Złamanie a treningi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jak znam życie to żadnej rehabilitacji nie dostaniesz jeśli było to zwykłe złamanie a nie jakieś śruby i cuda wianki, pewnie komentarz lekarski będzie nasetepujący " jest pan młody, ręka jest panu do zycia potrzeba, poradzi pan sobie sam, powodzenia, a poza tym jest koniec roku limity na rehabilitacje sie juz dawno skończyły"
proponuję nie forsować ręki przez jakiś tydzień no może 2, potem basen
a o treningach pomysleć najwcześniej po miesiącu albo półtora, jak mieśnie sie juz troche odbudują (oczywiście nie wiem ile byłeś w gipsie)
z własnego doświadczenia wiem ze po 2 misiącach w pełnym pancerzu na pierwszym trenigu pokjawiłam sie po 5 miesiącach i nadal z nie sprawną prawą ręką
dziś jest dorze, śrubki juz wyjęte, powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko zalezy jak ci sie to wszystko zrosło jak bardzo bedzie cie bolał bark i kiedy ci sie rozrusza tak porządnie (rozumiem ze włożyli cie całego tzn. ze stawem barkowym i przez półpleców w gips?)
mięśnie ręki to na pewno trzeba bedzie powoli odbudować i rozruszać bark
radzę słuchać lekarzy ale tez czasami mieć swoje zdanie w tym co moge a czego nie i kiedy i w jakich ilościach - sam najlepiej znasz swój organizm ale ważne jest ze jeśli juz zdecydujesz sie na trening to niech twój trener wie o twojej nie pełnej dyspozycji uważam że powinien również wiedzieć partner z którym ćwiczysz
gdybym ja słuchała lekarzy to bym nadal nie ruszała prawą ręką a o SW, i innych fajnych rzeczach mogłabym tylko marzyć, przynajmniej na razie sie tym wszystkim cieszę a co bedzie na starość? bóle w stawach, wyłamywanie w kościach na zmianę pogody, pewnie tak, no ale cóż życie!!
pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia, polecam basen jako znakomita forme rehabilitacji
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
speed 8
- Ponad rok temu
-
Czy już??
- Ponad rok temu
-
głowa i wewnętrzne urazy