Obrotówka na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
da sie czy sie nie da
jak z kaczynskimi i koalicja
wejda nie wejda
ja powiem tak
obrotowke na ulicy da sie wykonac
da sie tym posadzic kolesia na chodniczek
ale nie zalecam stosowania tego typu technik na ulicy bo sa one sztuka zarezerwowana dla niewielu
ale Panowie dyskusja czy sie da czy nie jest bez sensu bo to zalezy od:
- warunkow - czy jest duzo miejsca czy nie
- od przeciwnika - czy jest to dziadzius, pijany menel czy jakis byle zakapior, lokalny miszcz np. kk czy taekwondo, fedor emalianienko czy np. conan barbarzynca
- od nas samych - czy w ogole potrafimy wykonac taka technike na sucho np. na treningu czy tez wykonujemy ja w glanach bez rozgrzewki na ulicy w czasie np. 0,2 sekundy
- i od wielu innych czynnikow charakterystycznych dla danej sytuacji
wiec jezeli ktos powie ze na ulicy najlepiej jest bic lokasami, prostymi i sierpowymi to mu przyznam racje ale jezeli zaraz doda ze kopniecia po obrocie nie da sie wykonac na ulicy bo to jest trumna na miejscu to nie ma racji bo sa ludzie ktorzy po obrocie kopia szybciej, mocniej i dokladniej niz wiekszosc ludzi z tego forum bije ciosy proste :twisted:
poza tym generalizowanie nigdy nie prowadzi do niczego
a twierdzenie ze sie nie da bo sam nie potrafie i nie znam nikogo kto potrafi jest generalizowaniem
ale kontynuujcie chetnie poczytam
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam, że takie kopnięcie z półobrotu jest dobre ale tylko jak masz rywala, który pozwoli Ci na to w 100%. Jak amsz równego sobie albo silniejszego to może to byś ostatnia deska ratunku 8)
Chyba za głupi jestem? :?
Napisano Ponad rok temu
stosowalbym jezeli
1.chcialbym uciekac = odepchniecie przeciwnika rekoma back kick(spining side kick ) (tora yop chagi , dwit chagi) na poziom brzucha moze nawet bym sie pokusil o kolano.
2. gdy robi mi sie znowu gorąco i odpycham przeciwnika technika jak wyzej i wracam do wjazdu rece+ lowkicki +jakies ap chagi..tzn front na kolano.
Inne kombinacje uwazam za ryzykowne;) za ryzykowne na ulice
Napisano Ponad rok temu
p.s
szkoda ze nie mozna edytowac postów
Napisano Ponad rok temu
Jak ma się wyraźnie słabszego rywala to można próbować bo "on" wybaczy jak się zdarzy błąd i nie powinno być konsekwencji.
A jeśli ma się silnego rywala nie radziłbym tak próbować, bo może się to skończyć gorzej dla nas. Ale taka prawda, że jeśli ktoś kopnie dobrze to może mu to uratować skóre. Jak sie nie ma wyjścia to się próbuje wszystkiego 8)
Rozumiecie już co miaęłm na myśli??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to chyba jest możliwe tylko wtedy gdy koleś ma wyprostowane noge w kolanach(w takim przypadku było by to skuteczne)Moim zdaniem i tak lebsze jest tora yop chagi na splot poprostu exterminacjazlamane albo wybite kolano
Dobry jest też low kick(po czym koleś opószcza garde) i seria prostych na łeb-jeżeli niemamy doczynienia z jakimś karkiem powinno wystarczyć
Napisano Ponad rok temu
zapewniam Cie ze na dobra serie w leb nie ma mocnych i to niezaleznie od stopnia karkowosci oponentaDobry jest też low kick(po czym koleś opószcza garde) i seria prostych na łeb-jeżeli niemamy doczynienia z jakimś karkiem powinno wystarczyć
na ryju nie ma miesni
dodra seria w glowe starczy na kazdego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co się z tymi młodymi porobiło już w pierwszej gimnazjum i palą ojoj...jeeejj przypomnialo mi sie jak koles palacy mi chuchnal w twar specjalnie i lokciem dostał potem 2 lowy i mawache na glowe i odleciał w siny kraweznik ale gdybym niebyl pewny to bym tego nie robil
Napisano Ponad rok temu
masz racje wytrzymałość przeciwnika zależy od swojej siły i techniki.zapewniam Cie ze na dobra serie w leb nie ma mocnych i to niezaleznie od stopnia karkowosci oponenta
na ryju nie ma miesni a moim zdaniem są
dobra seria w glowe starczy na kazdego
Napisano Ponad rok temu
mnie raczej zdziwilo, ze za dmuchniecie dymem, za ktore ja co najwyzej bym sie ironicznie usmiechnal, koles wyplaca ciezki nokout. to jest zachowanie socjopaty.Co się z tymi młodymi porobiło już w pierwszej gimnazjum i palą ojoj...jeeejj przypomnialo mi sie jak koles palacy mi chuchnal w twarz specjalnie i lokciem dostał potem 2 lowy i mawache na glowe i odleciał w siny kraweznik ale gdybym niebyl pewny to bym tego nie robil
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomoc potrzebujacym
- Ponad rok temu
-
Predyspozycje fizyczne
- Ponad rok temu
-
Pokonanie strachu !!!
- Ponad rok temu