Folder na początek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do ceny... Nie ma co wariować za pierwszym razem i ze stalą i z kosmicznymi designami. Kup coś prostego i sprawdzonego.
Moje typy: Delica lub Endura 4. Ja bym proponował combo.
Wersje Wave są super, ale nie ma zębatych
Griptilian (BM550)- doskonała blokada, prosty sympatyczny nóż.
BM Vex- znacznie słabsza stal, niż w poprzednich dwóch modelach, ale za to G10 na rekojeści. sympatyczny, niewielki nożyk.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze jeszcze można wziąść Gripa z kołkiem :wink:to polecal bym przede wszystkim vexa, pike albo któregoś z pajęczaków (ale kolega nielubi nozy z oczami
Ostatecznie nie kosztuje aż tak dużo, a zacny z niego nożyk, chyba, że kolega plastików nie lubi też.
Przy pierwszym zakupie nie kierowałbym się wyglądem bynajmniej, no ale jak zauważono już wcześniej kolega nie sprecyzował, do czego chce nóż...
Napisano Ponad rok temu
chive
vapor
scallion
storm
wszystko noze do 200 pln, dostepne rowniez w Polsce
a tu moj faworyt, niestety duzo drozszy, spec bump i zt
Napisano Ponad rok temu
Co zas do ofery Kershaw - fakt, noże dobre, niektóre na mój gust lekko przekombinowane, ale to już wrażenia czysto estetyczne. Z jakichs jednak wzgledow kershaw ustepuje (przynajmnie w dziedzinie dostepnosci) bm czy crkt. Jesli da sie znalezc w sklepie, to przewaznie cena zniecheca, zostaje allegro lub instytucje typu GPW :wink: Allegro staram sie sledzic na biezaco - tam tez jakos malo nozy od kershawa... W tym momencie jest bodaj 5 (to duzo), wszystkie powyzej 200, aczkolwiek godne uwagi. Zawsze można zwrócić się do GPW, on prawdopodobnie skombinował by wybrany model ale... ja i tak sie bede upierał ze najlepiej zaczynac od ktoregos ze sztandarowych modeli BM (bo za spyderco tak po szczerosci to sam nie przepadam )
Napisano Ponad rok temu
Poza tym w więskzość tanich modeli Kershawa jest kiepska stal. Ale jęsli już, to blura z s30v bym polecał.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki fixed ?
- Ponad rok temu
-
Gentlemen knife - Co nosicie przy garniturze ?
- Ponad rok temu
-
Nóź do płaszcza
- Ponad rok temu
-
Zamawia ktoś noże z USA? Magnum AK47 Auto - warto za 200 zl?
- Ponad rok temu
-
NW Ranger SOG'a i nietylko
- Ponad rok temu
-
Kolejne pytanie z cyklu 'Jaki noz?'
- Ponad rok temu
-
Gdzie na Śląsku..?
- Ponad rok temu
-
bushman - GDZIE?