HDS B42XRGT mod - luxeon UWOJ
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
efekt:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
HDS B42XRGT po lewej, U60GT po prawej, B ustwiony na max'a, U na 42 lumeny, czyli wyjsciowo tyle samo
Jak widac wygrywa B42 z UWOJ...
dopiero U na maxie jest porownywalny z B, chociaz B wciaz wydaje sie minimalnie jasniejszy
Basic na max daje do luxeona 3,26V czyli dioda pracuje na minimalnym zalecanym napieciu
(xxxJ - max zalecane napiecie 3,51V, Uxxx max 113,6 lumenow)
Ultimate na max daje ~3,61V, czyli tu dopiero sie bedzie dzialo... :twisted:
a dodam ze ma krotki czas swiecenia ok 22min czyli amperow tez jest sporo, dla porownania B42XRGT swieci na max 58min (oba testowane w szklance wody dla pewnosci ze nie zadzial zabezpieczenie przed przegrzaniem diody)
Odcien bieli jest zdecydowanie bardziej cieply, ale wciaz bialy! Domyslam sie ze w moim U60GT jest pewnie luxeon o barwie XO...
Napisano Ponad rok temu
a oto bochaterowie:
AFAIK w HDS-ach każdy egzemplarz był strojony pod konkretny zainstalowany emiter, a więc zmiana emitera spowodowała rozstrojenie drivera, ale mam świadomość, że może to być trudno zauważalne, może czas do termicznego albo napięciowego step-down się nieco skróci.
Postanowiłem, że swojego HDSa nie będę w ogóle rozgrzebywać. Przynajmniej jedna lampka musi działać
Napisano Ponad rok temu
Fakt, driver jest strojony pod konkretny emiter - zgadza sie. Wkladajac inny emiter nie masz pewnosci na 100%, ze zwiekszysz moc.a oto bochaterowie:
AFAIK w HDS-ach każdy egzemplarz był strojony pod konkretny zainstalowany emiter, a więc zmiana emitera spowodowała rozstrojenie drivera, ale mam świadomość, że może to być trudno zauważalne, może czas do termicznego albo napięciowego step-down się nieco skróci.
Postanowiłem, że swojego HDSa nie będę w ogóle rozgrzebywać. Przynajmniej jedna lampka musi działać
Pod wzgledem termicznym (pasat termoprzewodzaca pod emiterem + na elementy kontaktujacy sie z obudowa) grzeje sie o wiel mniej niz orginal czy nawet u60 na 42
Na aku robie dokladnie tyle samo co poprzednio<60min
czyli udalo mi sie ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Import indywidualny, cyli ile to naprawdę kosztuje...
- Ponad rok temu
-
Rozlatujące sie buty "Kupczak"
- Ponad rok temu
-
Buty
- Ponad rok temu
-
Fenix L1T+body L2t+kombinacje-zwiększenie mocy
- Ponad rok temu
-
Magligte resurection...