System walki w bliskim kontakcie
Napisano Ponad rok temu
A co do ewentualnej porażki (?) Kopcia w zawodach judo. Warto wiedzieć jedną rzecz. Specyfiką klubów wojskowych lub innych w resortach siłowych (policja) jest to, że to, że wyczynowy sportowiec jeżeli odnosi jakieś sukcesy sportowe w czasie swojej kariery formalnie tylko jest amatorem, gdyż jest zawodowym żołnierzem czy też policjantem, ale faktycznie to cały czas wyczynowo trenuje w godzinach pracy i nie wykonuje żadnych obowiązków żołnierza czy też policjanta. I jeżeli Kopeć mając już 40-stke na karku i swoje obowiązki służbowe, a czas na przygotowanie do zawodów po pracy i wywiązaniu się z innych obowiązków podjął walkę z takim „amatorem” na zawodach to jego przegrana (?) wygląda zupełnie inaczej. Drugi dan to tylko technika i pewnie nie wystarczyła 40-letniemu Kopciowi aby nadrobić przewagę siły i kondycji młodszego „amatora”.
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mam w niczym interesu ale denerwują mnie takie idiotyczne opowieści, że jak ktoś przegrał na zawodach to jest cienki.
Tak jak pisał kolega, że nie przegrywa tylko ten kto wcale nie walczy. A poza tym jak już pisałem wcale nie trzeba być dobrym zawodnikiem zeby być dobrym trenerem.
A opowieści typu ktoś tam przegrał na zawodach to już coś tam to nie obraźcie się ale są na poziomie 6 -latków. Ludzie, którzy w ten sposób argumentują to albo nigdy nie walczyli albo są na etapie wiązania pasa od judogi.
Zawsze panowie, zawsze znajdzie się ktoś lepszy od was i nawet od waszego taty od i waszego trenera który jest najsilniejszy na świecie.
ło to to - narazie najrozsądniejsza wypowiedź w tym dziale.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obóz nad BIAŁKĄ 2006
- Ponad rok temu
-
Zakończył się kolejny letni obóz Krav Maga.
- Ponad rok temu
-
STAŻ ESDS W WARSZAWIE 26-27.08.2006
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanko
- Ponad rok temu
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W KUTNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
CZY BEDZIE OTWARTA SEKCJA W TYCHACH
- Ponad rok temu
-
Krav Maga w Bielsku-Białej
- Ponad rok temu
-
KW i SAMBO w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
treningi krav magi w wakacje!! ŁÓDŹ