wyrywanie zębów + narkoza = badania serca?
Napisano Ponad rok temu
Właśnie kończę doleczanie całej reszty, i widze, że nie najlepiej reaguję na znieczulenie podawane 'w nerw' (konieczne przy dolnych 8 i 7). Chciałabym zafundować sobie takiego chirurga szczękowego full serwis - w ogólnym pozbyć się wszystkich zębów, przez tydzień potem pojeść kisielki przez słomkę i mieć to z głowy. Niestety, moja mamę bardzo stresuje wizja narkozy, i wymusza na mnie jakieś badania. Czy słusznie?
Co o takim rozwiązaniu myślicie?
Czy są może jakieś inne sposoby na bezbolesną ekstarkcję ośmiu zębów?
Ładnie prosze o rady i sugestie... <--- póki mogę.....
Napisano Ponad rok temu
sory, że nie na temat, ale aż mnie zabolała ta ilość
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie na temat, ale dziekuje bardzow dupe jeża, a ja się boję dentyste odwiedzić, trzymaj się
sory, że nie na temat, ale aż mnie zabolała ta ilość
I odwagi, Chopie - powiedz, że Cie na sam widok boli, dostaniesz znieczulenie za 20zł i 0 stresu... da radę 8)
Napisano Ponad rok temu
A najlepiej to zadzwoń tam gdzie mieliby usuwać te zęby, i dokładnie się dopytaj co i jak.
Napisano Ponad rok temu
tylko nalezy pamietac, ze nie sa wliczone w nia bledy lekarskie
ale jesli lekarz bedzie trzezwy to powinno byc wszystko ok
pocieszona ?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A mamie sie teraz przypomniało no i mam problem... :roll:
Bo z tego co sie orientuję, to mi sa 'formalnie' żadne badania niepotrzebne - stąd pytanie, co ewentualnie miałabym sobie zbadać żeby mamę uspokoić...
Napisano Ponad rok temu
chociaz moze twoj dentysta nie bedzie mial nic przeciwko.
(pamietam, jak mi chcieli przegrode nosowa operowac na miejscowym 8O do dzis sobie nie wyobrazam, jakbym mial to "dlutowanie" wytrzymac)
Napisano Ponad rok temu
Bo z tego co sie orientuję, to mi sa 'formalnie' żadne badania niepotrzebne - stąd pytanie, co ewentualnie miałabym sobie zbadać żeby mamę uspokoić...
Tak mi się wydaje, że nie jest to sprawa folmaliów i papierków, ale własnego bezpieczeństwa (czytaj: życia).
"Pełną" narkozę może dawać anastezjolog, nie dentysta. I nie jest to zabawa, ale dość poważna ingerencja w funkcjonowanie organizmu. Dlatego lepiej sprawdzić i mieć spokój ducha 8) ...oraz spokojnego rodziciela (lub o kolejności odwrotnej, w zależności od okoliczności).
Jeśli ze zdrowiem jest o.k. - po prostu nie będzie problemu. Ale lepiej się tego dowiedzieć przy badaniu, a nie po podaniu narkozy.
P.S. Powodzenia!!!
Napisano Ponad rok temu
Zeszły rok, znajomy- jego 6 wyrwanych i 3 łatane zęby 3500pln.
Wrażenia ludzi wokół, jak po paru tygodniach otworzył japę... bezcenne
Jak idziesz na rwanie to nie zapomnij spytać dentysty co to jest "suchy zębodół" i jak go uniknąć jeśli nie chcesz doprowadzic się do prób samobójczych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiedz mi tylko jak to sie stało ze masz tyle zębów do wyrwania bo rozumiem ze nie jest to wina nie mycia tylko jakas choroba czy wypadek ??
I trzymaj sie na fotelu dentystycznym 8O
Napisano Ponad rok temu
Juz po tym wszystkim zapakuję się w druty na 2 lata, co da mi szansę przetrwania z własnym uzebieniem do późnej emerytury....
ak wiec, mało dramatycznie, ale upierdliwie.. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POMOCY !! Ćwiczenia relaksacyjne ...
- Ponad rok temu
-
Wzrost
- Ponad rok temu
-