Filmiki pokazowe mieczem
Napisano Ponad rok temu
Z góry dzięki :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś ma linki do filmików z pokazów z rolą główną katany albo innego miecza Question Jak tak to piszcie bo bym chciał sie nauczyć kilku fajnych kombinacji kataną w wakacje Exclamation Laughing
Z góry dzięki Wink
Koledzy byli troche surowi, ale.. jak chcesz sie czegos nauczyc to zapisz sie do jakiegos klubu.
Wpisz w google iaido albo kenjutsu i bez problemu znajdziesz jakis klub.
Wez udzial chociaz w jednym treningu, to duzo nie kosztuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No mniejwięcej ale nie tak .Czasami na karate robimy dla miasta różne pokazy i na nie by sie przydały. Robiłem już kijem BO i walke wręcz z kolegami i teraz bym chciał sie nauczyć kataną . (kijem BO większość sie nauczyłem z filmików o dość dobrej jakości i wypadłem nawet dobrze bo miałem mało czasu do nauczenia sie).
Tyle że kataną to się nie nauczysz walczyc w parę dni czy miesięcy. No i inna sprawa. Opłaca ci się kupowac droga katanę tylko po to aby poświrować z kumplami ? Chybaże już kupiłes albo dopiero kupisz jakieś G z allegro od lesnegogrzyba albo good_trade.
Napisano Ponad rok temu
A teraz moja rada: popatrz na filmikach profesjonalistów jak oni robią cięcia- i po prostu postaraj sie nauczyc machac podobnie, na początku wolno - pozniej coraz szybciej, łącz ciosy i kombinacje - dodaj do tego prace nogami i ew obroty i juz bedzie efektownie wyglądało. Z doświadczenia wiem ze na pokazach lepiej sprawdza sie włąsnie taki koles machający mieczem szybko i niedokładnie, niz mistrz który robi wszystkie techniki prawidłowo i wolniej...
ps. w moim poscie nie chciałem obrazic nikogo- szanuje ludzi cwiczących sztuki walki mieczem, ale prosze o taki sam szacunek dla tych, którzy tego nie robią.[/b]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o spodnie
- Ponad rok temu
-
miecz z Toledo
- Ponad rok temu
-
Dwa zdjecia i szesc stron z ksiazki z XIX wieku
- Ponad rok temu
-
Oplot pochwy do katany
- Ponad rok temu
-
2 kamienie do ostrzenia
- Ponad rok temu
-
Katana - pytanie
- Ponad rok temu
-
pytanie o polerkę
- Ponad rok temu
-
Iaido w wakacje Kraków
- Ponad rok temu
-
Problem / Katana / Allegro / 30 zl / tępa ;)
- Ponad rok temu
-
Informacje o mieczach
- Ponad rok temu