System walki w bliskim kontakcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz rację - niezbyt logicznie sformuowałem wypowiedź miało być na bazie KM. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobnie to to, ale nie widziałem tego osobiście.
Napisano Ponad rok temu
ja sam sprobuje znalesc
jezeli ktos ma ten podrecznik przeslijcie mi na maila ok
serdeczne dzieki
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Techniki są takie jak na treningach Krav Maga w Stowarzyszeniu dlatego wydaje mi się, że najlepiej żeby je poznać pójść po prostu na sekcje.
W związku z tym, że jest to nowość to raczej nie ma tego w formie elektronicznej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
radze dokladnie przejrzec lekture, szczegolnie osobom ktorych przygoda z kravka byla krotka. to zadna nowosc i bynajmniej techniki nie sa zaczerpniete ze Stowarzyszenia lecz zwyczajnie ze starej km - jakby ja tam zwac (wtedy to jeszcze byl Instytut).
a ten "kawal dobrej roboty" chyba jedynie polegal na pojedynczych nowatorskich rozwiazaniach, a glownie na meczacej sesji zdjeciowej z prezentowaniem technik:)
Napisano Ponad rok temu
Podaruj sobie te ironie Wydanie czegos taakiego to jest kawal roboty (trwalo to pare lat) zaczynajac od usystematyzowania programu konczac na sesjach zdjeciowych. A co mieli od siebie dodawac, techniki byly konsultowane m.in z R. Duiebem i sp. Eli Avikzara, to chyba wystarczy. A nad podrecznikiem zaczeli pracowac po odzieleniu sie od Instytutu wiec podpisali to jako Stowarzyszenie wiec w czym problem a ze kravka niby wszedzie jest taka samo to musza jakos zaznaczyc swoja prace prawda. A tak przy okazji insiderx "imponujesz" mi tym ze znasz wszystkie techniki i widzisz ktore sa orginalne a ktore niea ten "kawal dobrej roboty" chyba jedynie polegal na pojedynczych nowatorskich rozwiazaniach, a glownie na meczacej sesji zdjeciowej z prezentowaniem technik:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawe gdzie widziales to co potrafia z domyslow jak to wyglada na treningach. Uwazam ze jak na kravke reprezentuja niezly poziom (wiem bo trenowalem u nich). Inna sprawa ze trenerow powinno sie oceniac na podstawie poziomu jaki reprezentuja ich uczniowie. A jezeli twoje uwagi dotycza podrecznika to zadanie jakie mial wypelnic to byc podstawa do szkolenia poborowych i jesli w ksiazce Tarnawski z Kopciem nic nie pokazali to chyba jej nie widziales.Cóż co Kopeć i Tarnawski mieli pokazać? To co umieja - czyli nic. W takim razie można sie domysleć jak to wygląda na treningach.
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa ze trenerow powinno sie oceniac na podstawie poziomu jaki reprezentuja ich uczniowie
Dobrze mówiesz i właśnie dlatego, że znam trenerów i ich wiedze, a wkonsekwencji to co robia ich studenci to na tym opieram swoja opinie.I oszczedź mi
tego typu slogany. Po żałośc mnie sciska. Nie wiem czy bardziej za ciebie czy za nichUwazam ze jak na kravke reprezentuja niezly poziom (wiem bo trenowalem u nich)
Co do ksiązki. Jeszcze w wojsku polskim nie zdarzyło się, zeby cos zostało wprowadzone bo jest dobre. Akurat tutaj to jest czysty interes. I wszystkie szkolenia to tez czysty interes. Wiedzy w tym nie ma żadnej. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na kontaktach z nimi oceniasz poziom uczniow, a z kolei kiedy mowie ze cwiczylem u nich i dlatego moge wypowiadac sie o poziomie nauczania to dla ciebie slogan. Bylem na treningach we francji widzialem Yanilowa, grubasa z Lodzi, Douieba, i jeszcze pare osob z Polski wiec mam porownanie. A co do poziomu jak na kravke mam na mysli porownanie z BJJ i Shootfightingiem (ale to przemyslenia na zupelnie osobny post i dotycza stylu i flozofii a nie ludzi ktorzy ucza)dlatego, że znam trenerów i ich wiedze, a wkonsekwencji to co robia ich studenci to na tym opieram swoja opinie.
Napisano Ponad rok temu
Co do ksiązki. Jeszcze w wojsku polskim nie zdarzyło się, zeby cos zostało wprowadzone bo jest dobre. Akurat tutaj to jest czysty interes. I wszystkie szkolenia to tez czysty interes. Wiedzy w tym nie ma żadnej. 8)
Ciekawe jaki, Tarnawski jest oficerem służby czynnej więc nie może pobierać opłat za szkolenia. Poza tym system jeszcze nie został wprowadzony, a już niektórzy malkontenci twierdzą że jest zły, bo w WP nigdy nic dobrego nie wprowadzono. To może lepiej zostać na 4-ro stoponiowym systemie bazującym na Kyoksool, który nie jest prawie nauczany.
Napisano Ponad rok temu
Po drugie system jest już wprowadzony od sporego czasu i są organizowane kursy instruktorskie w tą modłe. Wiec znów nie zabardzo wiesz co piszesz.
A po trzecie to porozmawiaj o tych kursach z ludźmi, którzy na nim byli i mają doświadczenie w innych SW, a nie są cąłe zycie WFistami, lub pierwszy raz cokolwiek robia.
Więc nie mów czegos czego nie wiesz albo było tak 5 lat temu bo to troszke nie aktualne.
Napisano Ponad rok temu
Na kontaktach z nimi oceniasz poziom uczniow, a z kolei kiedy mowie ze cwiczylem u nich i dlatego moge wypowiadac sie o poziomie nauczania to dla ciebie slogan. Bylem na treningach we francji widzialem Yanilowa, grubasa z Lodzi, Douieba, i jeszcze pare osob z Polski wiec mam porownanie. A co do poziomu jak na kravke mam na mysli porownanie z BJJ i Shootfightingiem (ale to przemyslenia na zupelnie osobny post i dotycza stylu i flozofii a nie ludzi ktorzy ucza)
To ile lat temu to było 5 więcej, mniej? I porównujesz z bjj że co? Tarnawski i Kopeć jadą Brazylijczyków? Bo jak tak to myslę, że mała konfrontacja by się przydała. Co ty na to?
A jak nie to raczej mizernota jest. A shootofighting no cóż powiedzmy nie jest to dla mnie czołowy wyznacznik czegokolwiek 8) Przykro mi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do Tarnawskiego masz absolutną rację, chodziło mi o Kopcia. Tylko że Tarnawski nie jest cywilem z ulicy, podobnie jak nie był nim Kups. O co ci więcej chodzi nie mam pojęcia. Wydaje mi sie że chcesz tutaj wyrazić swoją frustrację, dlaczego to Stowarzyszenie dostało kontrakt a nie Instytut. A może pod nickiem Ave kryje sie Tomasz Adamczyk? Wiele na to wskazuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obóz nad BIAŁKĄ 2006
- Ponad rok temu
-
Zakończył się kolejny letni obóz Krav Maga.
- Ponad rok temu
-
STAŻ ESDS W WARSZAWIE 26-27.08.2006
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanko
- Ponad rok temu
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W KUTNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
CZY BEDZIE OTWARTA SEKCJA W TYCHACH
- Ponad rok temu
-
Krav Maga w Bielsku-Białej
- Ponad rok temu
-
KW i SAMBO w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
treningi krav magi w wakacje!! ŁÓDŹ