pilates
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy to tylko dla kobiet? :wink:
Czy Pilates jest tylko dla tancerzy?
Oczywiście NIE. Pilates jest dla wszystkich i dla każdego. Uprawiają go osoby w przedziale wiekowym od 10 do 90 lat, zarówno zdrowi, jak i z kontuzjami. Są to kobiety i mężczyźni, sportowcy, tancerze i wszyscy entuzjaści kochający sport i wysiłek fizyczny. I chociaż metoda ta miała wielki wpływ na społeczność tancerzy od połowy lat 20-tych, ale nigdy nie była specjalnie dla nich opracowywana. Joe Pilates sam nie był tancerzem i pracował z ludźmi z różnych grup zawodowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ogólnie fajne są te ćwiczenia, po kilku miesiącach możesz poskładać ciało jak scyzoryk ale jak dla mnie pilates ma sens tylko po wiekszym wysiłku.jak już się nieźle zmęczę, to pilates stanowi miły relaksik.
poza tym po kilku miesiącach pracy za biurkiem ciężko mi było zrobić brzuszki, bo kręgosłup mi wysiadał. nie wiem, czy to zasługa pilatesu, bo później ogólnie dużo ćwiczyłam, ale teraz nie mam żadnych problemów z plecami.
panów to u nas nie było, podobno się wstydzili, a szkoda, bo faceci z reguły są słabo porozciągani.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sauna solution...
- Ponad rok temu
-
kolejny problem :)
- Ponad rok temu
-
napoje dajace kopa:)
- Ponad rok temu