world oyama karate
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy mówią że kasa, a jak jest naprawdę, chodź niech ktoś napisze w szczegółach jak to jest naprawdę w WOKO i IFK
Bo widać że w WOKO działa nadal Shigieru Oyama.
Szkoda że nie ma żadnego wyjaśnienia dlaczego najlepsza organizacja Oyama Karate została podzielona! WHY WHY WHY !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS: wydaje mi sie tez ze Oyama Karate nigdzie na swiecie nie rozwinelo sie tak mocno jak w Polsce, w Europie (poza Polska) slychac o Oyama bardzo malo, jesli sie myle prosze o sprostowanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym tam wolal doplacic ale byc w swiatowej organizacji niz kombinowac z jakimis niepowaznymi organizacjami jak kanreikan .
Ale to zawodnikow oyama sprawa moze im tak dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
shihan Jan popełnił sepuku odchodząc od Oyama Karate
Shihan nie odszedł od Oyama Karate tylko od W.O.K.O a to różnica.
Po co gdybać operujmy faktami, gdybanie powoduje jedynie nieporozumienia.
Napisano Ponad rok temu
Panowie od czarnego PR robia się powoli śmieszni
Ale ja nie o tym. Że wam sie coś nie podoba - ok, wasza sprawa. Ważne ze nam - trenujacym Oyama Karate - to odpowiada.
(swoją drogą zastanawia mnie czasami czemu zawsze "cos sie nie podoba" tym z jedynego słusznego IKO1, ale to oczywiste, jak sie nie ma czym pochwalic, to trzeba oczerniać innych, zeby poprawić swój wizerunek )
Jak już pisałem wcześniej, zajmijmy się trenowaniem, a nie politykowaniem. Dywagacje polityczne na forum promują tylko plotki i pomówienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dużo ludzi z Oyama Karate chciałoby wrócić do W.O.K.O.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby faktycznie wielu ludzi chciało wrócić do WOKO, to by to zrobili. (chyba pierwszy raz zgadzam się z panem MTKlub)
MTKlub rozumiem ze dla ciebie nie ma znaczenia ile lat ktos poświęcił studiowaniu Karate, jaki ma stopień, czy jak wielkim jest mistrzem? Liczy sie tylko narodowość? Chyba że to jakiś kompleks, ze jak polak to na pewno jest gorszy?
Poza tym nadal nie rozumiem, co wewnętrzne sprawy naszej organizacji obchodzą przedstawiciela jedynego i prawdziwego IKO1 ( ). Z wielką zawziętością wypowiadasz się w sprawach Oyama Karate, ale w tematach dotyczących IKO1 jakoś cię nie widać...
Napisano Ponad rok temu
A czemu ok bo mam tam wielu przyjaciół , którzy zagineli na tej ścieżce i szukają nowej drogi , więc ostatnio duzo rozmawiamy o tych sprawach. Przeciez wiesz ,że samoistnie powstała spora grupa ludzi , która chce obalić reżim ale co z tego będzie ? nie wiem to juz ich męskie decyzje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ashihara w polsce
- Ponad rok temu
-
krakowskie kluby karate
- Ponad rok temu
-