Pride Shockwave 2006 - wyniki
Napisano Ponad rok temu
ogolnie gala w porzadku
Napisano Ponad rok temu
Shogun fajnie obalał podcięciem, miał zajebiste podwójne kopnięcie lewa-prawa ale odpierdalał manianę za plecami Nakamury. Miał mata leo i nie wiem jakim cudem Nakamurę tyle razy wypuszczał z niej, za pierwszym razem powinien go skończyć. Jak nie za pierwszym to za drugim, albo trzecim albo ...
Nakamura cudował judockie podcinki z których lądował na czworakach z Shogunem na plecach i oczywiście genialne judockie wyjścia z bocznej i dosiadu przez przekręcenie się na brzuch (tak jak Nastula z Mino).
Jak dla mnie żenująca walka. Shogun w ogóle się nie wkręcał do skrętówki mimo że miał kilka okazji, normalnie jakby mu ktoś zakazał. Po jego zajebistej walce z Randlemanem spodziewałem się więcej.
Napisano Ponad rok temu
ja się czuję troche zniesmaczony tym, że nie ujrzymy oczekiwanego rematchu Fedora z Mirkiem(bo idzie do ufc). Wydawało mi się, że on jest jedynym przeciwnikiem dla Fedora, który mógłby coś namieszać a tak to... Choi?
W 2007 Pride bedzie mialo 4 gale w USA glownie w Vegas,takze publicznosc w stanach bedzie miec okazje zaponac sie z Fedorem.Tym samym liczac ,ze Mirko bedzie miec pas w UFC,mozna gdybac ze te dwie najwieksze organizacje MMA moze sie dogadaja i zorganizuja walke tych dwoch,bylo by to napewno bardzo dochodowe.
Napisano Ponad rok temu
Miejmy nadzieje, że masz racje i jakoś sie dogadają.
Napisano Ponad rok temu
Kazuyuki Fujita vs. Eldari Kurtanidze - 1 r. TKO (uderzenia, sedzia przerywa)
Eldari Kurtanidze sam się poddał po tym jak dostał pierwszego konkretnego strzała na twarz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na koniec stwierdzam ze jednak Pride nie oplaca sie obstawiac, tego czego bylem pewny akuratn nie weszlo, a z K-1 weszlo mi wszystkie typy na Silve kurs 1,8 !! Choia walka 16 sekund !! i Tokoro kurs 1,4 wszystko bez problemow, bardziej oplaca sie obstawiac ten freak show:)
Napisano Ponad rok temu
wszystko ustawiane...
bardzo sie zawiodlem na tej walce... szopke noworoczna japonce nam zgotowali...
Napisano Ponad rok temu
1. Gomi - pewnie KO.
2. Rua - raczej decyzja.
3. Kawajiri - "wszystko się może zdarzyć."
4. Hansen - j.w.
5. Minowa - (T)KO.
6. Josh Barnett - by armbar ale pewnie skończy się na decyzji.
7. Gono - (T)KO.
8. Fujita - decyzja.
9. Yoshida - juji gatame albo duszenie.
10. Fedor - krótka piłka (ale jakże bym chciał, żeby to jednak był Hunt ).
Moje wrażenia po gali
1. Bardzo krótka piłka.
2. Tak jak mówiłem. Bardzo mi się podobało, w szczególności wola walki Nakamury.
3. Zaciekła walka, ale w sumie ani mnie nie grzała, ani nie ziębiła.
4. Bardzo miłe zaskoczenie.
5. Nie widziałem walki. Mój faworyt zawiódł. Bywa.
6. Jak mówiłem, decyzja. Nogueira niesamowicie przetrzymał tą gilotynę, ale Barnett też conieco pokazał. Ja bym powiedział że dwa do jednego dla Nogueiry.
7. Nie widziałem walki. Decyzja, nie knockout, ale też dobrze.
8. Strzelałem, nie więdząc nic o przeciwniku Fujity. Fujita pokazał mu, gdzie raki zimują, i na tym skończmy.
9. Nie dość, że Yoshida bez gi, to jeszcze tyle okazji miał i żadnej nie wykorzystał. Zawiodłem się na nim. Trzeba jednak powiedzieć, że Thompson pokazał się z bardzo dobrej strony.
10. Wcale nie taka krótka piłka, jak mi się wydawało. Jak miło było patrzeć, jak Fedor wstaje wkurwiony po tych dwóch próbach wykonania na nim przez Hunta kimury i rzuca się niemal na oślep - widać było, że Hunt zalazł mu za skórę. Świetna walka.
Napisano Ponad rok temu
Drugie - zajebista gala. zajebista. :twisted:
Najbardziej podobal mi sie wkurff Fedora, sprowadzenie Hunta do idealnie tej samej pozycji, w ktorej Fedor sam byl wczesniej i proba tej samej dzwigni. Balacha na Hunt'cie bardzo ciasna... szczerze mowiac bylem przekonanym, ze bedzie snap... ja bym juz daaawno odklepal... brawo za odwage.
Bardzo fajny ten niewielki grappler w kolorowych kolazowkach fajne duszenie.
Super podobala mi sie ta gala.
aha, Thompson to faulujacy pajac, nosi mnie jak widze takich gosci.
Napisano Ponad rok temu
No tez mi sie to podobalo, ta technika nazywa sie gogoplata, juz zaczalem ja sprawdzac na treningach heheBardzo fajny ten niewielki grappler w kolorowych kolazowkach fajne duszenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja robiłem ją już dawno, sam ją wymyśliłem
Napisano Ponad rok temu
a wracajac do gali... ma ktoś moze linka do walki Shoguna na youtube lub czymś takim? Za cholere nie może mi się sciągnąć ta jedna walka z linków podanych przez januszap chyba :?
Napisano Ponad rok temu
Walka mogła skończyć się dużo wcześniej. Nakamura oddał plecy 4 razy, a Rua wykorzystał to tylko raz. I to nie do końca, bo wypuścił.
Moze mi to ktoś wytłumaczyć (ustawiane walki? :twisted: )?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BANY ZA SPOILERY!
- Ponad rok temu
-
UFC 66 spoiler
- Ponad rok temu
-
UFC 66 fotki z wazeni
- Ponad rok temu
-
pankration
- Ponad rok temu
-
Pride Shockwave 2006 - moje typy i nie tylko
- Ponad rok temu
-
O której polskiego czasu rozpoczyna się UFC 66 i Shockwave ?
- Ponad rok temu
-
Sklepy internetowe - opinie
- Ponad rok temu
-
Lebanner.Henderson,Sperry w IFL
- Ponad rok temu
-
Vale Tudo w klubie Grappling Kraków
- Ponad rok temu
-
CroCop w UFC !!!