częsty trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tlumaczac na jezyk kulturystyczny. Katabolizm to zjadanie sie organizmu. Mianowicie rozpadaja sie powoli bialka miesniowe. I tracisz sile i slabniesz. Aby temu zapobiec musisz przyjmowac po treningu, przed snem i odrazu po przebudzeniu jakies antykataboliki. Naleza do nich miedzy innymi Glutamina oraz BCAA.
Sa to najwazniejsze aminokwasy.
Napisano Ponad rok temu
np.
arcalen - delicatna maść kojąca nieco "bolące" mięśnie.
maść arnikowa - wspomaga pozbywanie się lim i siniaków
naproxen żel - przyspiesza likwidację skutków głębokie stłuczenia (stosowałem ją z powodzeniem przy przeciążeniu piszczeli i po nadzianiu się stopą na łokieć przeciwnika)
wszystkie ww. przetestowałem na własnym organiźmie i polecam je.
poza tym dużo śpij i nie pij wódy, win, itp.
Napisano Ponad rok temu
Ważne słowa. Moja kombinacja wygląda ciut inaczej, mianowicie Ben Gay na mięśnie (mocny; wolę szybko i skutecznie, niż delikatnie), maść arnikowa na wszelkiego rodzaju krwiaki i wylewy oraz Altacet (okłady) na poważniejsze stłuczenia, w moim przypadku np. gwałtowne spotkanie kolana czy też pięty partnera z moim śródstopiem.arcalen - delicatna maść kojąca nieco "bolące" mięśnie.
maść arnikowa - wspomaga pozbywanie się lim i siniaków
naproxen żel - przyspiesza likwidację skutków głębokie stłuczenia (stosowałem ją z powodzeniem przy przeciążeniu piszczeli i po nadzianiu się stopą na łokieć przeciwnika)
Sam trenuję sześć razy w tygodniu i niestety często niedosypiam, a więc mam zakłóconą regenerację. Powiedzcie coś więcej o antykatabolikach (polećcie konkretne preparaty, powiedzcie dlaczego takie a nie inne dawkowanie - np. po cholerę z samego rana, na czczo brać, zamiast po prostu po treningu i przed snem - i takie tam).
Napisano Ponad rok temu
Sam trenuję sześć razy w tygodniu i niestety często niedosypiam, a więc mam zakłóconą regenerację. Powiedzcie coś więcej o antykatabolikach (polećcie konkretne preparaty, powiedzcie dlaczego takie a nie inne dawkowanie - np. po cholerę z samego rana, na czczo brać, zamiast po prostu po treningu i przed snem - i takie tam).
http://www.forum-kul...showtopic=84981
http://www.forum-kul...showtopic=85460
Napisano Ponad rok temu
a orientujecie sie ile taka np glutamina kosztuje?
Użyj google i poszukaj netowego sklepu z odżywkami i suplami.. Dziesięc sekund roboty i już masz :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeczytałem, dzięki. Na niektóre pytania jednak nadal nie znalazłem odpowiedzi (przede wszystkim odnośnie wspomnianego dawkowania).http://www.forum-kulturystyka.pl/index.php?showtopic=84981
http://www.forum-kul...showtopic=85460
Zawsze się powinno spać osiem godzin, czy się siedzi za biurkiem, czy trenuje tyle razy, ile dni w tygodniu. Indywidualne predyspozycje mogą troszkę ten czas skrócić lub wydłużyć, ale jak by nie patrzeć, osiem godzin to jest bardzo dobry punkt orientacyjny i cel.nom jak sie 6 razy na week trenuje to ile sie powinno spać 8 godzin??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przynajmniej na razie (chyba ze naprawde nie dajesz rady bez wspomagania)
zdrowo sie odzywiaj
dieta z odpowiednio ulozonym stosunkiem weglowodanow bialek i tluszczy plus witaminy i mikro i makroelementy i bedzie git
spij co najmniej 7-8 godzin
nie pij alkoholu, nie pal fajek ani nie cpaj
trenuj ciezko ale z glowa bo sztuki walki to inwetsycja dlugoterminowa i szkoda byloby zostac kaleka sportowym po kilku miesiacach treningu
takie zdanie jest moje
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znacie jakis cudowny srodek na strupy na kostkach spowodowane pompkami na piesciach>?
odgryźć i zjeść.
op za tym strupy to świetny suplement :twisted: :twisted: :twisted:
ps
robisz za malo pompek na piesciach skoro jeszcze ci sie strupy robia. prawdziwi twardziele robiac pompki na piesciach powoduja ze strupy robia sie owszem, ale na podlozu na ktorym oni robia te pompki :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nurkowanie - pierwsze kroki
- Ponad rok temu
-
rwa barkowa - kto mial/ma?
- Ponad rok temu
-
Witam Kto moglby mi pomoc w rozplanowaniu....
- Ponad rok temu
-
dieta na warzywkach
- Ponad rok temu
-
Skurcze łydek
- Ponad rok temu
-
Rzeźba i wszystko co z tym związane ...
- Ponad rok temu
-
naciagniety biceps - wodna terapia