trening amatorski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdefinij co was kręci: lanie i kopanie, czy duszenie i łamanie, a może wszystko?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Samemu ćwiczyć i jeszcze żeby było skuteczne? Trochę ciężko będzie, ale życze wam powodzenia. Może jakieś dobre filmy instruktażowe do graplingów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepsze wyjście to poszukać jakichś filmów szkoleniowych.
A jeszcze lepsze jednak iść na trening, lepiej dużo opuszczać niż nie chodzić w ogóle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczenie czegoś bez instruktora moze was uwstecznić i bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Taa, lepiej siedzieć na kanapie i żłopać piwsko :roll:
Napisano Ponad rok temu
Czemu? Boi się, że go tam zjedzą? :wink: Jak ktoś chce trenować, to nie ogląda się na kolegów, tylko idzie choćby sam, a i tak na treningu pozna ludzi.drugiemi z nas nie chce chodzić sam
Nie, to już lepiej trenować cos, do czego nie jest potrzebny trener - np. jogging czy pływanie. Instruktażówki to ostateczność.Taa, lepiej siedzieć na kanapie i żłopać piwsko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak się trochę wspólnie poobijają czy pokulają w parterze to nie wierzę, żeby im to mogło zaszkodzić i wyrobić w nich jakieś wyjątkowo trudne to wykorzenienia odruchy. Zresztą wątpię, żeby któryś z nich chciał zawodowo zajmować się którąś SW, więc w czym problem?
Moim zdaniem to oprocz frajdy zmarnowany czas. Zdażylo mi sie posparowac z ludzmi ktorzy trenowali w piwnicy. Taki przeciwnik dla kogoś kto trenował pod okiem instruktora jest bez szans (przy zalozeniu podobnych warunków fizycznych) A ja do orłów nie należe.
Co do szkoleniówek to nie wiem nigdy z tego nie korzystałem. Ale może jest to jakieś wyjście.
Napisano Ponad rok temu
Chinczyk napisał:
Ćwiczenie czegoś bez instruktora moze was uwstecznić i bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Taa, lepiej siedzieć na kanapie i żłopać piwsko Rolling Eyes
Nie miałem na mysli żeby nic nie robić,tylko żeby trening miał jakiś sens a ćwiczenie SW bez instruktora moim zdanie jest bez większego sensu.
Napisano Ponad rok temu
Jak się trochę wspólnie poobijają czy pokulają w parterze to nie wierzę, żeby im to mogło zaszkodzić i wyrobić w nich jakieś wyjątkowo trudne to wykorzenienia odruchy. Zresztą wątpię, żeby któryś z nich chciał zawodowo zajmować się którąś SW, więc w czym problem?
Moim zdaniem to oprocz frajdy zmarnowany czas. Zdażylo mi sie posparowac z ludzmi ktorzy trenowali w piwnicy. Taki przeciwnik dla kogoś kto trenował pod okiem instruktora jest bez szans (przy zalozeniu podobnych warunków fizycznych) A ja do orłów nie należe.
Co do szkoleniówek to nie wiem nigdy z tego nie korzystałem. Ale może jest to jakieś wyjście.
A mi się zdarzyło po treningach, może nie w piwnicy a w lesie, pójść na sekcję i w pierwszym sparingu w rękawicach wyłączyć chłopaka z niebieskim pasem. Warunki fizyczne bardzo zbliżone, na moją niewielką niekorzyść.
W innej szkole, już na bjj, toczyłem wyrównane pojedynki z chłopakiem z ponad rocznym stażem, mimo że wziąłem udział raptem w kilku treningach.
Ja się absolutnie zgadzam, że trening pod okiem instruktora (w dobrej szkole, zaznaczmy) da o niebo więcej niż treningi w piwnicy z kumplem. Ale za przesadę uważam stwierdzenie, że takie treningi nie dają nic oprócz frajdy.
I mam nadzieję, że to powyżej nie zabrzmiało jak przechwałki. Jestem absolutnie świadom swojego nędznego poziomu w jakiejkolwiek SW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wiec jak bedą mieli technike troche "wypaczona" to co z tego aby było to skuteczne jak dla nich na ulicy itp
i po 2 przemyslcie sobie fakt ze mają sporą przewagę nad człowiekiem co siedzi je fastfoody i pije piwo
po 3 to czlowiek trenujący sam moze stac sie problemem dla trenujacego nawet w najlepszej szkole
bo do wytrenowania np. szykkości siły wytrzymałości itp trener moze byc nie konieczny
moim zdaniem to bieganie cwiczenia rozwojowe pompki drązki itp
sparingi i dacie rade
i moze techniki lepsze bedą z jakiegoś systemu combat niz sztuk walki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktos sie rejestrowal na stronie Ricksona Gracie ??
- Ponad rok temu
-
Szkoła walki w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
Podstawowe zasady samoobrony; jak i co? (poczatkujacy)
- Ponad rok temu
-
Konfrontacja sztuk walki- Warszawa 14.X.
- Ponad rok temu
-
Rosjanie wyzywają na pojedynek Resztę Świata
- Ponad rok temu
-
Treningi w miejscach realengo zagrozenia
- Ponad rok temu
-
jo i bokken w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
SW dla 7-latka