fenixy: L1P i L1T
Napisano Ponad rok temu
1 mialem szczescie
2 to ja jestem dalton
Napisano Ponad rok temu
Tiaak. No to chylę swe łyse czoło przed postępem. Widać wetkli jej pod blaszkę jakiegoś czipa, a nie tylko wyłącznik termiczny. I chwała im za to. Amen.These are fully protected against overcharge, over-discharge, over current, and short circuit.
Nie żebym się czepiał, ale :
oznacza pojemność przy poborze prądu ok. 150 mA. Jak zaciągniesz z niej 700 mA, to pojemność (i czas działania) będą mniejsze.Capacity : 750mAH ( min. 700mAH ) - tested at 0.2C discharge with end voltage 3.0V
Well, no chyba że siedzi tam mały skośnooki krasnoludek i kręci dynamem z zapałem, i kręci...
Mel
Napisano Ponad rok temu
oznacza pojemność przy poborze prądu ok. 150 mA. Jak zaciągniesz z niej 700 mA, to pojemność (i czas działania) będą mniejsze.Capacity : 750mAH ( min. 700mAH ) - tested at 0.2C discharge with end voltage 3.0V
Well, no chyba że siedzi tam mały skośnooki krasnoludek i kręci dynamem z zapałem, i kręci...
Mel
wydaje mi sie ze pojemnosc sie nie zmieni jednak? :roll: czas dzialania owszem,ale pojemnosc?No i dotyczy to chyba kazdego ogniwa?Wiekszy pobor pradu=krotszy czas dzialania chyba,ze cos pominalem
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie ze pojemnosc sie nie zmieni jednak?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (temat Amp Hours - what are they?), dotyczą co prawda duzych pojemnosci, ale zasada jest ta sama.
Sprawdzilem jedno ogniwo R123 (nominalnie 650 mAh): przy obciazeniu 1000 mA ma pojemnosc ok. 450 mAh, a przy obciazeniu 100 mA pojemnosc 705 mAh (rozladowanie z full charge do 3V).
Mel
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Surefire C3+KT2-HA +SWO2 -jakie zasilanie?
- Ponad rok temu
-
Modułowy pistolet-karabinek pneumatyczny dla "survivalo
- Ponad rok temu
-
Surefire G2
- Ponad rok temu
-
Plecak CFP-90
- Ponad rok temu
-
Piasta przednia z prądnicą