Karate GI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest sztywny i ciezki, a mimo to, w ogole sie go nie czuje. Dla mnie to kimono jest optymalne...
Ladnie eksponuje techniki w kata, a przy judo - rzutach i chywtach nie ociera szyi...
Polecam!!
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko do Genesius:
Czy masz model orient - kata? Jeżeli tak to jaki rozmiar zamówiłeś (większy niż wzrost)?
Czy gi się skurczyło? Dokąd sięgają nokawki i rękawy?
Napisano Ponad rok temu
Witam forumowiczów:-)
Mam pytanko do Genesius:
Czy masz model orient - kata? Jeżeli tak to jaki rozmiar zamówiłeś (większy niż wzrost)?
Zwykle bierze sie model o 5 cm wiekszy...
Napisano Ponad rok temu
Witam forumowiczów:-)
Mam pytanko do Genesius:
Zwykle :> Przy kimonach hunter bierze się rozmiar o 20 cm większy
Mam orient i standard i jestem zły na siebie, że nie kupiłem wtedy kimona normalnej firmy... Huntery leżą w szafie a ćwicze w czymś innym
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A no tutaj mozna kupic Shureido.Ja tu kupowalem moja Kamikaze.Obsluga super.Gdyby rozmiar nie pasowal tez nie ma problemu odsylasz i wysylaja Ci inne pelen profesionalizm.Polecam.
Pozdrowienia dla @ll
Dzięki. karate gi rzeczywiście wypasione. Tylko ceny z kosmosu. Chyba jednak póki co pozostanę przy Victory. Golda używa mój sensej, więc dla mnie wystarczy silver. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Zajechałem swoje spodnie treningowe w ktorych trenuje indywidualnie. Chciałbym teraz kupić spodnie od karategi. I tu pojawia się pytanie czy można kupic same spodnie np. Adidasa albo Shureido
Rozmawiałem z gościem z RSK i w przypadku marki Sochin coś takiego być może jest możliwe. Dostane odpowiedź na dniach. Zastanawiam się czy same spodnie renomowanej marki tez mozna kupic.
Poza tym pytanie do użytkowników o opinie. Potrzebuje spodnie z w miarę grubego materiału, nie ograniczające ruchów i koniecznie w kolorze czarnym.
Ktoś z was kupował sam dół od karategi
Thx za wszelkie info.
Itosu 8)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Być może to jest nawet lepsze rozwiązanie niż tradycyjne Gi.
Napisano Ponad rok temu
Tutaj też coś znajdziesz w dziale Okazje
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za pomoc 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko że nie ma ciemnych spodni... Jutro czeka mnie wycieczka do jedynego dobrego sklepu sportowego w mieście więc może ich zmęcze z czymś. Jak coś wybiore napisze co i jak.
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Shureido i Tokaido klasyka kimona szyte w japonii i trudno dostępne w polsce, a jeżeli już są to po kosmicznych cenach.
Niedawno znalazłem czarne pasy tokaido [satyna] w dobrej cenie, jeśli ktoś szuka to dać na priva [odpowiem, gdzie można je nabyć
Tokaido ok 350 pln do kumite, do kata na pewno droższe.
Napisano Ponad rok temu
W 2004 roku po moim egzaminie na shodan kyokushin znajoma przywiozła mi z Tokio karate gi isami - model k-400. Mimo dość grubej gramatury materiału 12 oz znakomite i po spoceniu dalej ćwiczy się fajnie. W zeszłym roku mój Sensei przywiózł mi również isami k - 400 model specjalnie uszyty z myślą o Mistrzostwach Świata - ta sama bajka. Isami prócz gi dla karate knockdown szyje gi o kroju tradycyjnym. A cena około 100 dolarów USA za model k - 400 +koszt przesyłki. Polecam - naprawdę warto - zwłaszcza przy dzisiejszym kursie dolara
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ja uzywam Sochina i tez nie zamierzam zmieniac
dla mnie jest swietne a zaplacilem za nie 1,5 roku temu 230 PLN
proste mocne wytrzymale... i takie byc powinno
pozdro 8)
Witam serdecznie
Chcialbym zapytac gdzie mozna kupic karategi Sochina.
Szukam, szukam i nic...
pozdrawiam
Konrad
Napisano Ponad rok temu
Na 173cm wzrostu, kupiłem Karategi 170cm - spodnie pasowały raczej dobrze, bluza była troche za długa i jakby za szeroka więc uprałem w 70 stopniach żeby troche zmniejszyć. Problem w tym, że to cholerstwo skróciło sie o jakieś.. 15cm :twisted:
Z nadzieją na cuda spytam, czy jest jakaś magiczna metoda żeby ten proces w jakimś chociaż małym stopniu odwrócić ? Jeśli nie to czy są jakieś sklepy oferujące same bluzy do karategi? Na allegro widze praktycznie same używane a w sklepach internetowych widze same komplety.
Pozdrawiam,
Szymon
Napisano Ponad rok temu
Powiem, że i tak dalej będzie się trochę skracać. Maturo sprzedaje bluzy lub spodnie osobno.Z nadzieją na cuda spytam, czy jest jakaś magiczna metoda żeby ten proces w jakimś chociaż małym stopniu odwrócić ? Jeśli nie to czy są jakieś sklepy oferujące same bluzy do karategi? Na allegro widze praktycznie same używane a w sklepach internetowych widze same komplety.
Pozdrawiam,
Szymon
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wszyscy wszystkim ślą życzenia...
- Ponad rok temu
-
Dziwaczne style???
- Ponad rok temu
-