Jak uazacie?
Napisano Ponad rok temu
on mnie palka to czemu ja jego nie...
ich jest kilku to czemu mam nie uzyc w obronie np kastetu
mowie tu o walce w ktorej nie widzimy wyjscia i nie mozemy uciec
czekam na sensowne wypowiedzi z uzasadnieniem
Napisano Ponad rok temu
takie jest mioje podejście, bo skoro chujec się odważył, to niech żałuje, ale prawo jest takie, że musisz użyć tajkich metod, aby zażegnać niebezpieczeństwo i tyle ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I to nie jest ząb za ząb - po prostu prawo prawem, a życie życiem. I tyle.
PS. Zajebisty plakat, Singlaub.
Napisano Ponad rok temu
przechwycenie reki z brona to akcja rodem z filmow, moim zdanie malo mozliwa w sytuacji stresowej z realnym przeciwnikiem...
Singlaub mogl bys wyjasnie stwierdzenie ze "od obrony masz mozg", mozesz to jakos uscislic w konkretne slowa i przyklad??
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś cos o tym dokładniej może napisać? Coś takiego mozna w Polsce kupić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Bierzesz stylisko od miotly
2. Ucinasz na odpowiedania dlugosc
Ot i wsio. Stylisko od miotly mozna zastapic czymkolwiek.
A w wersji z przyczepionymi kluczami nazywa sie toto kubotan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
ps. a batona kurwa nie wolno ;p
Napisano Ponad rok temu
jak myslicie powinno sie reagowac z taka sama lub wieksza "brutalnoscia" jak napastnik...zaznaczam dzialamy w samoobronie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tzn. on mnie chce z komórki skroić, to ja mu utnę cztery kończyny, spalę dom, zabiję rodzinę?wieksza "brutalnoscia"
Tak na poważnie, to temat był juz wałkowany wiele razy. Zrób sobie z napastnikiem co chcesz - na co ci sumienie pozwala, ale potem licz się z tym, że sąd może osądzić ciebie inaczej niz ty sam siebie - zwłaszcza w "praworządnej" Polsce :wink: .
P.S. Niech ktoś wreszcie znowelizuje kodeks karny to mu chyba sam pomnik postawię :wink: .
Napisano Ponad rok temu
zapomniales o znajomych
Napisano Ponad rok temu
huligani nosza palke to ja tez...i palka bez skojarzen :twisted:
ja sie z nim zgadzam, ale moge miec troche wypaczone poglady bo kiedys taka palka dostalem w glowe
Napisano Ponad rok temu
"To nie karabin zabija, tylko twarde serce." (Full Metal Jacket)Singlaub mogl bys wyjasnie stwierdzenie ze "od obrony masz mozg", mozesz to jakos uscislic w konkretne slowa i przyklad??
Na przykład jak idziesz przez park i chodzisz tylko tam gdzie dobrze oświetlone to znaczy że twój mózg cię broni.
Jak widzisz 3 dresów na chodniku i przejdziesz na drugi chodnik to znaczy że móżg cię broni.
A jak już musisz przejść koło nich to przejdziesz wyprostowany, spokojny i uśmiechnięty, to wtedy używasz mózgu jako broni.
Ta broń jest dużo skuteczniejsza niż pałka.
Nauczenie się obrony przy użyciu mózgu jest najlepszą obroną na ulicy.
Uczą tego na przykład na samoobronie kobiet, na combatach (w różnym zakresie), a nawet w zwykłych sekcjach sportowych.
Noszenie ze sobą pałki może cię uratować raz czy dwa, dopóki tamci nie wyciągną swoich, używanie móżgu może cię uratować setki razy.
Napisano Ponad rok temu
bialy dzien, 3 dziewczyny na obcasach z nami, szczyt natezenia ludzi, godzina 18.30...dres podchodzi od tylu i nie stad ni ztad ni z owat atakuje!! konkretnie mojego kolege...mnie jakiby odizolowali zasstawili(nie wiem czy swiadomie) droge tak ze zostalem z tylu i moglem wszystko obserowoac i w miare z zaskoczenia zareagowac... tu mozg raczej nie pomoze chyba sie zgodzisz??...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co stosujecie??
- Ponad rok temu
-
Przygoda w Londynie
- Ponad rok temu
-
Podwijanie rekawów, czyli o co w tym chodzi?
- Ponad rok temu
-
ja pierdziele temat o kfm zamkniety :(
- Ponad rok temu
-
czy ktos slyszal o tej sztuce walki ???
- Ponad rok temu
-
Szansa
- Ponad rok temu
-
Obrotówka na ulicy?