CAPOEIRA I ....
Napisano Ponad rok temu
capo- środa, sobota muay- wtorek ,czwartek
Czy warto chodzić na dwie sztuki walki na raz, czy skoncentrować sie na jednej.
Prosze o poważne odpowiedzi z góry dzięki.
Aha przy okazji czy grupa AXE capoeira w Legnicy nadal działa.
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie niektórzy tak robią. Nie jest to zabronione jakby co - chociaż ja bym bardziej wybrał BJJ wydaje mi sie że capoeira + BJJ to było by bardziej wszechstronne. No ale to twoja decyzja ;]
Napisano Ponad rok temu
Podobno w AXE w Legnicy, przynajmniej na ich stronie jest tak napisane
dzięki za wszystkie odpowiedzi
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
w każdym razie była to odpowiedź dla zynia
Napisano Ponad rok temu
Mam zrzucać w domu czy na treningach jakoś samo pójdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomyśl o swojej posturze tak: masz z czego budować masę mięśniową I nie przesadzaj. Wcale nie masz takiej dużej nadwagi. Tak jak napisał Degenerado co do wyśmiewania to wszystko zależy od ludzi. A nawet jak by ktoś się wyśmiewał to olać ich, albo się nie znają, albo są głupi albo to i to.
Ja mam 175 cm i ważę 65 kg. więc ze mnie jest chudzielec i się tym nie przejmuję :-)
Wracając do tematu to ja też ćwiczyłem TKD i capo. Ostarecznie wygrała capoeira. A z czym bym połączył? Raczej bym nie łączył z innymi sztukami walki kopanymi bo inaczej się trochę kopie w capoeira a inaczej w np MT. Kiedyś jeszcze boks trenowałem i myślę, że całkiem niezłe było by to połączenie. Podobnie jak w capoeira w boksie też jest dużo balansu. Nie wiem jak w innych grupach ale u nas rzadko kiedy są ćwiczone techniki ręczne. No i jeszcze w praterze by się coś przydało. Ja np ćwczyłem Hapkido ale BJJ też pasowało by jak najbardziej. To tyle moich wypocin. Może się ktoś z tym nie zgadzać ale to są tylko moje przemyślenia i trochę doświadczenia :-)
Napisano Ponad rok temu
A czy (nad) waga nie przeszkadza w treningach i czy mnie nie wyśmieją na pierwszym treningu ?
pozdro
<--- to, a konkretnie jeden z tych kolesi stanowi najlepszą odpowiedź na to pytanie
Napisano Ponad rok temu
Pocieszam sie ze az tak gruby jak ci dwaj to chyba nie jestem jeszcze raz dzięki ,od września zaczynam w AXE Legnica
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Capoeira Viva
- Ponad rok temu
-
Potrzebna grupa na pokaz KRAKÓW :)
- Ponad rok temu
-