muay thai +.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heh a czmeu najlepiej byloyb bjj? :wink:
no właśnie :> ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Rzuty na pewno są mniej skuteczne. Ne-waza na pewno bardziej. Tylko co z tego?sugerujesz że bjj jest mniej skuteczne niż Judo ?
:wink:
Ale przecież "wszyscy" i tak łączą muay thai i BJJ, bo to najlepsze i najbardziej skuteczne i w ogóle mega super wymiataczy tworzy, więc po co się zastanawiać? "Wszyscy" nie mogą się mylić!
Najlepsze jest to, że angry_angel, który założył temat, napisał:
A tu dyskusja o BJJ się rozwija po raz enty. :roll:Ja wiem że generalnie najlepiej by było bjj, ale na uczelni będę miał bezpłatnie, więc narazie bjj nie wchodzi w grę. Także co polecacie ?
A teraz wreszcie na temat: wybierz to, co Ci się podoba. Pójdź i tu, i tu, i zobacz, co i jak. To jujutsu, na które byś chodził, najprawdopodobniej i tak jest pochodną judo, tyle że z dodanymi dźwigniami (bo coś mi się nie widzi, żeby na uczelni przekazywali nauki tradycyjnych styli japońskich). Ja osobiście wybrałbym judo, ale to dlatego, że dźwignie już mam na aikido; na Twoim miejscu najprawdopodobniej zdecydowałbym się na jujutsu.
PS. Sprawdź, czy za dwa razy w tygodniu nie każą Ci płacić. Na pewno będzie to mniej niż w prywatnej sekcji, tymniemniej często jest tak, że raz w tygodniu chodzisz za darmo, ale jak chcesz więcej, to już musisz uiścić opłatę. A raz w tygodniu niewiele daje; dwa to minimum.
Napisano Ponad rok temu
Co do ju-jitsu na AE to się nie orientuję. Trening judo prowadzi Darek Tylek. Wpadam czasem na zaawansowaną i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jak wylędanją treningi początkujących... na krakowskiej ae jest i judo i ju-jitsu...
Polecam judo jako uzupełnienie muay thai i Tylka jako trenera judo.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Najpiękniejsza sztuka walki...
- Ponad rok temu
-
Treningi dla małego :D
- Ponad rok temu
-
Nirvana inaczej