Aikido poza matą
Napisano Ponad rok temu
Uprasza się forumowiczów o wyrozumiałość :wink:
Napisano Ponad rok temu
A wracając to tematu, ja oczywiście też zauważam przenoszenie nawyków z maty do życia "cywilnego". Często łapię się na schodzenie ze schodów rolkami. Tylko zazwyczaj jest to już na samym dole, a mieszkam na 7-mym piętrze :wink:
Napisano Ponad rok temu
technicznie to wyglada tak, że szczotkę trzymam nieruchomo a obracam tenkaiem cała resztę.
to samo próbowałem z tenkanami, ale mam za mało miejsca.
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hyhy tak naprawde to wchodze do metra za pomoca irimitenkanu a jak cos podnosze z podlogi to automatycznie odstawiam "tylna" noge tak, zeby byc na wprost tej rzeczy. jadac np autobusem trzymam sie barierki w taki sposob, ze odstaje mi palec wskazujacy oO. a jak jest duzo ludzi na chodniku to robie kaiteny i uniki za pomoca skretow bioder.
gorzej, zaczynam miec nawyki rowerowe... jak chodze na piechote, to wydaje mi sie ze jestem koszmarnie powolna a idac omijam wszystkie nierownosci terenu
Napisano Ponad rok temu
1.Na tym zdjątku to Ty? Ralman, ja jestem wyrozumiały..., ale kobitki to chciałyby pewnie Ciebie bardziej na zbliżeniu...
2.A wracając to tematu, ja oczywiście też zauważam przenoszenie nawyków z maty do życia "cywilnego". Często łapię się na schodzenie ze schodów rolkami. Tylko zazwyczaj jest to już na samym dole, a mieszkam na 7-mym piętrze :wink:
Ad. 1 Avatar zmieniłem bo moje poprzednie Randall publikuje w wersji animowanej
Ad. 2 Ze schodów już dawno rolki wykorzystałem do schodzenia, ale na półpiętrach to już kohoukemi wykorzystuję.
Na ulicy zamiennie stosuję ayumiashi i tsugiashi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja bije żone za pomoca aikido -dzięki temu boli a śladów nie zostawiam.
o w mordę!!!! że też ja na to nie wpadłem!!!!!!
hehehe - nadchodzi złota era dla mnie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
8)
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że to żona atakuje pierwsza?
Oto nowy temat na topic, jak przy pomocy aikido obronić się przed napastnikiem uzbrojonym w tłuczek lub wałek do ciasta
Napisano Ponad rok temu
Też się na tym łapię, że robię tenkany gdy ktoś mnie zawoła, nawet mi kiedyś koleś w pracy zwrócił uwagę że wyglądam jak tańczę- oups przepraszam jakbym trenował Aikido
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Hehehe
Też się na tym łapię, że robię tenkany gdy ktoś mnie zawoła, nawet mi kiedyś koleś w pracy zwrócił uwagę że wyglądam jak tańczę- oups przepraszam jakbym trenował Aikido
PZDR
Uwazaje zeby ktoś nie uznał ciebie za geja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo to są bardzo naturalne ruchy
Yep ! Zwłaszcza sonkyo !
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że to żona atakuje pierwsza?
Oto nowy temat na topic, jak przy pomocy aikido obronić się przed napastnikiem uzbrojonym w tłuczek lub wałek do ciasta
Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Napisano Ponad rok temu
Coś ty? My tak wyczuwamy i uprzedzamy wasze zamiary ataku :-)Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Zauważyłam że mi już tak łokcie na pół metra z każdej strony nie odstają przy piciu kawy (np).
Napisano Ponad rok temu
Coś ty? My tak wyczuwamy i uprzedzamy wasze zamiary ataku :-)Oj to chyba oczywiste że one zawsze zaczynają.
Zauważyłam że mi już tak łokcie na pół metra z każdej strony nie odstają przy piciu kawy (np).
mam tylko nadzieję, ze nie unosisz filiżanki oburącz nad głowę i nie opuszczasz szybkim i zdecydowanym ruchem na podstawkę.....
ineczej ciężkobedzie wyrobić na zastawę, albo trzeba będzie przestać pić kawę
:wink:
Napisano Ponad rok temu
A używasz bokken czy shinai ??? a może jednak tanto, poręczniejsze w tych dzisiejszych ciasnych kuchniachPrzykłady: obieranie warzyw w pozycji sonkyo
8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
potęga interneta
- Ponad rok temu
-
ETAPY W NAUCE AIKIDO
- Ponad rok temu
-
Staz z Chiba sensei w Valley Aikido