Bolący nadgarstek
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio chyba przy robieniu pompek, lub uderzaniu na worek, cos stalo sie z moim nadgarskiem. Boli mnie gdy chche go zgiac na dol i do gory ale dopiero jak zginam na maxa. I mam taka kulke po lewej stronie od kciuka ktora mnie boli. Reka nei jest spuchnieta, wiec mam nadzieje ze nie jest zlamana. Smaruje ALTACETEM i owijam bandazem elastycznym.
Prosze o wszelkie odpowiedzi, czy ktos z was cos takiego mial?
Takie tematy to do Sport, trening, zdrowie i odzywianie. Liczmistrz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A na powaznie to moze to kwestia zlego rozgrzania. Moze przejdzie za pare dni samo. Co do kulki to nie uderzyles ta czescia w cos?
Napisano Ponad rok temu
Ps- kobiet szukam i szukam i znalezc nie moge ):
Napisano Ponad rok temu
To znaczy przeciążenia stawu (tylko że ona ma to od kompa ), jakaś na to ładna nazwa była ale nie pamiętam, a tak ogólnie to o to chodzi, że w momencie przeciążenia nadgarska, następuje uszkodzenie (nie wiem jak to inaczej nazwać) torebki stawowej i płyn zbiera się własnie w tej gulce co ci wyskoczyła
ja tam radzę iść od razu do lekarza, ponieważ jeżeli ta gulka ma połączenie z torebką stawową to ci się nie wchłonie samo, ale nie bój się nie jest to jakaś poważna przypadłość
no i najważniejsze usztywnij tą rękę tak żebyć nie ruszał nadgarstkiem, bo to też za dobrze nie robi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o0o0o0o Wielke dzieki, teraz wiem ze bede mogl dalej trenowac jupi!!!
trenować tak ale po przynajmniej minimalnej przerwie, chociaż z drugiej strony to najlepiej jak ta kulka sama pęknie nie żartuję, bo wtedy jest najmniejsze prawdopodobieństwo że znowu ci wyskoczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam mocno usztywnic nadgarstek .
Niestety czasami wraca ...
Napisano Ponad rok temu
Ja zakładam na to taki bandaz elastyczny ktory wyglada jak rekawiczka tylko bez palcow (dostepny w aptekach) musi mocno uciskac zeby nadgarstek sie nie zginał i pozostawał w jednej pozycji bo jak nie to bedzie ci sie to cały czas odnawiac . Smaruje i bardzo uwazam zeby nie przeciazac i nie zginac , po paru dniach przechodzi .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
METANABOL (META) Brać Czy nie ....
- Ponad rok temu
-
Inulina
- Ponad rok temu
-
Carbo dla młodego :)
- Ponad rok temu