world oyama karate
Napisano Ponad rok temu
W polityke jednak bawia sie nie tylko Ci ktorzy tworza podzialy i nowe organizacje, ale Ci ktorzy o te organizacje kloca sie i walcza miedzy nimi ( rowniez na forum ).
Karate to droga, IKF i WOKO to dwie drogi W TYM SAMYM KIERUNKU.
po odejsciu:
- nie zmienil sie styl ani poziom szkolenia
- nie zmienily sie oplaty
- nie zmienil sie patron ( i zalozyciel stylu )
- nie zmienil sie szef trzymajacy kase ( w Krakowie )
- zmienila sie naszywka
Ale we mnie nic sie nie zmienilo ( i mysle ze w was tez ) albowiem karatekami jestesmy takimi samymi, z obojetnie jaka naszywka na Gi, czy bez Gi, poza dojo.
Ja tam naszywke nosze na sercu, nie na kimonie. Naszywke drogi, a nie organizacji. I nie zmieniam jej od kad po raz pierwszy poszedlem na trening karate ( a pare organizacji juz przeszedlem ).
Nie wiem jak wy czujecie... wypowiedzcie sie, prosze.
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc ja nie zauważyłem najmniejszej zmiany po przejściu do IKF poza zmianą naszywki, poza tym ta nowa bardziej mi się podoba gdyż niesie ze sobą pewne przesłanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mowiac nie rozumiem tych atakow ludzi z Kyokushin na Oyama Karate.Zrobili cos zlego?Dla mnie nie jest wazne ze sa w innej organizacji i reprezentuja inny styl.Wielokrotnie na roznych zawodach pokazali ze sa w stanie nawiazac rownorzedna walke a nawet wielkokrotnie wygrac z ludzmi z Kyokushin i z ludzmi z innych styli karate (i nie tylko). Zajmijcie sie ludzie treningami a nie internetowymi wojnami.
Napisano Ponad rok temu
USA, Japan, Mexico, Saudi Arabia tylko w tych jest WOKO ?
Mnie się bardziej podobała naszywka z orłem i było super jak byliśmy w WOKO, nie wiem poco to rozwalać, teraz to jakoś inaczej się czujemy będąc w IFK...
Napisano Ponad rok temu
Mnie się bardziej podoba nowa naszywka Przynajmniej jest związana z nazwą stylu i ma jakąś symbolikę. A ty orygano tylko niepotrzebnie siejesz ferment, płaci ci ktoś za to? Miałem powiedzieć co konkretnie sie dla ciebie zmieniło. Oczywiście wiem czemu nie napisałeś, to proste, nic się dla ciebie nie zmieniło.
Napisano Ponad rok temu
O ta wypowiedz mi się podoba orginalna , rzeczowa trafiona w 10.Będzie zmiana koncepcji to beda nowe naszywkiSkoro napisali na stronie że tyle państw jest, to znaczy że tyle jest.
Mnie się bardziej podoba nowa naszywka Przynajmniej jest związana z nazwą stylu i ma jakąś symbolikę. A ty orygano tylko niepotrzebnie siejesz ferment, płaci ci ktoś za to? Miałem powiedzieć co konkretnie sie dla ciebie zmieniło. Oczywiście wiem czemu nie napisałeś, to proste, nic się dla ciebie nie zmieniło.
Napisano Ponad rok temu
Ale we mnie nic sie nie zmienilo ( i mysle ze w was tez ) albowiem karatekami jestesmy takimi samymi, z obojetnie jaka naszywka na Gi, czy bez Gi, poza dojo.
Ja tam naszywke nosze na sercu, nie na kimonie. Naszywke drogi, a nie organizacji. I nie zmieniam jej od kad po raz pierwszy poszedlem na trening karate ( a pare organizacji juz przeszedlem ).
Nie wiem jak wy czujecie... wypowiedzcie sie, prosze.
Dopiero teraz natknalem sie na ta wypowiedz i bardzo mi sie spodobala! Bo o to przeciez chodzi o DROGE, ROZWUJ, PRZELAMYWANIE BARJER I POKONYWANIE TRUDNOSCI. Mysle ze dla cwiczacych ta cala zmiana i zwiazana z nia burza jest bez znaczenia. Jesli czujesz ze sie rozwijasz w tym co robisz to rob to dalej. A czy nosisz taka czy inna naszywke co za roznica, zadna naszywka nie uczyni nikogo lepszym czlowiekiem ani lepszym karateka. :wink: :wink:
Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ashihara w polsce
- Ponad rok temu
-
krakowskie kluby karate
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy Shinkyokushin