Muay Boran i umowa... !?
Napisano Ponad rok temu
yślę ,że już także inni nauczyciele i mistrzowie(przypuszczam ,że sieć sdzkół Ronin) także zwraca uwagę na inne bardziej realne wykorzystanie technik MT i dlatego ja postanowiłem rozdzielić rywalizacje,dziki pęd do zwycięstwa i bycia Najtwardszym (nie mylić z Najlepszym) od realnej walki bez rękawic ,albo w ekstremalnych sytuacjach wymagających czegoś więcej niż Mega low kick.To wszytko mamy sobie sekcje ,wymagam odpowiedniego osobistego zaangażowania i odpowiedzialności za nauczane techniki przezemnie (tzw.kontrakt) i już www klubie działa 8 sekcji Muay Thai i 2 tzw Muay Boran.Mam nadzieję ,że ten artykół pomoże prawdziwym miłośnikom tajskich naparzanek wyciągnąc lpozytywne wnioski co to rozwoju MB ,a nie tylko spowodują emocje z konkursem siusiania internetowych gawędziarzy.Zapraszamy do współpracy.Pozdrawiam wszystkich milośników MT i MB jak tam chcecie.A sekta???Panowie lekkie przegięcie? A skylark nie mamy do Ciebie żadnego żalu,może to i lepiej że błysnął tutaj taki temat z magiczną tematyką MB.Przemysław Danowski szef strefy Łódzkiej PZMT.
Napisano Ponad rok temu
Temat zakladalem nie wiedzac wczesniej kilku waznych rzeczy wiec nie powinienem sie wypowiadac na ten temat a wiekszosc ludzi ktora wziela udzial w dyskusji pisala zupelnie o czyms innym.Kazdy kto sie madrze wypowiedzial w temacie to juz to zrobil...hmmm...wiec: Closed topic !!!Rozumiemy ze przestraszyles sie odpowiedzi wilczego skowytu i jesli uwazasz ze temat jest nie potrzebny to porostu nie bierz w nim udzialu, a daj innym sie wypowiadac.Spokojnie. :wink:
Ps. Pedagog ciesze sie z tego powodu.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[quote name="budo_Skylark1987"]... podpisac umowe na co najmniej ROK czasu za miesiac wychodzi 70 zl :? co o tym myslicie...[/quote] :2gunfire:
[quote name="budo_wilczy skowyt"]To nie żadna umowa tylko kontrakt...[/quote]A to duża różnica :roll:
[quote name="budo_wilczy skowyt"]Kontrakt oddziela Nas - Tradycyjnych od całej reszty komercji czyt. Ludzi - składek.[/quote] przestraszony
[quote name="budo_wilczy skowyt"]Zobowiązuje do pewnych wartości jak np. bycie dobrym człowiekiem oraz ciągłego doskonalenia umiejętności fizycznych oraz duchowych.[/quote] przestraszony przestraszony przestraszony
[quote name="budo_wilczy skowyt"]Muay Boran jest tradycyjna walka i fakt nie wiele o nim wiemy.[/quote]I to się zgadza. :wink:
[quote name="budo_wilczy skowyt"]Jednak wartości tradycyjnych sztuk walki są wspólne - walka bez ochraniaczy, skuteczne i brutalne kończące techniki najczęściej trudne i niewygodne.[/quote] 8O
[quote name="budo_wilczy skowyt"]Wartości te połączone z doświadczeniem oraz wyszkoleniem mistrza 3 sztuk walki Przemka Danowskiego zdobyte w Tajlandii, Korei czy Chinach pozwala nam zrekonstruować w pewnym stopniu tradycyjne Muay Boran.[/quote] przestraszony
[quote name="budo_Miron"]Mi też to kojarzy się z sekciarstwem, wymyślić coś tajemniczego, mistycznego, działającego na wyobraźnię i oczywiście zarobić na tym pieniądze.[/quote]Obiema rękami. poklon
[quote name="budo_Lil'Bam"]W MT p. Danowski jest trenerem i to zajebistym...[/quote]Jakieś dowody Lil'Bam.

[quote name="budo_Lil'Bam"]... Muay Boran uczyl sie od samego mistrza Amnata Poskrisruka...[/quote]... ale czy nauczył się na tyle aby dalej przekazywać. :?
Sorry. Może trochę za ostro. Muay Thai jest dla mnie czymś więcej niż sportem walki. Ciśnienie mi skacze gdy widzę przerost formy nad treścią. Tępię przejawy marketingu a'la Krav Maga.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jestem zwolennikiem sportów walki gdzie wszystko łatwo zdefiniować poziom, gorzej gy coś jest również sztuką walki lub tylko. Wtedy by pokazać swoją wartośc dorabia się mistrzów itd. I to nie jeden Danowski ale duża część świadka sztuk walki. Ten facet nie ukrywa że robi to dla pieniędzy i volvo i to mu się chwali.
Problem jest w tym iż on tworzy w swoich ludziach mit ich wielkości i wysyła do walki. To jest niebezpieczne. Coś wspominają o kicku. Jakoś nie mogę sobię przypomnieć nikogo z tego klubu kto byłby dobry w tej dyscyplinie. W MT ani w PZMT ani w PZKb nie mają rewelacyj nych wyników ( jedno 3 miejsce Fabicha w PZMT na kwietniowych mistrzostwach). Oczywiscie styczniowy smiertelny wypadek można zaliczyc do nieszczęśliwych ale to nic nie zmienia.
Czy szkoleniowcy mają papiery nadaną w konkretnej dyscyplinę . Wątpie. Czy są dobrymi szkoleniowcami w MT czy KB. jestekm przekonany iż nie. Nie będę oceniał jego umiejetności w teakwondo nie znam się ale w KB i MT nie liczą się. Chwalanie sie współpraca z Czarkiem Podrazą jest pomyłką. Czarek jest promotorem sam był dobrym zawodnikiem ale nie jest w czołówce trenerskiej gdyz przede wszystkim specjalizuje się w ustawianiu walk. Jest przedstawicielem WKN i współpracuje z wieloma osobami z Polski. Uważam iż Czarek też powinien sie bardziej szanować. Gdyż wiele osób wykorzystuje jego nazwisko dla autopromocji. Powtarzam jeszcze raz Te słowa tyczą się nie tylko Danowskiego, aczkolwiek jego nazwisko tu sie pojawia.
Co do pisma Prezesa to one jest co najmiej żałosne. Ale ma talki styl i powtarzam. Jego klub on decyduje co pisze.
Napisano Ponad rok temu
Jestem zwolennikiem sportów walki gdzie wszystko łatwo zdefiniować poziom, gorzej gy coś jest również sztuką walki lub tylko. Wtedy by pokazać swoją wartośc dorabia się mistrzów itd. I to nie jeden Danowski ale duża część świadka sztuk walki. Ten facet nie ukrywa że robi to dla pieniędzy i volvo i to mu się chwali.
Problem jest w tym iż on tworzy w swoich ludziach mit ich wielkości i wysyła do walki. To jest niebezpieczne. Coś wspominają o kicku. Jakoś nie mogę sobię przypomnieć nikogo z tego klubu kto byłby dobry w tej dyscyplinie. W MT ani w PZMT ani w PZKb nie mają rewelacyj nych wyników ( jedno 3 miejsce Fabicha w PZMT na kwietniowych mistrzostwach). Oczywiscie styczniowy smiertelny wypadek można zaliczyc do nieszczęśliwych ale to nic nie zmienia.
Czy szkoleniowcy mają papiery nadaną w konkretnej dyscyplinę . Wątpie. Czy są dobrymi szkoleniowcami w MT czy KB. jestekm przekonany iż nie. Nie będę oceniał jego umiejetności w teakwondo nie znam się ale w KB i MT nie liczą się. Chwalanie sie współpraca z Czarkiem Podrazą jest pomyłką. Czarek jest promotorem sam był dobrym zawodnikiem ale nie jest w czołówce trenerskiej gdyz przede wszystkim specjalizuje się w ustawianiu walk. Jest przedstawicielem WKN i współpracuje z wieloma osobami z Polski. Uważam iż Czarek też powinien sie bardziej szanować. Gdyż wiele osób wykorzystuje jego nazwisko dla autopromocji. Powtarzam jeszcze raz Te słowa tyczą się nie tylko Danowskiego, aczkolwiek jego nazwisko tu sie pojawia.
Co do pisma Prezesa to one jest co najmiej żałosne. Ale ma talki styl i powtarzam. Jego klub on decyduje co pisze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

I co ma właściwie znaczyć to motto: "wartości nie umiejętności"??? (ze strony klubowej). Ja do klubu przychodzę po umiejętności, system normatywny zdążyłam sobie szczęśliwie już wyrobić gdzie indziej.
Ciekawe jest też, że wszelkie pytania zmierzające ku ustaleniu faktycznych kompetencji instruktora, traktowane są niemal jak obraza majestatu, a w każdym razie straszliwy nietakt. A to chyba normalne że ludzie chcą wiedzieć, w jaki sposób zostaje się nagle mistrzem Muay Boran...
Kolejna sprawa: wybaczcie, ale ja bym nie zaufała nikomu, kto kuma się z tzw. Dalekowschodnią Federacją (chyba wiadomo wszystkim, kto tam jest prezesem...tsunami ruulezzz

No i na koniec ten pełen jadu tekst na stronie, człowiek z klasą i "wybitny ekspert SW" chyba nie powinien tak prać publicznie brudów.Takie całkiem luźne refleksje..
Napisano Ponad rok temu
W życiu bym się tego nie spodziewał.Cypis podpisuje dwoma rękoma ( chociaż żadko się zgadzamy:)

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Powtarzam takich gwiazd jest wiele.
W temacie Trening za granicą obok przeczytałem
Jest jeden taki"wariat". który przez 16 lat ćwiczył, walczył czy nauczał ze złamanym nadgarstkiem...nazywa się Ochniowski Piotr. Ale to jedyny taki "wariat" na swiecie.
(...)
Chook dee
Tomek
Sami przyznacie że brzmi to śmiesznie nawet od strony medycznej.
AKurat Ochniowski nie jest tak kontrowersyjny, ale jego opis na stronie też jest typową podrasowaną autoprezentacją. Ale robi swoje i to mu się chwali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lil'bam Jestes przykładem iż ludzie mówiący o sekciarstwie są blisko prawdy. Polityk mnie bawi, gdyż uważam iż nie politycy są głupi tylko społeczeństwo a politycy to typ plastelinowych ludków którzy mówią co chce usłyszeć tłum. Podobnie dla mnie jest w tej sytuacji to nie Danowski jest tu problemem ale ci którzy wierzą świecie w jego słowa tak naprawde nie znają się i głoszą jego chwałę. On tylko to skrzętnie wykorzystuje, tworzy mistykę, wykorzystuje modę, ale jemu akurat się nie dziwie robi to dla pieniędzy. Wzruszają ,mnie tylko jego wyznawcy. cały czas powtarzam nie chodzi tylko akurat o niego jest przykładem, ale jest wielu którzy tworzy wokół siebie mity i ma wyznawców. Tylko kto tu jest głupcem moje zdanie znacie.
[/i]
Napisano Ponad rok temu
ze sportowym pozdrowieniem
Napisano Ponad rok temu

Muay Boran jest tradycyjną sztuką, więc logiczne, że na jej mistrzowskie opanowanie potrzeba wielu lat. Osoba, która chce jej nauczac, powinna bez problemu odpowiedzieć na proste pytania: jak długo się uczyła konkretnie MB?u kogo?z jakim mistrzem stale współpracuje?Jakie dokumenty posiada na potwierdzenie umiejętnosci?Bo inaczej nasuwa sie podejrzenie, że to jakaś ściema, a to co jest sprzedawane jako MB to po prostu jakiś mix MT z tradycyjnym kung fu :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

Na forum siedzę od prawie 2 lat. Liczba moich postów wynosi około 200. A Ty zarejestrowałeś się wczoraj 8O . To jest jedyny temat w jakim się wypowiadasz i zgrywasz wielkiego znawcę „uderzanych” próbującego nas uświadamiać. Do tego to co piszesz nie popierasz żadnymi argumentami :nie: tylko własnymi odczuciami, a co za tym idzie dyskusja z Tobą jest bezsensowna.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz powtarzam Danowski jest przykładem ale moje słowa tyczą się wielu i nie robie go jedynym złym w całym powiecie.
To że macie darmowe treningi to świadczy wrecz odwrotnie, iż jestescie zbyt mocno zaangażowani. Nie odbieram Wam tego. Pisałem już że w niektórych info iż ten facet mi nawet imponuje. Ma duży prężny klub. Jestem przeciwny niektórych jego zagrywek ale napewno zaangażowania mu nie można odebrać. Kiedys juz to pisałem. Otwarte turnieje przy braku zawodostwa w Polsce są karygodne. Zbyt duże różnice między zawodnikami powodują nieszczęścia. Dlatego jestem przeciwny jego turniejom. A co do własnego mitu. Troche mnie bawi, ale ma z tego realne korzyści. W sportach walki nie ma chyba żadnego wyróżnia jądcego się klubu w Łodzi ( nie znam wszytskich, opieram się na mi pokrewnych) więc gdzieś ludzie muszą trenować. Tylko dlaczego nie wyszkoli i zatrudni trenerów a nie sam robi z siebie gwiazdę.
Trenuje z bokserami od 8-9 lat a nigdy bym nie nazwał sie bokserem ani trenerem boksu. Każda dyscyplina ma swoje preferencje nie moża być dobrym we wszystkim.
Juz teakwondo ITF i WTF różni się znacznie a co dopiero MT czy MB
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Atomowy Kick
- Ponad rok temu
-
Górny Śląsk - Rybnik - Trenikg MT
- Ponad rok temu
-
Relacja z K-1CAMP z Markiem Piotrowskim i Jarkiem Rogalą.
- Ponad rok temu
-
Boks w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
Nowy kanal sportowy - Sport Klub
- Ponad rok temu
-
wybite zęby
- Ponad rok temu
-
MECZ KICKBOXING POLSKA - NORWEGIA - ZWYCIĘSTWO BIAŁO-CZERW
- Ponad rok temu
-
Jak Zacząc trenować kick boxing
- Ponad rok temu
-
Muay Thai W Częstochowie
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakaś sekcja Muay Thai w Lyblinie?
- Ponad rok temu