Wing Chun czy JKD
Napisano Ponad rok temu
No i mam pytanie czy moze polecicie jakies dobre ksiazki na temat Kung-fu nie tylko jakos sama nauka sztuki walki ale tez teoria i moga byc tez odmienne dzieła literackie pozdraiam
Napisano Ponad rok temu
witam ma pytanie mam zamir zaczac trenowac wing chun lub JKD co bardziej polecacie czy pojsc na skroty czy moze uczyc sie po szczeblach co by było dla mnie lepsze
Na skróty się nie da, więc pozostaje Ci mozolna praca na każdy szczebelek zaawansowania.
No i mam pytanie czy moze polecicie jakies dobre ksiazki na temat Kung-fu nie tylko jakos sama nauka sztuki walki ale tez teoria i moga byc tez odmienne dzieła literackie pozdraiam
J.Szymankiewicz „KUNG FU - Ilustrowana historia chińskich sztuk walki.”, Warszawa 2006, dostępna w księgarniach EMPiK i poprzez sprzedaż wysyłkową prowadzoną przez Wydawnictwo Wiatr.
Napisano Ponad rok temu
J.Szymankiewicz „KUNG FU - Ilustrowana historia chińskich sztuk walki.”, Warszawa 2006, dostępna w księgarniach EMPiK i poprzez sprzedaż wysyłkową prowadzoną przez Wydawnictwo Wiatr.
Oj nie.. Przepraszam. Ja rozumiem, ze jestes zwiazany z J.Sz, ale przegladalem te ksiazke. Glownie dzial o chuojiao i fanzi. Poza tym, ze jest tam troche fajnych fotek, to w opisach panuje niezly metlik, a juz prawdziwy hardcore, to pokaleczone transkrypcje. W ksiazce za 100 zl..
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, ze jest tam troche fajnych fotek, to w opisach panuje niezly metlik, a juz prawdziwy hardcore, to pokaleczone transkrypcje.
To akurat jest zdaje się standardem w publikacjach J. Sz.
Ta książka naprawdę kosztuje stówę? O mamo... wydana jest pięknie, ale cena jest zaporowa. Swoją drogą, przy takiej cenie, to mozna konsultanta językowego zatrudnić, nieprawdaż
Z dobrymi książkami jako takimi będzie problem, ale jest trochę dobrych artykułów na sieci i na forum.
K.
Napisano Ponad rok temu
czy pojsc na skroty czy moze uczyc sie po szczeblach
Co przez to rozumiesz? Skróty to JKD a szczeble VT? Czy może odwrotnie? Sprecyzuj co masz na myśli...
Jednak zapewniem, że ani jeden ani drugi wybór nie będzie skrótem
Napisano Ponad rok temu
Jak narazie to załuje ze w Białymstoku nie ma sekcji Kung-fu a bardzo by mi na tym zalezało
Poprostu staram sie zajac czyms bo juz mnie nudzi ta szara zeczywistosc jak narazie to przeczytałem "łowa smoka ""Tao of JKD" no i zaczne czytac dalsze jego dzieła oczywiscie wiem ze wiedza o kung-fu nie konczy sie na Bruce Lee dlatego chciał bym wiedziec owiele wicej na temat Kung-fu no ale napewno przejze forum ktore ma bardzo duzo wiedzy tez pozdrawiam Maciej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do ludzi od Andzrzeja Szuszkiewicza
- Ponad rok temu
-
5 latka i jej wushu :)
- Ponad rok temu
-
prawdziwi wojownicy
- Ponad rok temu