A kto powiedzial ze Aleksander Szurmiej jest z Polski?
Ze strony Sihn-ai do karate Polska:
Szkoła Sztuk Walki SHIN-AI-DO została założona przez Sensei Artura Marchewke w 1989 roku.
Sensei rozpoczą prowadzenie zajec w 1986 roku jeszcze trenując Kyokushinkai karate zajęcia odbywaly się w krakowskim Domu Kultury" Podwawelski ". W 1989 wyjeżdża do Mińska Białoruskiego na szkolenie połączone z egzaminem na stopien mistrzowski 1 Dan. Po egzaminie uzyskuje przedstawicielstwo SHIN-AI-DO KARATE w Polsce
Z Białorusi
8O
Witam od 10 lat cwicze SHIN-AI-DO karate i wszystkich ktorym cos nie pasuje zapraszam na treningi , zapraszam na seminaria (koszt seminarium jest okolo 30zli jest otwarty dla wszystkich).
Ps. Lassensei chyba ostatnio pisales do Oyama666 ze bedziesz na seminarium Zendo jednak jakos nie dotarles moze teraz cis sie uda zapraszam.
Jak chcesz dowiedziec sie o adres Szurmieja to zapytaj sensei A. Marchewke.
Podobno go znasz nawet jak ty to o nim pisale LEGENDA KRAKOWSKIEGO KYOKUSHIN.
No coz a teraz robi sobie od 1989 roku Shin ai do i dalej nie mamy wielkiej organizacji a jakos szefowie innych nas szanuja!!! Ciekawe a wszystkich internetowych mistrzow zaprasza na treningi i udowodnienie ze nasze karate jest do dupy!!!
Ps poszukaj na forum a znajdziesz Legende Kyokushinu na tym forum
I jeszcze jedna zaeta Shin ai do nie obrazamy nikogo a jak piszemy na forum to sie przedstawiamy !!!
Pozdrawiam Leszek Bubka 1 dan Shin ai do karate
I padło publiczne wyzwanie.
Zapas, nikt dotychczas nie napisał, ze Twoje (Wasze) karate jest do dupy. Z chęcia bym zobaczył i dowiedział się cos więcej uczestnicząc w jakims otwartym seminarium. Mam co prawda bardzo ograniczony czas ale spróbuje cos wykombinować i gdzieś sie wybrać. Pamietasz naszą rozmowę z tematu o Zendo... i prosbę o przetłumaczeni niemieckiego tesktu na temat Zendo? Przypominam go
tutaj. \
Jeżeli to co napisał lassensei jest prawdą (zdementuj zapas jesli nie jest)
ostatnio czarny pas w shin ai do zostal nadany przez pana z zendo-karate
to brak tu logicznej całości. Bo przecież w Zendo pogodzili pogodzili Shotokan, Wado-ryu, Goju-ryu, WuShu i Teakwondo, a na stronie shin-ai do ... jest wyraźnie napisane:
"System ten to twór wielostylowy czerpiacy z klasyki GOJU-RYU"
a dalej
"Shin-ai-do karate jest członkiem międzynarodowej organizacji IDOKAN EUROPE POLAND. Organizacja ta zajmuje się promocja sztuk walki, bez względu na styl , przynależnosć organizacyjna."
Nie wymysliłem tego ja to cytaty z Waszej strony.
Więc o co tu chodzi.
Jeżeli na Wasze seminarium przyjedzie A.Drewniak ze swoim już teraz 7 Danem z KK (KK powstało z fascynacji Mas Oyamy własnie Goju-ryu) lub Kwieciński z PZKT z 6 Danem KT a obydwaj panowie to shihan albo R.Murat 10 DAN i poprosicie któregoś o egzaminowanie to tez będzie OK bo przecież przynalezność stylowa jest nieważna?
Przy takiej logice i powiazaniu wydarzeń i informacji nie dziw sie sceptyzmowi.
Co do styli znanych i mniej znanych to polecam lektore odmian tzw "dzieci kyokushinu" Napewno nie sa to wszytkie style opisane ale jest ich wiele. Śmiem twierdzic ze wielu z Kyokushinowcow nie ma o nich pojecia.
Tak naprawde to akurat ta wiedza w szczegółach jest nikomu niepotrzebna ale ja otworzyłem zapodany przez Ciebie link i teraz sie zastanawiam, że to co kiedys przeczytałem na
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] o ilości tzw. McDojo
w Stanach i nie tylko to jednak prawda. I takich "wielkich" mistrzów zakładających coraz to nowe style na swiecie jest jednak wielu, niezaleznie od tego jakiego stylu te dzieci są.