Muay Boran i umowa... !?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co bedzie? kurwa nic nie bedzie, nie bedziesz chodzil i bedziesz mogl sie klocic zeby za nastepny rok wzial od ciebie mniej . Tak czy inaczej pomysl trenera jest idiotyczny.ciekawe co bedzie jak sie na przyklad polame i nie bede mogl chodzic na treningi :roll: :? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Trener
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może się boi żeby go nie opuścili wszyscy.
Napisano Ponad rok temu
A tak troche offa. Przegladalem grafik treningow i znalazlem grupe co sie nazywala" TAEKOWNDOO POKEMONY" i ze niby to dla starszej mlodziezy(16+). Dziek iza poprawienie humoru w ten deszczowy dzien, naprawde .
Napisano Ponad rok temu
Natomiast najdziwniejszą sprawą jest ta umowa, o której piszesz i chyba rzeczywiście czas znaleźć nowa sekcję
Napisano Ponad rok temu
Przykro patrzeć jak ludzie dali się wciągnąć w Twoje wewnętrzne rozterki wynikające z niewiedzy na temat własnego domu oraz trenera.
Zatem panie i panowie sprostowanie.
To nie żadna umowa tylko kontrakt. Sprawa ma wymiar symboliczny, to nie żadna smycz! Nie zobowiązuje do żadnego płacenia z góry! Nikt przypadkowy nie może podpisać kontraktu. Ci którzy wiedzą jak wyglądały dawniej tradycyjne szkoły szybko pojmą cały sens.
Kontrakt oddziela Nas - Tradycyjnych od całej reszty komercji czyt. Ludzi - składek. Mas nie czujących żadnej tożsamości z klubem oraz ludźmi.
Zobowiązuje do pewnych wartości jak np. bycie dobrym człowiekiem oraz ciągłego doskonalenia umiejętności fizycznych oraz duchowych.
Muay Boran jest tradycyjna walka i fakt nie wiele o nim wiemy. Jednak wartości tradycyjnych sztuk walki są wspólne - walka bez ochraniaczy, skuteczne i brutalne kończące techniki najczęściej trudne i niewygodne. Wartości te połączone z doświadczeniem oraz wyszkoleniem mistrza 3 sztuk walki Przemka Danowskiego zdobyte w Tajlandii, Korei czy Chinach pozwala nam zrekonstruować w pewnym stopniu tradycyjne Muay Boran.
Przede wszystkim szkoła Tradycyjnych Wartości jest nastawiona na samorozwój, ciągłe doskonalenie własnego"ja" wśród koleżeńskiej atmosfery braci i sióstr na których zawsze można liczyć. Więzi na całe życie.
Bardzo proszę, to zwykły przedsmak całego wspólnego przedsięwzięcia Sirocco. Nie wspominając o wspólnych wyjazdach, imprezach czy spotkaniach z wysoko cenionymi osobowościami.
Powstrzymajcie wiec swoje komentarze wychowane na plotkach i braku zrozumienia innych ludzi. Jednocześnie zachęcam do szerszego spojrzenia na ludzi, którzy pragną tworzyć coś nowego, którzy łączą stare z nowym w dobie komercji.
Macie pytania czy pretensje zapraszamy do Łodzi na spotkanie twarzą w twarz.
Ostatecznie... Niech pękną noże naszych wrogów..
Napisano Ponad rok temu
PS. Temat do zamkniecia...
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
DZIEKUJE Z GORY...
Napisano Ponad rok temu
Ja tak na marginesie, bo zainteresowała mnie sama kwestia Muay Boran, a nie sprawa kontraktu czy umowy, która dotyczy Waszego klubu. Zostawiam więc nieco z boku dyskusję o konieczności podpisywania jakiejkolwiek umowy oraz kultywowania wzniosłych tradycji i wartości, które niosą za sobą tradycyjne szkoły sztuk walki.
Mam jadno pytanie: na czym polega rekonstrukcja Mauy Boran na podstawie znajomości sztuk walki dalekiego wschodu ( sztuki walki z Koreji, Chin, Tajlandia jest dla mnie zrozumiała). Tylko prosze o konkretną odpowiedź dotyczacą form treningu i znajomości technik, a nie o rozpisywanie sie na temat wspólnych korzeni wszyskich sztuk walki i o wpływie chińskich sztuk na podstawy innych, etc., etc.
Chok dee
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Gdzie ja to już słyszałem.Powodzenia chłopaki w leczeniu kontuzji a może zmagania się z kalectwem na własne życzenie.walka bez ochraniaczy, skuteczne i brutalne kończące techniki najczęściej trudne i niewygodne
Napisano Ponad rok temu
[quote]walka bez ochraniaczy, skuteczne i brutalne kończące techniki najczęściej trudne i niewygodne[/quote]
Gdzie ja to już słyszałem.Powodzenia chłopaki w leczeniu kontuzji a może zmagania się z kalectwem na własne życzenie.[/quote]
lepiej bym tego nie ujol
.[/quote]Urodzony 17 czerwca 1968 roku w Łodzi.
Polska Federacja Dalekowschodnich Sztuk Walki 22.04.2006 - 6.dan, TKD TI - 5.dan, TKD ICTF - 5.dan, TKD GTF - 4.dan, TKD WTF - 2.dan.
Muay Thai - 6.kan; Kung Fu - 5.duan.[/quote]
to w MT sa jakies stopnie?? ja sie na tym za bardzo nie znam, ale myslalem, ze tam szacunek zyskuje sie wygranymi walkami w ringu-a ile powaznych(z dobrymi przeciwnikami) ma wygranych walk Przemysław Danowski 6.dan(w czym??-w dalekowschodnich sztukach walki?? czyli czym bo czegos tu nie rozumiem)
prosze jedynie o wyjasnienie bo jestem w tych sprawach "nie kolorowy" i oczywiscie nie chcem nikomu ublizyc i zasugerowac, ze nie ma zadnych umiejetnosci
Napisano Ponad rok temu
Tak w MT są stopnie.
Te dwie rzeczy się nie wykluczają
Temat był już poruszany - deko poszukać i o stopniach się doczytasz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiemy ze przestraszyles sie odpowiedzi wilczego skowytu i jesli uwazasz ze temat jest nie potrzebny to porostu nie bierz w nim udzialu, a daj innym sie wypowiadac.Spokojnie. :wink:CZY JEST TU JAKIS MOD PROSILEM O ZAMKNIECIE TEGO TEMATU WCZESNIEJ :? DZIEKI MOZE KTOS WRESZCIE MNIE POSLUCHA...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Atomowy Kick
- Ponad rok temu
-
Górny Śląsk - Rybnik - Trenikg MT
- Ponad rok temu
-
Relacja z K-1CAMP z Markiem Piotrowskim i Jarkiem Rogalą.
- Ponad rok temu
-
Boks w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
Nowy kanal sportowy - Sport Klub
- Ponad rok temu
-
wybite zęby
- Ponad rok temu
-
MECZ KICKBOXING POLSKA - NORWEGIA - ZWYCIĘSTWO BIAŁO-CZERW
- Ponad rok temu
-
Jak Zacząc trenować kick boxing
- Ponad rok temu
-
Muay Thai W Częstochowie
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakaś sekcja Muay Thai w Lyblinie?
- Ponad rok temu