czy wypada ...
Napisano Ponad rok temu
JEszcze jedno pytanie
czy wypada mi przyjść na pierwszy trening w judodze (GI) przewiązanej białym pasem ?
czy też trzeba się jakoś o niego postarać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już Cię widzę - jutro, na treningu w gi, z białym pasem. :wink:Kolor pasa nie ma zadnego znacznia i tak sluzy on tylko do podtrzymania spodni, zeby nie spadly
Napisano Ponad rok temu
Teraz ze spokojną gówą będe mógł się oddać mojemu pierwszemu treningowi aikido ....
A może napiszecie mi jak wyglądał wasz pierwszy raz (chodzi oczywiście o aikido, żadnych intymnych szczegółow) ... :-)
???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nauka ukemi, pierwsze "techniki" kosa dori ikkyo i tłukące pod czaszką pytanie: o co temu facetowi chodzi? Po treningu ogólne osłabienie, a na drugi dzień drewniane ruchy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmiesznie jest, jak ćwiczysz z kimś, on m,yłi że ty nic a nic z padami czy kihonem, a ty lepiej kumasz od niego o co chodzi...
Napisano Ponad rok temu
Było fajnie, nie miałem jeszcze kimona, ćwiczyło sie świetnie, wszyscy byli przyjaźni i ogólnie atmosfera miła, a sensei zrobił na mnie bardzo duże wrażenie i w sumie ciągle robi. Fajnie było, obiłem sobie bark, poza tym żadnych minusów
Napisano Ponad rok temu
mata-sufit-mata
oraz to ze łaskotałem po stopach osoby siedzące przedemną
W przypadku kiedy przedemną siedział ktoś w hakama przewaznie wiązałem luzne kawałki jego hakamy na wyskokosci kostek, za co mialem dodatkowy trening z tymi ludzmi bo nie puszczą mi tego płazem i o to chodzi :wink:
ehhh urwis byłem... i dalej jestem
ale uwaga bo nie kazda sekcyja ma takie poczucie chumoru
Napisano Ponad rok temu
pierwszy około 15 lat temu - było zajeb i w dresie. Szef sekcji wszedł i powiedział "Nazywam sie Paweł i lubie zabijać !". To niezwykle symaptyczny facet jest !
Potem przed pierwszym staże biegałem po sklepach - (bo młodsi muszą wiedzieć, że kiedyś nie wystarczyło mieć kasy- chyba ze sie miało bardzo dużo) i udało mi sie nabyć jakieś ruskie kimono "Bóg Wie Do Czego" w kolorze Bacowych Kalesonów.
drugi - dwa miesiące temu kiedy wróciłem do sekcji po 11 latach. - było jeszcze lepiej. Po pierwsze okaząło sie że przyjmują emerytów a po drugie, kilku mnie pamiętao wiec czułem jakbym wrócił na mate po wakacjach - za wyjątkiem swoich umiejętności oczywiście. No i gi bez problemu mozna kupić nawet na nosorożca. P-)
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o moj pierwszy staz, to bylo tak:
po 5 miesiacach treningow zadzwonil do mnie przed 15:00 kolega z sekcji i powiedzial, zebym sie spakowala, bo za jakies 0,5 h jedziemy do Złotowa na staż z "jakims Japończykiem". na miejscu okazalo sie, ze "jakims Japończykiem" jest Hiroshi Isoyama Shihan. na stazu poznalam wielu nowych aikidokow z okolic i bardzo milo wspominam "moj pierwszy raz" ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy nie jest za późno ?
- Ponad rok temu
-
[PYTANIE] Cześć - Sekcja w Mysłowicach ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Yoshimitsu Yamada Sensei - listopad, Kraków
- Ponad rok temu
-
30 lecie Aikido w Polsce
- Ponad rok temu
-
Doshu has left the building
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
- Ponad rok temu
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu
-
Początki...
- Ponad rok temu
-
Aikido+....?
- Ponad rok temu
-
Aikido na lotniskowcu ;)