hakama i spodnie pod spodem
Napisano Ponad rok temu
jak to jest w innych stylach niż aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sama hakame tez mozna nosic, zwlaszcza w tornistrze, jak jest klasowka z matematyki. Jesli pytania beda tendencyjne, to zakladamy hakame i zmuszamy poprzez grozny wyglad nauczyciela do daleko idacych ustepstw
W innych stylach mozesz nosic hakame, ale na przyklad bokserzy moga to uznac za zabawne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast zdaje się, że w iaido i chyba kendo używa się niekiedy dłuższej bluzy od gi i wówczas portek pod hakama się nie nosi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry, Takeo, to jednak nie drwiny. My zwyczajnie lubimy sobie pozartowac, jesli tylko nie wojujemy ze soba na forum A bardzo powaznie Ci odpowiadam, ze lepiej jest nosic spodnie pod hakama, tak jak i lepiej jest nosic gacie pod zubon, kiedy sie nie nosi hakamy, choc moze i bez gaci wygodniej... W przypadku nienoszenia bowiem mozna na treningu zablysnac czyms wiecej, niz tylko doskonala technika... Choc znam przypadek, kiedy pewna mila aikidoczka nie nosila - dla wygody - koszulki ani niczego pod gi, ktora wziela sie jej byla podczas ostrego trenigu lekko rozwiazala, co niewatpliwie wnioslo nowa jakosc do jakzesz monotonnego i - co tu duzo mowic - malo ekscytujacego treningu... No, ale dosc o tym, bo pani ta jest obecnie Bardzo Waznym Prawnikiem w Stolycy i jeszce mnie zapoda do sadu :wink:oczekuję poważnej odpowiedzi a nie drwin :?
Napisano Ponad rok temu
sorka ale nie mogę sie powstrzymać xD
"nowa jakość" xD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz na kolanach wlosy? :? 8O To chyba nie cwiczysz na kolanach?zgadza się, robią się wtedy takie fajne kuleczki ze startej skóry i włosów
Ja bym raczej powiedzial ze jak nosisz spodnie pod hakama, to mozesz regularnie prac krew na spodniach ze zdartych kolan a i hakama nie jest specjalnie zakrwawiona...........
Napisano Ponad rok temu
U nas w Europie mamy już maty. Łopóźniona coś ta Łameryka... ;-)...jak nosisz spodnie pod hakama, to mozesz regularnie prac krew na spodniach ze zdartych kolan a i hakama nie jest specjalnie zakrwawiona...........
Napisano Ponad rok temu
U nas w Europie mamy już maty. Łopóźniona coś ta Łameryka... ;-)...jak nosisz spodnie pod hakama, to mozesz regularnie prac krew na spodniach ze zdartych kolan a i hakama nie jest specjalnie zakrwawiona...........
Toż to już nie na samej krawędzi Aikido, a na szkle tłuczonym... 8O przestraszony To mi się początek którejś części Rambo przypomina jak Sylwek maczał obandażowane ręce w kleju i szkle....
Szczepan - respect
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a hakama to właśnie spodnie - więc niezakładanie bielizy pod spodnie... cóż...
(mój sensei (chyba jako jedyny w dojo) nie używa nowoczesnej bielizny jak zakłada "zubon"
(z japońkiego-francuskiego: spodnie ) i hakamę)
Napisano Ponad rok temu
to było w jakimś filmie z vand damem:wink: chyba w kickbokserze(?)
a możliwe, możlwie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Masz na kolanach wlosy? :? ...
Jasne, że mam, nie takie jak na głowie czy pod pachami, i w jeszcze innych miejscach, ale są. A ty nie masz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nauczyciele
- Ponad rok temu
-
Staż z J. Wysockim 7. dan Aikido, Warszawa 20-21.10.2006
- Ponad rok temu
-
czy wypada ...
- Ponad rok temu
-
Czy nie jest za późno ?
- Ponad rok temu
-
[PYTANIE] Cześć - Sekcja w Mysłowicach ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Yoshimitsu Yamada Sensei - listopad, Kraków
- Ponad rok temu
-
30 lecie Aikido w Polsce
- Ponad rok temu
-
Doshu has left the building
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
- Ponad rok temu
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu