Bracia Gordeau na aucie?
Napisano Ponad rok temu
Dowiedziałem sie od mojego znajomego z Belgii, ktory jest członkiem IBK, że bracia Gordeau z Honbu Kamakura zostali wykluczeni z tejże organizacji.
W skrócie sprawa wygladała tak:
Gerard i Niko Gordeau po cichutku probowali zmienić statut organizacji tak, by mogli pozbawić tytułu Kaicho Bluminga i zrobić go tylko honorowym członkiem IBK, a oni byliby szefami. Jednak w porę się zarząd połapał i braci Gordeau wyrzucono z organizacji.
Gerard obwołał sie Kaicho i założył swoją organizację, tyle, że ci co byli przy Blumingu, nadal z nim pozostali.
Jeżeli ktoś coś wie więcej o tej sprawie, to dajcie znać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak coś się dowiesz, to napisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...no to chyba gorzej shihan Gordeau nie mogl trafic...znaczy sie w Polsce z tej maki chleba nie bedzieprzedstawicielem ibk shihan gerard gordau jest sensei tomasz olejnik na oficjalnej stronie figuruje.
Napisano Ponad rok temu
Jak wiadomo IBK Bluminga obejmowała tradycyjny Kyokushin i Kyokushin Budokai (Budokai). Bluming stracił duzo ludzi w Europie - zwłaszcza Węgrów hanshi Istvan Adamy(byl u Matsuiego, ale nie dostał promocji na 6 dan i poszedł do Bluminga; teraz ma 8 dan i ma jedną z największych węgierskich organizacji Kyokushin), gdzie co roku organizowane sa bardzo duze obozy karate, ok. 400 uczestników. Z organizacji tej, Budokai, wykluczony został także Leonardo Voinescu 7 dan - zajmował sie all round fighting, Budokai - stylem stworzonym przez Bluminga. Leonadro Voinescu powołał swoją organizację Sei-Budokai i został Kancho ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]). Do organizacji Voinescu należy tez Schilt i honorowo Jonkers. Przedstawicielem na Polske Sei-Budokai jest Jan Sznajder ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Jako ciekawostkę moge podac, że IBK braci Gordeau zasilił nie kto inny jak Peter Arets
Napisano Ponad rok temu
cytuje
"... jak dotychczas niesłyszłem o przedstawicielu na polske ibk kancho johna bluminga przedstawicielem ibk shihan gerard gordau jest sensei tomasz olejnik na oficjalnej stronie figuruje."
I Tu poprawka bo to wlasnie przedstawicielem na Polske IBK Kyokushin Budo Kai od Kaicho Jona Bluminga jest wlasnie Dai Shihan Tomasz Olejnik. Takie sa fakty!!!
Kyokushin One Big Family
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Od razu mam pytanko, czy ktoś ma może namiary na filię IBK w Pile? O istnieniu takowej informuje stronka sensei Olejnika.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seido Polska
- Ponad rok temu
-
karate a erotyka
- Ponad rok temu
-
WYRZUCENIE Z KLUBU!
- Ponad rok temu
-
Medytacja w karate
- Ponad rok temu
-
shintaiikudo - ma ktoś wiecej informacji na temat tego stylu
- Ponad rok temu
-
Zawody KARATE KYOKUSHIN
- Ponad rok temu
-
XVIII Mistrzostwa Świata Karate WKF
- Ponad rok temu
-
... to może Oyama był Muratem swoich czasów...?
- Ponad rok temu
-
Funakoshi Muratem swoich czasów...
- Ponad rok temu
-
New begining...
- Ponad rok temu