CZEMU REZYGNUJĄ?
Napisano Ponad rok temu
- Cena mianowicie chodzi o to że większość woli iść na piwo niż popracować nad sobą, tak naprawde cena nie jest problemem w samym sobie, lecz raczej inne koszty prócz treningów decydują o tym, że dana osoba przestaje chodzić.
-" A po co to? a na co to? przecież to jest nieskuteczne itp itd" Czyli w sumie odchodzą dlatego iż myślą że się nauczą czegoś w krótkim okresie czasu, a potem przychodzi rozczarowanie ponieważ każda technika rzutuje na inną w jakiś sposób, a się napalili na jedną wybraną. Często też po odejściu dochodzi do pewnego "urazu" umysłu i niektórzy ludzie potem mają tendencje do robienia sobie skrutów myślowych np. Aikido- "o to te ładne baletnice które nic nie wiedzą o tej "rzeczywistej" walce i idzie taki delikwent na jakieś kursy samoobronne, które trwają z 3 tygodnie i myśli że wymiata bo pokazano Mu raptem techniki, po których ów dany osobnik(napastnik) się nie pozbiera, mało tego takie osoby uważają że taki powienien byc pożądek rzeczy w świecie, że osoba która zaczepia powinna być z błotem wymieszana i całkowiecie niezdolna już do czegokolwiek, co może też prowadzić ze strony tego trenującego do prowokacji na innych.
- Klub Sądze że tutaj nie ma problemów zazwyczaj, coprawda są czarne owce gdzie się wręcz pogardza nowymi zamiast się cieszyć że ktokolwiek wogóle dołączył i jest nowa twarz na treningach.
- Czynnik tzw presji "wyśmieją mnie jak ja to robie" itp itd Nieuzasadniony strach przed spartoleniem czegokolwiek, a prawda jest taka że każdy się myli począwszy od ludzi co trenują po 2 miesiące a kończąc na ludziach co trenują 20 lat.
-No i rzecz najważniejsza nie każdemu podoba się założenie i koncepcja danego ruchu i technik. Ci co idą na Sztuki Walki( w sumie Ścieżki Wojenne[Budo]) w celu tylko zwyczajnej samoobrony szybko się rozczarowywują i odchodzą. Ci co chcą się tylko bronić powinni iść na Krav Maga, Combat 56 itp (tak na marginesie to ja bym chciał wprowadzenia badań psychologicznych czy dana osoba może trenować daną rzecz.)
A co do Rafała nie chce mi się wypowiadać na temat stanu twojej wiedzy na dany temat zrobili to moi poprzednicy, dodam tylko że to jest akcja dziecka neostrady jak dla mnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rece sluza do zaslaniania sie i w zaleznosi od grupy takze do uderzania, dlonmi, lokciami, do rzutow itd..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czemu ludzie rezygnują? Bo się zmieniają... to co podoba się dziś, nie zawsze podoba się jutro.. to że jestem wytrwały dziś, nie oznacza że jutro nie stanę się leniwy. Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Odchodzą, bo mało wiedzą o capoeira.
PS
Kiedy w końcu ktoś uświadomi kolegę Rafałka, że coś takiego, jak 'capoeira taka bardziej akrobatyczna' nie istnieje?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra dobra nie istnieje... a takie coś jak AKROBATYKA może być ?
bo szukam w necie i wogóle i nie mogę znaleźć czegoś takiego... znalazłem ale to gimnastyka artystyczna a to jest dla dziewczyn takie...
Ps. jestem z Lublina
pomoże ktoś ? plz dajcie jakieś info
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Treningi mamy w środy oo 19 do 19:30, każdy trening kosztuje 5pln. Koniecznie weś jakieś trampki na zmianę i jakiś dokument.
Pozdro i do zobaczenia na treningu
Napisano Ponad rok temu
to przy okazji wykup ubezpieczenie, moze sie z czasem twojej rodzinie przydac
Napisano Ponad rok temu
"W necie nie ma info bo to nie jest żadna zawodowa sekcja"
to przy okazji wykup ubezpieczenie, moze sie z czasem twojej rodzinie przydac
chyba twojej mamie
Carrneiro,
że niby 30min. trening ? ale dałeś xD
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Teraz wydaje mi się, że trafiłem na coś, przy czym zostanę już długi czas - Capoeira.
Napisano Ponad rok temu
Lepiej odpuścić i znaleść sobie "to coś". Niestety nie wszyscy to znajdują. Ja mam nadzieje, że odnalazłem
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
- chcą się poruszać ale okazuje się, że jest dla nich za cięzko;
- bo to jest modne - ale nie przewidzieli, że też trzeba trochę wysiłku;
- bo chcą być super fighterami po tygodniu a tu nic z tego;
- bo szukają dopiero tego co im się spodoba;
Mnie bardziej zastanawiają ludzie, którzy przychodzą raz na dwa tygodnie (albo raz na miesiąc), a wszystkim opowiadają jak to oni już 5 lat trenują i co to nie oni. Albo przychodzą na trening z nową dziewczyną żeby pokazać jacy to z nich twardziele. Taka obłuda mnie dobija.
Napisano Ponad rok temu
- przestają im odpowiadać godziny/dni treningów (np. kolidują z godzinami pracy/zajęć),
- przestają im odpowiadać współćwiczące osoby i kółka wzajemnej adoracji,
- przestają im odpowiadać prowadzący, ich igorancja, duży koszt, dziwne wymagania co do: stroju, nalepek, przynależności tylko do jednej grupy,
- przestają im odpowiadać zbyt małe postępy w ciągu roku, pomimo dużego nakładu pracy,
- przestają im funkcjonować prawidłowo organizmy, są zmęczeni, kontuzjowani, w depresji, mają problemy egzystencjalne,
- przestaje im zależeć na rozwoju w tym kierunku, gdyż angażują się w inne aktywności, w danym momencie ważniejsze w życiu.
Pozostałe powody są raczej błache.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SZYBKO ?
- Ponad rok temu
-
Chcialbym zaczac trening Capoeiry
- Ponad rok temu
-