fenixy: L1P i L1T
Napisano Ponad rok temu
Od niedawna jedno nie daje mi spokoju...z tego co jest na tadgear L1P nie będzie już produkowany, z kolei L1T (wg danych ze stronki) daje mniej światła (na high) niż L1P...czyżby fenix w końcu podał bardziej "realną" wartość, czy rzeczywiście L1T jest słabszy od L1P?? Prawdę mówiąc to co mnie urzekło w feniksie to właśnie jego siła a tutaj taki zonk... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś już ma body do akusa 123 pasujące do L2P? Bo to mi wychodzi taniej, niż P1, zwłaszcza że L2P już mam.
M
Napisano Ponad rok temu
takie combo robi nam latarke miejska+wypadowa, zaleznie od obudowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poprostu przetwornica próbuje nadrobić , poza tym rezystor w szereg z zasilaniem obniza sprawnosc układu.
lepszy rezultat by dało podłaczenie rezystora za przetwornica --w szreg z diodą--ale sie nie da.
ciekawe jk to rozwiazali w L2t
Napisano Ponad rok temu
Mnie też to interesuje.mnie ciekawi jeszcze l2t+body na cr123
takie combo robi nam latarke miejska+wypadowa, zaleznie od obudowy
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem jesli ktos nie potrzebuje 2 poziomow swiatla to nie ma sie co szarpac na nowsze wersje.Fakt,diody 3W sa w pewnych okreslonych aplikacjach(tutaj akurat sa)sprawniejsze ale i tak wiekszosc jesli nie wszyscy uzywamy akusow a jak pisalem moc bedzie zblizona...poczekam jeszcze az zobacze ksztalt beama bo moze on bedzie wart doplaty i wymiany na nowszy model...osobiscie wole beamy bardziej rownomierne,z plynnym przejsciem ze skupionego srodka w strumien wtorny.Ale to z kolei zmniejszyloby zasieg latarki...jest dobrze jak jest a w serii LT poziom low da nam moc okolo 30-40%mocy max wiec zdaje sie ze ten poziom bedzie bardzo uzyteczny Mysle ze do konca tygodnia bede mogl powiedziec juz cos wiecej o realnych czasach pracy L1T/L2T oraz realnym zasiegu tych swiatelek.Do porownan mam 42lum hds-a i pare jeszcze swiatelek
A jak ktos bardzo chce L1P to nie ma z nimi klopotow ,moge sprowadzic ,jednego nawet mam
Napisano Ponad rok temu
z rezystorem 10R w L2P mam prąd 150 mA i szacowany czas świecenia ok 15 godzin, bez rezystora prąd 600 mA i czas ok. 3 godzin.
Zasilanie 2 x NiMH (2500mAh)
Ostrożnie podchodziłbym do szacowania na oko, że "świeci dwa razy słabiej", to w końcu jest postrzeganie logarytmiczne 8)
Mel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Adi, mozesz napisac cos od siebie o P1 jak ci sie podoba? i jak to moze wypasc w porownaniu z L2T z korpusem na 1 ogniwo?
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ale jako,ze ja jestem latarkoholikiem i zawsze mam kilka latarek przy sobie wiec osobiscie sklaniam sie ku mniejszej P1
Napisano Ponad rok temu
tak bym sobie do l2p dokupil l1t i body na cerke
dzieki temu mialbym zapasowa glowice p i wszystkie trzy body do dowolnej konfiguracji z glowica t
Napisano Ponad rok temu
Natomiast nie wiem jak by sobie glowica L1P poradzila z wyzszym napieciem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Surefire C3+KT2-HA +SWO2 -jakie zasilanie?
- Ponad rok temu
-
Modułowy pistolet-karabinek pneumatyczny dla "survivalo
- Ponad rok temu
-
Surefire G2
- Ponad rok temu
-
Plecak CFP-90
- Ponad rok temu
-
Piasta przednia z prądnicą