czy wypada ...
Napisano Ponad rok temu
JEszcze jedno pytanie
czy wypada mi przyjść na pierwszy trening w judodze (GI) przewiązanej białym pasem ?
czy też trzeba się jakoś o niego postarać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już Cię widzę - jutro, na treningu w gi, z białym pasem. :wink:Kolor pasa nie ma zadnego znacznia i tak sluzy on tylko do podtrzymania spodni, zeby nie spadly
Napisano Ponad rok temu
Teraz ze spokojną gówą będe mógł się oddać mojemu pierwszemu treningowi aikido ....
A może napiszecie mi jak wyglądał wasz pierwszy raz
???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nauka ukemi, pierwsze "techniki" kosa dori ikkyo i tłukące pod czaszką pytanie: o co temu facetowi chodzi? Po treningu ogólne osłabienie, a na drugi dzień drewniane ruchy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śmiesznie jest, jak ćwiczysz z kimś, on m,yłi że ty nic a nic z padami czy kihonem, a ty lepiej kumasz od niego o co chodzi...
Napisano Ponad rok temu
Było fajnie, nie miałem jeszcze kimona, ćwiczyło sie świetnie, wszyscy byli przyjaźni i ogólnie atmosfera miła, a sensei zrobił na mnie bardzo duże wrażenie i w sumie ciągle robi. Fajnie było, obiłem sobie bark, poza tym żadnych minusów
Napisano Ponad rok temu
mata-sufit-mata
oraz to ze łaskotałem po stopach osoby siedzące przedemną
W przypadku kiedy przedemną siedział ktoś w hakama przewaznie wiązałem luzne kawałki jego hakamy na wyskokosci kostek, za co mialem dodatkowy trening z tymi ludzmi bo nie puszczą mi tego płazem i o to chodzi :wink:
ehhh urwis byłem... i dalej jestem
ale uwaga bo nie kazda sekcyja ma takie poczucie chumoru
Napisano Ponad rok temu
pierwszy około 15 lat temu - było zajeb i w dresie. Szef sekcji wszedł i powiedział "Nazywam sie Paweł i lubie zabijać !". To niezwykle symaptyczny facet jest !
Potem przed pierwszym staże biegałem po sklepach - (bo młodsi muszą wiedzieć, że kiedyś nie wystarczyło mieć kasy- chyba ze sie miało bardzo dużo) i udało mi sie nabyć jakieś ruskie kimono "Bóg Wie Do Czego" w kolorze Bacowych Kalesonów.
drugi - dwa miesiące temu kiedy wróciłem do sekcji po 11 latach. - było jeszcze lepiej. Po pierwsze okaząło sie że przyjmują emerytów a po drugie, kilku mnie pamiętao wiec czułem jakbym wrócił na mate po wakacjach - za wyjątkiem swoich umiejętności oczywiście. No i gi bez problemu mozna kupić nawet na nosorożca. P-)
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o moj pierwszy staz, to bylo tak:
po 5 miesiacach treningow zadzwonil do mnie przed 15:00 kolega z sekcji i powiedzial, zebym sie spakowala, bo za jakies 0,5 h jedziemy do Złotowa na staż z "jakims Japończykiem". na miejscu okazalo sie, ze "jakims Japończykiem" jest Hiroshi Isoyama Shihan. na stazu poznalam wielu nowych aikidokow z okolic i bardzo milo wspominam "moj pierwszy raz" ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Czy nie jest za późno ?- Ponad rok temu
-
[PYTANIE] Cześć - Sekcja w Mysłowicach ?- Ponad rok temu
-
Seminarium z Yoshimitsu Yamada Sensei - listopad, Kraków- Ponad rok temu
-
30 lecie Aikido w Polsce- Ponad rok temu