepiej nic nie trenować, bo to proste i można się samemu nauczyć.
Cytat
-łokcie tak samo jak z kolanami większości osób które często biją sie na ulicy ich używa też nie widze w nich nic trudnego !? kombinacja prosty+łokieć po zmniejszeniu dystansu
Jak wcześniej: bzdura. Kiedy widziałem jak laik uderza łokciami to mnie zazwyczaj śmiech brał...
Cytat
-klincz nie wydaje mi się żeby ktoś klinczował na ulicy tak jak to się robi na ringu a jeśli tak to w ruch idą kolana które opisałem wyżej
Klincz/zwarcie jest częste "na ulicy". Do tego w MT są obalenia... A o kolanach już pisałem.
Cytat
Warto pochodzić na mt jakieś pół roku dowiedzieć się troche o technice przy uderzeniach kolanami,łokciami(bardzo szybko można to opanować) oraz lowkicków(te są akurat bardziej skomplikowane) później robić to już na worku w domu
Podsumowanie ulica - boks boks i jeszcze raz boks 
Najlepiej siedzieć w domu, przed komputerem, bo wszystkie techniki są banalne to po co chodzić na mt/boks/bjj? Wszystko takie proste... Ewentualnie pójść dwa razy zobaczyć, a później ćwiczyć samemu na worku... A my debile trenujemy po x lat... :roll:
PS. Kiedy się skończy ta walka między trenującymi, który styl jest bardziej skuteczny? :?