ITF to prawdziwe i jedyne TKD. WTF TO NIE JEST TAEKWONDO!!!
Napisano Ponad rok temu
Ekkkhm jak widzę nie można mieć własnego zdania, ok spoko nie kłuce się już bo nie mam dużego doświadczenia w wyjmowaniu siekiery z pleców.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WTF to nie jest taekwon-do to jakas wymyslona calkowicie inna sztuka walki a raczej sport walki .
WTF to taekwondo, a nie taekwon-do, druga część też jak najbardziej prawdziwa - jest to sztuka walki inna niż Chang-Hon TKD, czyli popularnie mówiąc TKD ITF I tu jest cały pies pogrzebany. Coś innego. Ale i tak, czy chcecie czy nie chcecie, korzenie są te same i korzeniami nie jest bynajmniej ITF :wink:
solidaryzuje sie z naina i IamWhatIam bo juz mam dosc tekstow typu: tenujesz taekwon-do?to wy caly czas w takich zolwiowych skorupkach smigacie ? i skaczecie i takie piruety robicie? Ech..
Powiem Ci w zaufaniu, że ja na kicku słucham na przykład, jak trener opiernicza zawodnika słowami: "Co ty robisz z tymi rękami? To nie taekwondo jakieś! Porządnie boksuj!". Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Generalnie, najbardziej smuci mnie w tym wszystkim fakt - że są ludzie, czasami trenerzy, wychowawcy, którzy wtłaczają uczniom do głów tego typu propagandę i dyrdymały. Za groma nie widzę, gdzie w tym są zasady taekwondo, postawa moralna i takie tam ozdobniki, o których dużo się mówi w ksiązkach o taekwondo. I co ciekawe - niektórzy w tym wcale nie widzą sprzeczności. A nie lepiej zająć się tym, co każdy robi, i robić to jak najlepiej?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stern, specjalnie temat zostawilem, bo mialem nadzieje i na szczescie nie mylilem sie, ze jednak na naszym forum osoby ktore widza dalej niz czubek wlasnego nosa sa wiekszoscia 8)moro może zamknij temat
Napisano Ponad rok temu
W mojej sekcji WFTu ćwiczymy dużo rąk, kopiemy na tarcze i ogólnie wygląda to podobnie do treningów kickbokserskich.
Byłem natomiast kiedyś na treningu ITFu i myslałem że szlak mnie trafi po póltorej godziny kopania w powietrze i krokówki. Nie mówie jednak że ITF jest gorszy, bo tak naprawdę WSZYSTKO ZALEŻY OD SEKCJI TRENERA I ZAWODNIKA.
I brakuje jeszcze żeby wpadł tu jakiś karateka, lub inny thaibokser i oznajmił, że to on trenuje najlepszą sztukę walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenuje karate tradycyjne i jest to najlepsza sztuka walki
mylisz sie. najlepsze jest bjj.
Napisano Ponad rok temu
No cóz, jak sie nie da normalnie to trzeba humorystycznie... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i to jedna nogą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziwie sie ze akurat ty to powiedziales.Heh, też tak uważam.....lepiej skończyć z tymi głupotami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jeszcze raz o "miszczach" ze Stanow
- Ponad rok temu
-
Dragon Cup
- Ponad rok temu
-
Kopnięcia z nogi przedniej.
- Ponad rok temu