Obrotówka na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś próbował w walce wymienionych technik?
Czytałem już dużo na ten temat ale nikt nie przytaczał konkretnego przyładu.
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobieństwo zaś niewielkie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zależy jaką masz publicznośc dookołaCzy jest jakiś sens stosowania w walce ulicznej 1 vs 1 takich technik jak kopnięcie z półobrotu czy kopnięcie okrężne na głowe.
Napisano Ponad rok temu
ale na ulicy zawsze stawia sie efektywnosc nad efektownosc..
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem masz troche racji ale gdy twoj przeciwnik sie niespodziewa ataku w takiej formie to można spróbować raz.Nawet jeżeli go nie trafimy to koleś może sie obsrać.Raz widziałem jak koleś tak machnoł klijentowi przed nosem to klijent odrazu zrezygnował i spierdolił.Jak by mi ktos probowal zrobic obrotowke na glowe, albo w ogole obrotowke na ulicy, to by marnie skonczyl. Dla mnie obrotowka na ulicy to w 99% samobujstwo.
To zależy od tego czy ktoś potrafi zastosować to czego sie nauczył.
Takie jest moje zdanie na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Tu nawet nie chodzi o glebe po samym wykonywaniu techniki. Gdyby ktos do mnei z obrotowka startowal to by jej pewnie do konca nie wykonal. To jest odruch, koles jest odsloniety, koniec walki, a podczas technik obrotowych musisz sie praktycznie plecami do przeciwnika obrocic. :roll:Najbardziej przykozaczy jak zaliczy glebe po tym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z życiowych przykładów, widziałem solówke, jak chłopak też prubował tych high kicków i innych szapnerskich dupereli, skończyło się glebą i "prostymi" butami na morde. Dlatego mam takie sceptyczne podejście do tych technik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A wtedy seria na nery załatwia sprawea podczas technik obrotowych musisz sie praktycznie plecami do przeciwnika obrocic. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widze najmniejszego sensu stosowania roznych takich wygibasow, istnieja bowiem prostsze i bardziej skuteczne techniki, ktore w wysokim stopniu wycwiczone, daja napewno lepsze efekty. Do tego dochodzi jeszcze bardzo wazna sprawa, mianowicie, ulica to nie sparing, czesto jestesmy pod wplywem alkoholu, wracajac z imprezy, badz idac na nia :roll: kolejna rzecza jest adrenalina, ktora sprawia ze nogi czesto nie sa tak sprawne jak przy pelnym rozluznieniu. Jak napisal wyzej kolega, przy obrotowkach odwracasz sie od przeciwnika, czyli popelniasz wielki blad, ktory moze przez niego zostac bardzo dobrze wykozystany, ladujesz na ziemi i dzieja sie z toba rozne nie przyjemne rzeczy, a wtedy pozostaje ci juz tylko obrona w parterze.
Czyli babol
pozdr
Napisano Ponad rok temu
racja dobre tora w splot i koniec walki , oczywiście jeżeli uda ci sie trafić .hmm kwestia tak zwanej obrotowki to chyba raczej oprocz kwestii umiejetnosci i okolicznosci kwestia taktyki to jest technika ktorej nie wykonuje sie na rozpoczecie akcji najlpeiej jest gdy jest wykonywana w kombinacji gdy przewazamy a i tak uwazam ze jedyna skuteczna na ulicy "obrotowka" jest kopniecie w tyl poste skuteczne i dzial nawet przy krepujacych ruchy ciuchach
Napisano Ponad rok temu
No właśnie jak będziesz na dystans to dasz kolesiowi szanse na wykonanie tego obrotu. A jak doskoczysz odrazu to seria na nery i po walce.yyy a ta seria na nery to czym ? rękoma ? Toż to przy obrtówce chyba jakiś tam dystans powinno się zachować nieprawdaż ?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomoc potrzebujacym
- Ponad rok temu
-
Predyspozycje fizyczne
- Ponad rok temu
-
Pokonanie strachu !!!