Odżywka
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczę freeruning ( salta , wspinanie się itp ) , za silny nie jestem co przeszkadza mi w wielu trickach , i chciałbym to zmienić .Już 2 lata ćwiczę w domu( praktycznie codziennie ) i na siłowni ( jakoś 1 na tydzień ) , przez ten okres zauważyłem wzrost siły i przyrost masy mięśniowej.Ale teraz chciałbym zasięgnąć po jakąś odzywkę, zależy mi aby pomogła w powiększeniu siły i powiększeniu obwodu bica ( masy mięśniowej) .Podajcie 2 warianty:
1.tak do 30 zł
2.tak do max 80
Pozdrawiam Dany , dziękuje za udzielone mi odpowiedzi.
Guest_GOLIAT_*
Napisano Ponad rok temu
Na sile kreatyna,na masę gainer,ale dieta to podstawa.Witam wszystkich forumowiczów. Mam 16 lat w grudniu będzie 17 a w styczniu rocznikowa 18 .
Ćwiczę freeruning ( salta , wspinanie się itp ) , za silny nie jestem co przeszkadza mi w wielu trickach , i chciałbym to zmienić .Już 2 lata ćwiczę w domu( praktycznie codziennie ) i na siłowni ( jakoś 1 na tydzień ) , przez ten okres zauważyłem wzrost siły i przyrost masy mięśniowej.Ale teraz chciałbym zasięgnąć po jakąś odzywkę, zależy mi aby pomogła w powiększeniu siły i powiększeniu obwodu bica ( masy mięśniowej) .Podajcie 2 warianty:
1.tak do 30 zł
2.tak do max 80
Napisano Ponad rok temu
Na sile kreatyna,na masę gainer
Na sile kreatyna spoko ,
a masa ?? , masz na myśli masę mieśniową , jeszcze sie nie znam i nie znam słownictwa , przyrost masy mięsniowej to wzrost obwodu/wielkości mięśnia ???
Guest_GOLIAT_*
Napisano Ponad rok temu
Tak.Na sile kreatyna spoko ,
a masa ?? , masz na myśli masę mieśniową , jeszcze sie nie znam i nie znam słownictwa , przyrost masy mięsniowej to wzrost obwodu/wielkości mięśnia ???
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
według mnie na początek będzie bardzo dobre , ale niech wypowiedzą się doświadczeni .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To, że pisze, że da ci siłę i szybko masa mięśniowa się zwiększy to nie znaczy, że tak od razu będzie.
A wiesz dlaczego ?
Bo najpierw potrzebna jest dieta, aby móc z czego robić rzeźbę.
Kreatynę się bierze dopiero od 6 miesięcy w górę.
70% to dieta sukcesu, a 30% to odżywki, suplementy.
Już kilka razy to na forum było.
Napisano Ponad rok temu
pompeczki,brzuszki,pomki na rekach bez opierania się o ścianę ,podciągania na drążku , ''zabawy'' z 16 kilowymi ''hantelkami'' , wszelkiej maści ćwiczenia na expanderze ( takiej starej sprężynie ) , rożne ćwiczenia domowe typu pompki na krzesłach itp.
dochodzą do tego ćwiczenia akrobatyki i parkoura gdzie jest bardzo dużo elementów siłowych ( czyt. unoszenia ciała)
a na siłowni to takie amatorskie, podstawowe powiedziałbym nie znam nazw maszyn ani nazw wykonywanych na nich ćwiczeniach , o nie 1 znam podnoszenie sztangi.
Dieta w sumie taka przeciętna typu ziemniaki z kotletem i soróweczka choć słodyczy nawet sporo wyjadam młodszemu bratu ale gdy miesiąc temu zacząłem się zastanawiać nad odżywka to ograniczyłem się do batonika lion raz na jakiś czas
A co do mojego pytania : dobre będą myślicie te odzywki co podałem ???
Napisano Ponad rok temu
Guest_GOLIAT_*
Napisano Ponad rok temu
Nie dokładnie przeczytałem,nie zauważyłem tego ze ty dopiero tydzień ćwiczysz,to tak jak pisał Gainer na razie nie bierz się za suple i odzywki,tylko dieta.Witam wszystkich forumowiczów. Mam 16 lat w grudniu będzie 17 a w styczniu rocznikowa 18 .
1.tak do 30 zł
2.tak do max 80
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie za wczesnie. Nie mysl tu ze nie chcemy zebys urósł czy byl silniejszy, ale kupisz kreatyne i nic ci ona nie da. Kupisz gainera- bez diety tez ci nic nie da, a jak zaczniesz trzymac diete (jezeli jej nie masz a wnioskuje ze nie) to z samego zarcia dojdzie ci kilka kilo wiec po co ci odrzywki (teraz). Ogulna zasada jest taka : cwiczysz na sucho tylko dieta i rosniesz, gdy osiagniesz pewna wage i na samym zarciu juz nic nie idzie do przodu dajesz odrzywki, potm i odrzywki zaczna byc slabe ida PH (ja jestem na tym etapie i to jest 4 lata jak cwicze), po pewnym czasie ph sa slabe idzie saa a potem to juz tylko synthol zostaje XD. Dąze do tego zeby ci uswiadomic ze nie bierze sie supli jak zaczynasz cwiczyc (czyt. trzymac diete). Musisz dac czas organizmowi na wycisniecie z siebie czego sie da a potem dopiro mu pomozesz. Pozdro.Nie dokładnie przeczytałem,nie zauważyłem tego ze ty dopiero tydzień ćwiczysz,to tak jak pisał Gainer na razie nie bierz się za suple i odzywki,tylko dieta.
Napisano Ponad rok temu
a tak na marginesie to za 30 zl raczej niczego (dobrego) nie dostaniesz
Napisano Ponad rok temu
zapewne masz kiepski plan treningowy i brak diety,poczytaj troche
Odżywki to tak za pół roku weź Na początku są ładne efekty na samym treningu i jedzonku
Napisano Ponad rok temu
od 2 lat ćwicze na siłowni raz na tydzien !!!!!!!!!!!!