Karate GI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście żatruję. Pozdrowienia, Giro.
Ja trenuję w drugim już z kolei gi Mugen. To bardzo wytrzymałe, lekkie, miękkie, o doskonałym kroju gi, nie kurczy się w praniu, świetnie się prasuje. Niestety w Polsce nie jest dostępne (może przez sklepy w necie, ale nie sprawdzałem). W USA (San Diego) kosztuje 60 USD. Warte swojej ceny na pewno. Polecił mi je mój Sensei (sam w gi tej firmy od lat trenuje). Co roku ktoś ze znajomych jest w USA, na treningach u Nishiyamy i kupuje i przywozi kilka tych dobrych, sprawdzonych gi, więc nie mamy problemu, kiedy potrzeba.
Napisano Ponad rok temu
Jak się nie ma, to się siłą rzeczy oszczędza. Ciekawe natomiast, czemu ćwiczę w najtańszych plecionkach od ponad roku i nie mam najmniejszych zastrzeżeń.Jak się oszczędza to się ćwiczy w klejącym shicie :>
stary j.w. kup dobre gi wystarczy na dluzej niz pare slabych szmat. watpie czy nie jest ci za goraco w tej plecionce zwlasza w malej sali na karowej.
ja mialem pare gi a moje ostatnie to Tokaido zajebiste gi. nie klei sie, cwiczy sie super. ale przestalem byc karateka i sprzedalem..
Napisano Ponad rok temu
Było trochę za gorąco, dlatego zdecydowałem się na zakup karategi. A na dobre gi chwilowo mnie nie stać. Ważniejsze są np. buty, a na jedno i drugie mi nie starczy. Po sesji się będę rozglądał za robotą, wtedy zobaczymy.stary j.w. kup dobre gi wystarczy na dluzej niz pare slabych szmat. watpie czy nie jest ci za goraco w tej plecionce zwlasza w malej sali na karowej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio docenilem moj ostatni zakup.Po dluzszym czasie wszedlem w moja stara karate-gi(Kaminari) i czulem sie jak w zbroi.Masakra.Jednak ten wydatek byl warty bo komfort podczas treningu jest zdecydowanie lepszy.Niebo a ziemia.Włochata moze potwierdzic
Pozdrowienia dla @ll
potwierdzam. niebo a ziemia. roznica jest ogromna. w starej jest niezbyt komfortowo - delikatnie mowiac.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba kubie huntera masters na 195 cm....znajmi mówia ze fajne gi ale wolał bym cos takiego własnie jak zbroja a hunter jest długą karategą zobacze jeszcze
litości... może i ma długą klapę, ale fatalne spodnie
Polecam rozmiar 195 jeśli masz ok 175cm wzrostu... pisałem już o felerze ze spodniami, a ponadto hunter kurczy się w praniu [ale będziesz pływał w takim wielkim kimonie]
Napisano Ponad rok temu
Chyba kubie huntera masters na 195 cm....znajmi mówia ze fajne gi ale wolał bym cos takiego własnie jak zbroja a hunter jest długą karategą zobacze jeszcze
litości... może i ma długą klapę, ale fatalne spodnie
Polecam rozmiar 195 jeśli masz ok 175cm wzrostu... pisałem już o felerze ze spodniami, a ponadto hunter kurczy się w praniu [ale będziesz pływał w takim wielkim kimonie]
no cóż, swoje pierwsze GI kupiłem w decathlonie za 95 zeta, po roku dalej je używam - ale po bardziej intensywnym treningu wygląda jak szmata, obciera ciało - no i na początku mocno się kurczyło (pamiętam że jak kupiłem i założyłem GI na 180 cm - sam mam wzrost 176 cm - to wyglądałem jak ludzik z reklamy Michelin'a, dopiero parę prań w 90C i było ok). Mam również GI Shureido - i jeśli macie możliwość to kupujcie - chyba że ktoś zamiast jeździć Audi woli Fiata Pande (w końcu kwestia gustu), ale Shureido tylko jeśli możecie mieć je po rozsądnej cenie - cena za jaką można je kupić w polsce je wg. mnie niepoważna (miałem szczęście że mój sensei przywiózł je z okinawy w dobrej cenie - kosztowało mnie ok. 250 pln).
Co do wyrobów huntera to podobno są najlepsze GI robione w polsce, czekam na czarną bluzę - jak przyjdzie przesyłka to mogę potwierzdzić ew. zarzuty cytowanego kolegi :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o lepsze gi ja używam Kwona, fajnie się w tym ćwiczy, nic nie haczy i nie blokuje, zwłaszcza przy mojej posturze... ale chyba zmienię na Shureido, bo Kwon strasznie nasiąka potem i robi się twardy a wtedy obciera skórę... albo będę używał dwóch...
Nie słyszałem o Kwonie ani Shureido. Jak to się ma do Victory np. silvera (w takim ćwiczę, po tym jak dawno temu zostawiłem bushi:>). I ewnetualnie gdzie można kupić te karate gi?
PZDR.
Napisano Ponad rok temu
Niedawno znalazłem czarne pasy tokaido [satyna] w dobrej cenie, jeśli ktoś szuka to dać na priva [odpowiem, gdzie można je nabyć]
Kwon troche gorsze... [troche bardzo gorsze hahahaa...]
Napisano Ponad rok temu
ja mam komonko z jakiejśc wieśniackiej firmy budo coś tam i kurde wasze karategi popękały, a moje judogi sie trzyma całkiem wporzo i sie nie skurczyło....no to jest może troche minusssss, bo kupiałm wieksze.....
Napisano Ponad rok temu
I ewnetualnie gdzie można kupić te karate gi?
PZDR.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A no tutaj mozna kupic Shureido.Ja tu kupowalem moja Kamikaze.Obsluga super.Gdyby rozmiar nie pasowal tez nie ma problemu odsylasz i wysylaja Ci inne pelen profesionalizm.Polecam.
Pozdrowienia dla @ll
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wszyscy wszystkim ślą życzenia...
- Ponad rok temu
-
Dziwaczne style???
- Ponad rok temu
-
MP Shinkyokushin