Jak przeprogramować HDS basic na Ultimate... DZIAŁA!!!
Napisano Ponad rok temu
przyda sie takze to co by wiedziec jak poruszac sie w menu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
mam nowke U60GT do sprzedania (na priva)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jam mam pytanie bliskoznaczne
czy da się zaprogramowac ultimate by uruchamiałą się na najjaśniejszym trybie, tzn, by uruchomienie (nie wiem np. wciśniecie i przytrzymanie powodowało największą jasnoś) i wtedy mamy małęgo oślepiacza
pozdro
Napisano Ponad rok temu
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????250 razy?????jak???nalezy 250 kliknac i uaktywnia sie menu z ultimate... sprawdzone
Napisano Ponad rok temu
Kaszu: mógłbyś sprecyzować? To by czyniło to świecidełko bardziej, niż ciekawym...
Napisano Ponad rok temu
cze
a jam mam pytanie bliskoznaczne
czy da się zaprogramowac ultimate by uruchamiałą się na najjaśniejszym trybie, tzn, by uruchomienie (nie wiem np. wciśniecie i przytrzymanie powodowało największą jasnoś) i wtedy mamy małęgo oślepiacza
pozdro
Wyłącz Force Mode w opcjach, aby pamiętała ostatni tryb świecenia. Włącz latarkę, ustaw maks jasność (dwa krótkie jeden długi), wyłącz latarkę. Jak teraz włączysz, będzie oślepiać.
Miłej zabawy.
Napisano Ponad rok temu
zaczynasz przy wylaczonej latarce, klikasz tak dlugo, az pojawi sie miganie i jestes w menu... musisz tak klikac, aby przerwa pomiedzy kliknieciami nie trwala dluzej niz 0,5 sek. oraz zeby nie przelacyc sie w inny tryb swiecenia, bo inaczej nic z tego nie bedzie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????250 razy?????jak???nalezy 250 kliknac i uaktywnia sie menu z ultimate... sprawdzone
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
zaczynasz przy wylaczonej latarce, klikasz tak dlugo, az pojawi sie miganie i jestes w menu... musisz tak klikac, aby przerwa pomiedzy kliknieciami nie trwala dluzej niz 0,5 sek. oraz zeby nie przelacyc sie w inny tryb swiecenia, bo inaczej nic z tego nie bedzie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????250 razy?????jak???nalezy 250 kliknac i uaktywnia sie menu z ultimate... sprawdzone
powodzenia
Wydaje mi sie, że producent wcześniej poczynił odpowiednie testy na wytrzymałość przełącznika
W sumie przez krótko za niewiele więcej można było kupić wolność od kliknięć, bo teraz nie widzę U60 do wzięcia już nigdzie.
BTW -- czy ktoś może mi wskazać osobę kompetentną w sprawie uprawnień do sprzedawania na budo-aukcje? Bo nie mogę się doprosić. Mam lampki do sprzedania :?
Napisano Ponad rok temu
ktos mi tu wisi 1500 właczeń latarki !!!
Napisano Ponad rok temu
cos najwyrazniej spartoliles...mam basic 42 GT i kliknałem jakieś 1500 razy !!!!! dokładnie około tylu...i co ?? i chuk....nic sie nie przeprogramowało,nie zamrugało i dobrze że nie wybuchło!!
ktos mi tu wisi 1500 właczeń latarki !!!
pozatym 250 a nie 1500
Napisano Ponad rok temu
potem klikam raz latarka sie zapala...i potem klikam i klikam aby sie nie przełoączyła i tak 250 razy i...chuj....
poza tym jak mam zaobserwowac MIGANIE skoro klikam i klikam...mam po 250 razie przestac i popatrzec na nia ?? ..zaraz zrobie to jeszcze raz...
zrobiłem..i chuj ...
kaszu przeprogramowałes swoja?? udało sie?? a mzoe komus sie udało?? wtedy uwierze i dalej poklikam...
Napisano Ponad rok temu
Poniżej moje domysły:klikam raz i latarka sie zapala...klikam drugi raz i gasnie...znów się zapala i znów gasnie....
Może za szybko klikasz. HDS się wtedy gubi. Poza tym jeśli na przykład w 183 kliknięciu wyłącznik się z jakiegoś powodu nie zewrze, to zliczanie klikania szlag trafia. Obserwuj zatem, czy po każdym kliknięciu dioda się zaświeca.
Napisano Ponad rok temu
"falsh mode" jest pierwsza opcja w menu, ale jak szybko klikasz to niepozwolisz sie tej opcji wlaczyc...klikam raz i latarka sie zapala...klikam drugi raz i gasnie...znów się zapala i znów gasnie....i tak 250 razy i chuj .....
potem klikam raz latarka sie zapala...i potem klikam i klikam aby sie nie przełoączyła i tak 250 razy i...chuj....
poza tym jak mam zaobserwowac MIGANIE skoro klikam i klikam...mam po 250 razie przestac i popatrzec na nia ?? ..zaraz zrobie to jeszcze raz...
zrobiłem..i chuj ...
kaszu przeprogramowałes swoja?? udało sie?? a mzoe komus sie udało?? wtedy uwierze i dalej poklikam...
1)latarka jest wylaczona
2)rozpoczynasz klikanie w ten sposob, ze wciskasz przycisk, puszczasz go i znowu przyciskasz, najlepiej z czestotliwoscia 3-4 przycisniec na 1 sekunde, pomiedzy wcisnieciami musi by krociutka przerwa, nie dluzsza niz 0,5 sek
3)robisz tak 250 razy, czyli dioda zapali i zgasnie 125 razy
4)nie mozesz dopuscic w czasie tych "klikniec" aby latarka zmienila tryb swiecenia na np 3 lumeny
5)po 250 kliknieci i daszych, mimo naciskania przycisku dioda przestaje sie wylaczac i wlaczac... jestes w menu, jak przytrzymasz przycisk przez 2 sek jestes w "brightness menu", raz przycisniesz "options menu"
250 klikniec to jest duzo, w ultimate na poczatku mialem problem z 10, trzeba "zapac" pewnien rytm klikania. Prawidlowe klikniecie 250 razy nie zajmuje wiecej niz 60 sek.
Opcje ktore zaprogramujesz beda dzialaly az do nie zrobisz "hard reset"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytaj dokladnie, max. 0,5 sek (zreszta napisane jest to w instrukcji dla ultimate), jak bedzie 0,1 sek to tez bedzie dobrze, w teorii jest prosto, a praktyce trudno, ale wykonalne3 - 4 klikniecia na sek ok. ale miedzy tymi kliknieciami pol sek przerwy ? 8O Jak to zrobic ?
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
W kazdym razie to nie sciema. Tez o tym wyczytalem wczesniej na CPF, ale zle klikalem i mi nie wychodzilo, a teraz myk i dziala
Napisano Ponad rok temu
wlasnie kupilem hds42 i klikam klikam i dzieje sie cos takiego... latarka nie reaguje na przycisk swieci caly czas a pozniej chyba 3 razy mignie i sciemni sie do 0, a pozniej jak ja wlacze to zachowuje sie normalnie,
i teraz pytanie, jak mam chodzic po tym menu jak dzialac itp i wogole kiedy?? jak sie swieci caly czas, czy jak miga czy kiedy, troche cienki jestem z angielskiego jak by mi ktos pomogl to by bylo super
pozdr
Napisano Ponad rok temu
te kilka mrygniec to chyba o ile dobrze pamietam sygnal błędu tz. elektronika nie zrozumiala polecenia
Jak juz jestes w menu (nie istotne ktory) masz chyba 5 sekund na wydanie polecnia (zaprogramowania) bo inaczej bedzi "kilka mrygniec"... czyli wszystko od nowa
raz zapamietane ustawienia beda zapamietane na stale, az do HARD RESET latarki
jednorazowo mozna zaprogramowac 1 ustawienie, kazda kolejna zmiana wymaga 250 klikniec
cala dokumentacja jest na stronie HDS'a, z ktora niestety trzeba sie zapoznac aby zrozumiec menu...
wiem ze to zawile, ale po krotkiej zabawie bedzie bajecznie proste
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mały reflektorek
- Ponad rok temu
-
Fenix L2T Co wybrac???
- Ponad rok temu
-