Uprasza się forumowiczów o wyrozumiałość :wink:
Aikido poza matą
Napisano Ponad rok temu
Uprasza się forumowiczów o wyrozumiałość :wink:
Napisano Ponad rok temu
A wracając to tematu, ja oczywiście też zauważam przenoszenie nawyków z maty do życia "cywilnego". Często łapię się na schodzenie ze schodów rolkami. Tylko zazwyczaj jest to już na samym dole, a mieszkam na 7-mym piętrze :wink:
Napisano Ponad rok temu
technicznie to wyglada tak, że szczotkę trzymam nieruchomo a obracam tenkaiem cała resztę.
to samo próbowałem z tenkanami, ale mam za mało miejsca.
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hyhy tak naprawde to wchodze do metra za pomoca irimitenkanu a jak cos podnosze z podlogi to automatycznie odstawiam "tylna" noge tak, zeby byc na wprost tej rzeczy. jadac np autobusem trzymam sie barierki w taki sposob, ze odstaje mi palec wskazujacy oO. a jak jest duzo ludzi na chodniku to robie kaiteny i uniki za pomoca skretow bioder.
gorzej, zaczynam miec nawyki rowerowe... jak chodze na piechote, to wydaje mi sie ze jestem koszmarnie powolna a idac omijam wszystkie nierownosci terenu
Napisano Ponad rok temu
1.Na tym zdjątku to Ty? Ralman, ja jestem wyrozumiały..., ale kobitki to chciałyby pewnie Ciebie bardziej na zbliżeniu...
![]()
2.A wracając to tematu, ja oczywiście też zauważam przenoszenie nawyków z maty do życia "cywilnego". Często łapię się na schodzenie ze schodów rolkami. Tylko zazwyczaj jest to już na samym dole, a mieszkam na 7-mym piętrze :wink:![]()
Ad. 1 Avatar zmieniłem bo moje poprzednie Randall publikuje w wersji animowanej
Ad. 2 Ze schodów już dawno rolki wykorzystałem do schodzenia, ale na półpiętrach to już kohoukemi wykorzystuję.
Na ulicy zamiennie stosuję ayumiashi i tsugiashi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja bije żone za pomoca aikido -dzięki temu boli a śladów nie zostawiam.
o w mordę!!!! że też ja na to nie wpadłem!!!!!!
hehehe - nadchodzi złota era dla mnie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
8)
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że to żona atakuje pierwsza?
Oto nowy temat na topic, jak przy pomocy aikido obronić się przed napastnikiem uzbrojonym w tłuczek lub wałek do ciasta
Napisano Ponad rok temu
Też się na tym łapię, że robię tenkany gdy ktoś mnie zawoła, nawet mi kiedyś koleś w pracy zwrócił uwagę że wyglądam jak tańczę- oups przepraszam jakbym trenował Aikido
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Hehehe
Też się na tym łapię, że robię tenkany gdy ktoś mnie zawoła, nawet mi kiedyś koleś w pracy zwrócił uwagę że wyglądam jak tańczę- oups przepraszam jakbym trenował Aikido![]()
PZDR
Uwazaje zeby ktoś nie uznał ciebie za geja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo to są bardzo naturalne ruchy
Yep ! Zwłaszcza sonkyo !
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że to żona atakuje pierwsza?![]()
Oto nowy temat na topic, jak przy pomocy aikido obronić się przed napastnikiem uzbrojonym w tłuczek lub wałek do ciasta![]()
Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Napisano Ponad rok temu
Coś ty? My tak wyczuwamy i uprzedzamy wasze zamiary ataku :-)Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Zauważyłam że mi już tak łokcie na pół metra z każdej strony nie odstają przy piciu kawy (np).
Napisano Ponad rok temu
Coś ty? My tak wyczuwamy i uprzedzamy wasze zamiary ataku :-)Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Zauważyłam że mi już tak łokcie na pół metra z każdej strony nie odstają przy piciu kawy (np).
mam tylko nadzieję, ze nie unosisz filiżanki oburącz nad głowę i nie opuszczasz szybkim i zdecydowanym ruchem na podstawkę.....
ineczej ciężkobedzie wyrobić na zastawę, albo trzeba będzie przestać pić kawę
:wink:
Napisano Ponad rok temu
A używasz bokken czy shinai ??? a może jednak tanto, poręczniejsze w tych dzisiejszych ciasnych kuchniachPrzykłady: obieranie warzyw w pozycji sonkyo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
potęga interneta- Ponad rok temu
-
ETAPY W NAUCE AIKIDO- Ponad rok temu
-
Staz z Chiba sensei w Valley Aikido- Ponad rok temu
-
Coroczny staz z Yamada i Osawa sensei- Ponad rok temu