Powód treningów karate.
Napisano Ponad rok temu
Na ulicy to najpewniej moze czuc sie Jeremy Wariner. Wielki mistrz.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
GAWEŁ widzisz wystarczyło ze ktos Cie upomnial i jakos potrafiles zrobic sie milszy i napisac cos, co wnioslo w rozmowe nowy watek!!
a moj pierwszy post kierowany byl wlasnie do takich osob ktore nie potrafia odpisac tylko odrazu sie unosza!! jak ja bylem nowy to tez jakos z SZUKAJ nie korzystalem!! bo jakos nie umialem chyba...
a wracajac do samego sedna tematu!! u mnie powod byl prosty bo tez zaczynalem od karate: chcialem sie dobrze bic... pozniej poznalem MMA i wiem ze kocham SW i robie to dla przyjemnosci!! a i charakter moj dzieki MA stal sie mocniejszy i bardziej opanowany!!
Napisano Ponad rok temu
PS.
Lagartija-RIO dzieki za wsparcie :-)
Napisano Ponad rok temu
zostałeś wyśmiany m.in. dlatego, że nie będziesz nigdy na tyle dobry by mając inne wyjście bić się z czteroma (a tak napisałeś, że po to ćwiczysz). Przypadki takich zwycięstw mogą się zdarzyć, ale bardzo rzadko, no chyba, że ze sprzętem, ale to inna dyscyplina.
Marjan,
a co z elementami samoobrony? Nigdy nie zetknąłeś się z nimi w shotokanie? Jeśli tak, to współczuję. U nas ćwiczymy wiele technik i kombonacji mających się nijak do "materiału potrzebnego na zawody", dlatego nie uważam, że jeśli ćwiczyć karate to tylko pod starty. I dla wyjaśnienia, ja też nie wierzę w uduchowienie, "bajki" i inne pierdoły (o czym nieraz pisałem już na forum) ale trening karate to jest coś więcej niż sport. To jest instuktaż jak zrobić komuś poważną krzywdę (rzecz jasna w samoobronie) - jak to się ma do sportu? Rekreacją też nie jest. To nauka! 8)
Napisano Ponad rok temu
JAGAWEŁ widzisz wystarczyło ze ktos Cie upomnial i jakos potrafiles zrobic sie milszy i napisac cos, co wnioslo w rozmowe nowy watek!!
i mnie się należy podziękowanie! :wink:Lagartija-RIO dzieki za wsparcie
Musisz wierzyć w to co piszesz, znasz wojowników znaczy, że skuteczność wystarczającaOczywiscie widze wiele zalet innych stylów, lepsza skuteczność itp. itd. ale shotokan też swym treningiem potrafi krztałtować świetnych wojowników. (przynajmniej w mojej sekcjii są tacy)
... i rzecz jasna pokonać siebie samą ...a ja to robie, zebym byla lepsza od siebie saej
Karateków tradycyjnych też pozdrawiamy.
Napisano Ponad rok temu
Marjan jesteśmy sprzeczni co do niektórych spraw, ale fajnie sie z toba dyskutuje.
W ogóle miło wiedzieć, że sa na tym forum są osoby z którymi da sie miło porozmawiać (choć początek był ciężki )
Dzięki! Oss!
Napisano Ponad rok temu
ja zwykle jestem miły!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozatym trening jest dobra odskocznia od wszelkich problemow :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idzie 15 skinów i spotykaja Chucka... 8)
biedni sa bo nie zdaza uciec przed groznym Texasrendzerem
niestety niektorzy za pozno dowiaduja sie ze zycie to nie film
Kabutosan
dobra rada
na czterech najlepsza technika to Choo doo (czyt. chodu )
inne nie działaja
ulica to nie sala treningowa
pozdro :wink:
Napisano Ponad rok temu
Conan Barbarzynca :paker:
ale to bylo daaaawno temu
hahahahaha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo inna historia kiedy w gre wchodzą pieniądze - jak na przykład u Van Damma, którego nie tylko wszyscy trzepali w młodości, ale także chciał być sławny - Bomba motywacja. (pomijam fakt kiedy mu się pomieszało do reszty w głowie jak kasę poczuł).
A teraz uwaga-bo to co napiszę, może być lekko niezrozumiałe.
A konkluzja jest taka, że w sumie każdy z nas w młodości dostał raz czydwa. Może gdyby nas nawalali całą podstawówkę to byłaby to większa motywacja, żeby trenować, a takto (przynajmniej w moim przypadku) dostawałm motywacji do cwiczeń, żeby być lepszym, akurat w momencie kiedy mnie ktoś naklepał. Teraz nasuwa się pytanie - lepiej być zaczepianym częściej i mieć większą motywację do ćwiczeń, pracy nad sobą?
mam nadzieję , że wyraziłem się w miarę jasno. OSS
Napisano Ponad rok temu
Karate ? Treningi ? - to chyba jak wszyscy kiedyś - fascynacja - chęć posiadania innych umiejętności niż inni, trochę może kompleksy w latach wczesnej młodości itp.
Obecnie dlatego że jest to moją pasją ,dlatego że uwielbiam to poterningowe zmęczenie, dlatego że pozwala wyłączyć się na 2 godziny kilka razy w tygodniu od wszystkiego.
Dlatego że odkrywam ciągle nowe. To najważniejsze powody.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
>>>>>> K Y O K U S H I N <<<
- Ponad rok temu
-
Giro pracuje!
- Ponad rok temu
-
Wiek a zawody?
- Ponad rok temu
-
treningi karate w krak. wakacje
- Ponad rok temu
-
Kekomi a keage roznice w wykonaniu ?
- Ponad rok temu
-
Karate (w trojmiescie) cwiczenia, pomoc!
- Ponad rok temu
-
KARATE W CHRABSTWIE KENT
- Ponad rok temu
-
Brasilian Kick
- Ponad rok temu
-
ciekawe artykuly
- Ponad rok temu
-
Kumite w shotokanie